Test: KomuniKate KIP 1000 VoIP Telefon

Diverse d.  18. november. 2006, skrevet af foo 0 Kommentarer.  Vist: 7196 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

KomuniKate KIP 1000 VoIP USB Phone


Introduktion

VoIP er vundet meget frem den senere tid. Skype gjorde sit til det, men især de lave priser og at det er blevet nemmere og nemmere at bruge, har gjort det meget attraktivt for mange. Kvaliteten var noget tvivlsom i starten, men det er efterhånden blevet meget bedre. Også det at flere ISP'er er begyndt at tilbyde IP telefoni som en pakkeløsning med deres ADSL produkter, gør det meget attraktivt for mange.

Her på HWT kigger vi denne gang på en lille kompakt VoIP telefon, KomuniKate KIP 1000, som er lavet af KomuniKate - et firma som ikke er så kendt herhjemme, og som undertegnede ikke havde det store held med at finde info om. Den opgivede hjemmeside er nemlig i gang med at blive lavet.



Pakkens Indhold



I pakken, der mest af alt minder om et CD cover, er der ikke meget andet end selve telefonen og et USB kabel.

USB kablet ruller sig selv sammen, på samme måde som en kortholder til skilifter el. lign. (i ved hvad jeg mener ;)) og det er smart. Kablet er nemmere at have med, det bliver ikke filtret sammen med en masse andre ting i ens taske, og det at de har gjort det på den måde, gør at det appellerer endnu mere til den mobile bruger.

Der er også en CD med manual og det lille program (driver) som skal bruges til at slutte telefonen til Skype.



Specifikationer



  • PC og MAC (OS9 og OSX) kompatibel
  • Indbygget 16-bit lydkort
  • Ingen ekstern strøm nødvendig
  • 100x45x8mm


  • Som man kan se så er det nogle fine specifikationer der er på telefonen. Der er 16-bit ADC opløsning, som ikke er det højeste man kan få (eller forestille sig) men i forhold til at det kun er nødvendigt at opløse 300Hz-3kHz (2,7kHz), så må det siges at være helt fint.

    Frekvenskarakteristikken for telefonen er blot et gæt fra min side, men et gæt som jeg vil men er kvalificeret. Menneskets tale går fra ca. 300Hx til 3kHz (siger man), og almindelige telefoner har længe kun brugt det frekvensspektre for at spare på båndbredden når det skulle sendes trådløst. Det samme kan man ikke sige gør sig gældende så snart det er digital overførsel over nettet, men ved at lave så lille et spektre gør at man ikke behøver sende nær så meget. Som sagt er det kun et gæt, men et kvalificeret et.