Test: Sapphire Radeon X1300XT overclock-edition

Grafikkort, AMD/ATI d.  13. oktober. 2006, skrevet af red_martians 0 Kommentarer.  Vist: 9357 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sapphire
DK distributør: Rosenmeier

Design/Layout


Udseendet af kortet er ganske fikst. Det fylder ikke ret meget, og det er forsynet med en ganske voldsom aluminiumskøler for et "lowend"-kort. Igen, dette grafikkort er overclocket og derfor er det forventet at køleren må have størrelse derefter. Køleren er heldigvis ikke dual-slot(dobbelstørrelse), da dette ikke burde være nødvendig på så små grafikkort.



Selve blæseren er af Aksialtypen. Det er den mest normale blæsertype generelt, men dens modstykke, radialblæseren, har vundet rigtig meget indpas i dette marked, da dens design langt bedre kan udnyttes i et fladt design. Om den lidt gammeldags løsning med Aksial-blæser og Aluminiumsprofil kan fjerne dette grafikkorts varme, bliver ganske spændende.



Printet er af den samme type som er brugt til næsten alle X1300 og X1600-kort. Det er ganske lille og kan derfor uden problemer placeres i alle kabinetter.



Hvis man vil montere en anden køler er der tre forskellige hul-løsninger.



Rammene er af 1.3ns. Dette betyder at de er lavet til 770Mhz- (DDR1540)hastighed. Standard kører de 690Mhz(DDR1480) Så det ser ikke du til der er ret meget power tilbage deri.



Udadtil er der en S-video-tilslutning, hvor der også er mulighed for tilslutning af både composite og component ved hjælp af dongles. Dongles er ikke det samme som adaptor. Ved dongles findes det ægte signal allerede i stikket, hvor med adaptor ændres signalet.
Derudover er der et DVI-i-stik hvor der kan bruges en dongle til almindelig D-sub(blåt-skærm-stik) og til sidst er der et almindeligt D-sub-stik. Alt i alt ganske udmærket, dog mener jeg at D-sub-stikket burde have været endnu et DVI-i-stik, da det ville have givet mulighed for brug af to skærme med det digitale DVI-stik.




Støj





Kortet er desværre ganske støjende. Hos et high-end-kort med stort effektforbrug kan man måske forstå det, men hernede burde det bare ikke være sådan. Faktisk burde køleren være passiv. Kortet har ej heller en blæserstyring, hvilket i mine øre gør støjen endnu mere irriterende.





Selve print-designet er rigtig lækkert og da Sapphire har valgt at montere hurtigere ram, og overclocke deres X1300XT, giver det plusser i regnskabet. Det store minus er køleren. Trods størrelsen larmer blæseren unødvendig meget, og det ville til sidst have været lækkert med to DVI-stik i stedet for ældre D-sub. Kortet får derfor 3 point i design og layout.