Test: Sapphire Radeon X1650pro

Grafikkort, AMD/ATI d.  15. november. 2006, skrevet af red_martians 0 Kommentarer.  Vist: 11809 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sapphire
DK distributør: Rosenmeier

Sapphire Radeon X1650pro





Introduktion


Sapphire er nok ATi's bedste samarbejdspartner. De laver udelukkende ATi-produkter, og oftest så tæt på referencedesignet at man næsten kan kalde det at "build by ATi".
Sapphire er derudover nok at af de mest respekterede mærker i verden. De er kendt for at holde sig tæt til ATi's oprindelige design, og derfor er der sjældent noget fancy overclock eller specielle blæsere, og hvis der er, bliver produktet oftest et af de mest populære i verden. Ultimate og Toxic er to af deres special-produkter der høster priser lige meget hvor i verdenen de kort de lander.
Sapphire her i denne omgang sendt os et Radeon X1650pro. Et af de nyere og lidt billigere grafikkort. X1650pro er grundlæggende helt identisk med X1600-serien. Der er bare skruet godt op for hastigheden.





Bundle og Tilbehør





Inde i kassen ser vi at der er det væsentlige. Her ligger bl.a. en Cyperlink powerDVD der ofte er med.

  • X1650pro fra Sapphire
  • Component-dongle
  • Composite-dongle
  • Composite-kabel
  • DVI-i-Dongle til almindelig VGA-stik
  • Manual
  • PowerDVD




    Cyperlinks PowerDVD er nok det mest brugte DVD-program til PC. Dog i kraftig konurrence fra Microsofts Mediaplayer og WinDVD. I dette tilfælde er det powerDVD 6, men beklageligvis kun Stereo-udgaven. Flere og flere har surround-sound i dag, og det burde være en selvfølge at det mindst var 5.1-udgaven der understøtter op til 6 højttalere.



    De forskellige dongles, gør det muligt at benytte næsten alle former for tilslutning. Der følger et composite-kabel med, men personligt havde jeg nok hellere set et S-Video-kabel. Derudover mangler driverCD'en, og Sapphire begrunder det med at driveren ikke eksisterede under produktionen af grafikkortet. For de lidt mere gavede af os, ved vi at driveren kan findes på ATi's hjemmeside, men langt fra alle er så snedige. Vi rendte faktisk ind i et problem, da driveren faktisk ikke eksisterede da vi skulle teste kortene, og uden driver-CD var det faktisk umuligt, indtil vi fik kontakt med sapphire.

    At driver-CD'en mangler er rigtig skidt, og selvom powerDVD medfølger, er udgaven i den mest skrabede version. Faktisk er jeg af den antagelse at man kan finde freeware til DVD-afspilling med bedre egenskaber end den udgave som Sapphire har lagt ved.

    De mange dongles er fint nok, og i dag sjældent at se composite-dongles også medfølger.
    Vi mener dog det er en lidt for skrabet omgang, og ikke acceptabelt at driverCD'en mangler. Derfor 2 point.