Test: Sapphire Radeon X1650pro

Grafikkort, AMD/ATI d.  15. november. 2006, skrevet af red_martians 0 Kommentarer.  Vist: 11817 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sapphire
DK distributør: Rosenmeier

Software


Softwaren der følger med til X1650pro er ATi's Catalyst ControlCenter. Det er blevet hurtigere men man kan stadig sidde og vente et par sekunder på at det starter op.



Når man starter controlcenter op, gøres det ved at højreklikke og trykke på knappen ATi Catalyst controlpanel. Herinde lander man i hovedmenuen. Til venstre er der knapper til grafikkortets indstillinger, og i toppen er der en bar til at indstille i driverens egenskaber. Her er der mulighed for at vælge en basic-menu, der bl.a. hjælper en godt i gang. Man kan også indstille farver osv. Så det er ikke uden grund at driveren er tung, da den gemmer på et hav af indstillinger.
Hvor nvidia har valgt Internet-explore-stilen har ATi hoppet på stilen efter "stifinder"
Personligt finder jeg stifinder-systemet mere overskueligt, men det følger ikke helt tendensen, som peger mere mod den navigation som man bruger på internettet.



Under 3D-indstillinger kan man som nybegynder bruge standard-indstillingerne. Her er der 5niveauer hvor man kan vælge ydelse til kvalitet. De to laveste niveauer er virkelig dårlig kvalitet, og vil man bruge dette system bør man mindst bruge den midterste indstilling(balanceret).
Høj kvalitet, giver udover det 2xFSAA og 8xAnisotrofisk filtrering.
Optimal kvalitet giver 4xFSAA og 16xAnisotrofisk filtrering.
Er man til det avancerede, kan man evt. bruge de specifikke 3D-egenskaber, eller gå ind i menuen "alle indstillinger" der har alle 3D-egenskaberne samlet et sted.




Længere ned finder vi bl.a "Overdrive" En menu der er tilegnet specielle grafikkort, der ofte har XT-betegnelsen til efternavn. X1650pro har dog også denne mulighed hvilket vi finder rigtig positivt. Man kan enten overclocke manuelt, få driveren til at hjælpe, eller lade den overclocke sig selv når man spille.
VPU-recover er et sted der sørger for at grafikkortet ikke skal brænde af. Hvis driveren opdager en kritisk fejl lukker den ganske enkelt programmet eller spillet ned, for at redde hardwaren.



De normale skærmindstillinger er til stede som opløsning, farveindstillinger osv. Derudover finder vi flere indstillinger i AVIVO-menuen. Her kan man vælge TV-billede efter omgivelser, eller grave dybere for at indstille i specifikke egenskaber.



Men kan også bruge proces-ikonet, men man skal igennem hele 4 faneblade for at komme frem til 3D-indstillingerne. Det burde være lettere. Men har man ikke lyst til at åbne ATi controlCenter gang på gang, er det ret lækkert at man kan indstille det direkte fra proces-ikonet.





X1650pro, har overraskende nok overdrive i modsætning til X1300XT som udfra navnet burde ha' haft det. Det er vi ganske glade for, og tildeler det derfor et point mere end vi normalt vil give for en standard-driver uden noget videre tilbehør. Derfor får software 4point.