Test: Sapphire Radeon X1300XT overclock-edition

Grafikkort, AMD/ATI d.  13. oktober. 2006, skrevet af red_martians 0 Kommentarer.  Vist: 9354 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sapphire
DK distributør: Rosenmeier

Sapphire Radeon X1300XT Overclock Edition





Introduktion


Sapphire er nok ATi's bedste samarbejdspartner. De laver udelukkende ATi-produkter, og oftest så tæt på referencedesignet at man næsten kan kalde det at "build by ATi".
Sapphire er derudover nok at af de mest respekterede mærker i verden. De er kendt for at holde sig tæt til ATi's oprindelige design, og derfor er der sjældent noget fancy overclock eller specielle blæsere, og hvis der er, bliver produktet oftest et af de mest populære i verden. Ultimate og Toxic er to af deres special-produkter der høster priser lige meget hvor i verdenen de kort de lander.



Og faktisk er det netop et af disse produkter vi skal teste her. Sapphire har nemlig været så venlige at sende os et RadeonX1300XT OC-edition. X1300XT's oprindelige formål skulle være at give Geforce7300GT kamp til stregen, men dette kort skulle kunne meget mere end det, og er netop et af Sapphires special-produkter.





Bundle og Tilbehør





Inde i kassen ser vi at grafikkortet er det væsentlige. Her ligger en Cyperlink powerDVD der ofte er med.
  • X1300XT fra Sapphire
  • Component-dongle
  • Composite-dongle
  • DVI-i-Dongle til almindelig VGA-stik
  • Manual
  • PowerDVD




    Cyperlinks PowerDVD er nok det mest brugte DVD-program til PC. Dog i kraftig konurrence fra Microsofts Mediaplayer og WinDVD. I dette tilfælde er det powerDVD 6, men beklageligvis kun Stereo-udgaven. Flere og flere har surround-sound i dag, og det burde være en selvfølge at det mindst var 5.1-udgaven der understøtter op til 6 højtallere.

    De forskellige dongles, gør det muligt at benytte næsten alle former for tilslutning., dog er det lidt trist at der mangler kabler, og især driver-CD. For de lidt mere gavede af os, ved vi at den kan findes på ATi's hjemmeside, men langt fra alle er så snedige. Vi rendte faktisk ind i et problem, da driveren faktisk ikke eksisterede da vi skulle teste kortene, og uden driver-CD var det faktisk umuligt, indtil vi fik kontakt med sapphire.







    At driver-CD'en mangler er rigtig skidt, og selvom powerDVD medfølger er det den mest skrabede version. Faktisk er jeg af den antagelse at man kan finde freeware til DVD-afspilning med bedre egenskaber end den udgave som Sapphire har lagt ved. Sapphire begrunder det med at driveren ikke eksisterede ved pakningen, men det tyder også på at der findes rigtig mange andre kort derude uden driver-CD
    De mange dongles er super, og i dag sjældent at se, at en composite-dongle også medfølger.
    Vi mener at det er en for skrabet gang tilbehør og ikke acceptabelt at driverCD'en mangler. Derfor 2 point.