Test: Refurb Lenovo X1 Carbon

Bærbare d.  18. marts. 2019, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 17334 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på Refurb 5799,00
Produkt udlånt af: Refurb.dk
DK distributør: Refurb.dk

Design / Layout


Første kig på maskinen i sammenklappet stand, afslører ingen større tegn på slid eller andet. Der er et par mindre ridser, og små farveforskelle, men intet graverende. Denne tredje generation af X1 Carbon ligner endvidere de fleste andre, fra den første og til den seneste fra 2018. Lenovo Logoet er på den helt nye model forsvundet, og erstattet af et diskret "X1" tryk, men ellers er der ikke meget som adskiller. Dimensioner og vægt er der heller ikke pillet meget ved, den lever fuldt op til Ultrabook prædikatet, hvilket betyder at den både er let og kompakt i forhold til skærmstørrelsen. 
 


På undersiden er fødderne i fin stand, og der er ikke nævneværdige ridser. Her er også Licensklistermærket til Windows 10. Bemærk at det er et klistermærke sat på af Refurb, der er officiel licenseret partner til Microsoft. 
 



Lenovo X1 Carbon er ikke designet til at vække opsigt, men derimod til at appellere til den seriøse bruger, som går mere op i funktionalitet frem for wow-faktor. Det til trods synes jeg faktisk, at X1 Carbon er en virkelig flot bærbar. På den nye model er lavet nogle mindre designmæssige justeringer, blandt andet fingeraftrykslæseren, men i det store hele er designet bibeholdt stort set gennem hele serien. Gennemgående er også brugen af kulfiber til at konstruere kabinettet. Det er både let og meget stærkt, men bliver sjældent brugt, da prisen også er derefter. Kvaliteten har jeg da heller ikke meget at udsætte på, for kabinettet føles godt og solidt hele vejen igennem. 
 



Heller ikke når man åbner maskinen op, er der større tegn på brug, eller i øvrigt at det er en bærbar med nogle år i bagagen. På skærmen er nogle mindre mærker, som jeg dog ikke har kunnet tage billeder af. Pixelfejl har jeg ikke kunnet finde nogen af, selv om det er værd at nævne, at der i graduering B kan være op til 10 af disse. 

På den nyeste model er panelet omkring skærmen blevet reduceret lidt, men i det daglige tænker jeg ikke det er noget man rigtig vil kunne mærke forskel på. 
 



Den eneste egentlige skade på kabinettet jeg kunne finde, er en manglende lille flig af plastikken ved den ene side af låget. Det er ikke noget man rigtig lægger mærke til, da den del af låget gemmer sig bag undersiden af den bærbare, når den er slået op - men ikke desto mindre er det en lille skønhedsmæssig plet. 
 



På låget er nogle mindre ridser, den mest tydelige er vist på billedet her ovenfor. 
 



Tastaturlayoutet er som vi kender det, og med den karakteristiske røde trackpoint i midten, som alternativ til musepladen under. Tasterne er ikke helt glatte som man oftest ser, men indlagt en anelse struktur og "glimmer" effekt. Dedikerede genvejstaster er der ikke mange af, faktisk er der kun powerknappen og fingeraftrykslæseren uden for standardlayoutet. 
 



Standen på tastaturet er rigtig god, og hvis jeg ikke vidste bedre ville jeg tro det var helt nyt. Kvaliteten og tasteoplevelsen er som forventet helt i top, så ikke meget at udsætte på den front. 
 



Den indbyggede touchpad er rigtig fin, og særligt overfladen som er et stort plus. Fingeren glider let og ubesværet på overfladen, der er i et let blødt materiale. Man kan "klikke" direkte på pladen eller bruge de tre dedikerede knapper over pladen (som egentlig er meningen skal bruges med Trackpoint). Pladen føles helt som ny, dog kan man godt ane en lille smule farveforskel midt på hvor sliddet er størst. 
 



Tastaturet er baggrundsbelyst med hvidt lys, som kan indstilles i to niveauer. Ingen af de to er specielt kraftige, men tilstrækkelige til at man kan se hvad man skriver i et dunkelt lokale. 
 



Et billede bag fra, hvor man kan se det slot hvor et Sim-kort kan isættes, og metalhængslerne der holder låget godt på plads. På dette billede kan man desuden se en lille farveforskel der er i låget, en firkantet plet på midten af den bagerste del af låget. Farveforskellen ses kun i specielle vinkler/lys, men den er der ikke desto mindre. Der har ganske givet, været påklistret et ID-klistermærke, som man så har fjernet igen nu maskinen skulle videre. 
 



På venstre side er der tilslutning til strøm, HDMI, displyport, 1xUSB 3.0 og kombineret jackstik til headset. I kombination med strømstikket finder vi Lenovos OneLink-port, der gør det muligt at tilslutte en adapter med output til skærm, usb, netværk osv. for let tilslutning til et desktop setup. 
 



På højre side er endnu en USB 3.0 port, samt en særlig mini-udgang til ethernet, som kræver en adapter for at kunne sluttes til et almindeligt netværkskabel.