Test: Enermax Aquafusion 120mm ELC-AQF120-SQA køler

Køling d.  17. april. 2019, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 6979 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på  651,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Design / Layout

 

 



Vi lægger her ud med ENERMAX's eget foto som fint viser AIO'en i al sin pragt med lys i både blæser og pumpehus.

 

Slangerne har en fin længde på 400mm og de er beklædt sleeves i Polyamid (Nylon) forstærkninger i et blanksort udtryk som ser ganske godt ud. De er monteret på radiatoren og pumpens vinkelbeslag med nogle påkrympede samlinger som fint afslutter slangerne.




120mm radiatoren er der ikke umiddelbart noget særligt at se på den ligner så mange andre af slagsen på markedet.




AIO'ens pumpe og kølehoved er samlet i en enhed og i toppen har den et hvidt område som ENERMAX har valgt at kalde et bælte, det går hele vejen rungt og det bl.a her LED lyset kommer ud. Hvad man ikke kan se på billedet er at topdækslet er gennesigtigt når LED lyset er tændt og indvendigt er det ligesom opdelt i trappetrin. Det giver en fin 3D effekt.
 



Radiatoren er fremstillet i ren aluminium og der er rigtigt mange køleripper som samlet giver et rigtigt stort køleareal.




På siderne er radiatoren forstærket med et par aluminiumsplader der er skruet på. ENERMAX logoet pryder siderne.




På hver side af kølehovedet er der monteret en flange til monteringen og den kommer med flanger til Intel systemer monteret med 2 skruer i hver side. Man kan også på denne side se den gummiprop der sidder i hullet som beskyttelse for RGB LED led stikket som sidder bag proppen. Ledningen der kommer ud fra kølhovedet er til pumpen.




Her ses de 2 vinkel bøjninger på kølehovedet og de er naturligvis drejbare, så de i nogen grad vil følge slangernes bøjninger. Der er en beskyttelsesfilm i bunden og den skal naturligvis fjernes inden man monterer kølehovedet.




Selve anlægsfladen mod CPU'en er ganske nydelig i sin forarbejning dog ikke så den fremstår i højglans, men fin nok til at give en udmærket overførsel af varmen til CPU'en. Kølehovedet er i øvrigt skruet fast med 8 skruer.




Det er lidt af en opgave af få det adressér bare LED lys tilsluttet, for først skal man lige finde ud af hvad der skal bruges hvor især på et Gigabyte bundkort som jeg bruger til testen. På ovenstående billede er det ledningerne sammensat til hvis man ønsker at køre RGB lyset manuelt. Der er i givet fald 8 foruddefinerede måder lyset kan køre på og hastigheden kan justeres op og ned. Jeg valgte at bruge bundkortets ADD Header til RGB LED lyset i pumpe og blæser så alt bundkortets lys kunne køre i sync med køler og blæser på AIO'en.




Blæseren er ENERMAX's nye SquA RGB blæser som har nogle lækkert lange ledninger og en ny form på RGB LED området som er en slags firkantet i sin form.




Blæserens blade har et større areal og den kan derfor levere op til 40% mere luftgennemstrømning end andre RGB blæsere. Desuden er indtaget blevet forbedret og det er med til at skabe bedre flow.




Udgangen på blæseren har nogle særlige blade som skulle skabe kraftige virvler bag blæseren som også gavner luftstrømmen til en radiator . Alle hullerne som ses hele vejen rundt kommer der også LED lys ud af og det skulle i følge ENERMAX give en effekt ala en diamantbesat ring. Effekten er kun synlig hvis blæseren monteres i fronten på et kabinet og gælder altså ikke denne 120mm AIO. Blæseren har desuden gummiindsats i alle hjørner som er med til at nedbringe eventuelle vibrationer.


På næste side bliver køleren installeret.