Test: Acoustic Authority A-3640

Lyd d.  23. november. 2006, skrevet af foo 7 Kommentarer.  Vist: 7897 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: pttrading.dk
DK distributør: pttrading.dk

Konklussion


Alt i alt er det ikke det mest imponerende sæt jeg har haft mellem hænderne - der er ting ved designet som ikke er så lækkert igen, ydelsen er ikke nær så god som det før er set og jeg er ærlig talt stadig lidt forundret over den opgivne THD.
Alt i alt er det et sæt der gør det ok, men så heller ikke mere.

Innovation/Teknologi - 2 point
At der er en THD på 10 % trækker for mig ned i denne kategori - her skulle der netop stå 0,5 - 1 % for at det var godt. At de så ydermere "kun" er 2.1 er jo heller ikke den store nyskabelse. Så alt i alt bliver det kun til 2 point her, da sættet ikke rigtig byder på det helt store.

Bundle - 5 point
Bundlet er der derimod ikke noget i vejen med. Det er begrænset hvad man kan forvente af bundle til et par højtalere, men her er der blandt andet jack-to-phono adapteren så sættet kan bruges sammen med konsoller eller TV. Så alt i alt kommer jeg frem til 4 point her.

Design - 3 point
Jeg syntes stadig at styreenheden er tæt ved det grimmeste der har set dagens lys. Design er selvfølgelig altid en smagssag, så derfor håber jeg også i lader billederne tale mere for jer, end mine ord gør. Så styreenheden trækker ned hos mig, højtalerne er mere eller mindre neutrale i min bog, og subben trækker op. Den er stor, tung og rå :e. Så jeg lander midt i, da der både er plusser og minusser.

Ydelse - 3 point
Det er ikke det bedste sæt jeg har haft i hænderne. Tonebalancen kunne være bedre, diskanten er som sagt en anelse skinger og irriterende. Sættet har dog også sine gode sider. For resten af sprektret er faktisk ganske tilfredsstillende, og muligheden for at justere subwooferen uden at skulle ned og kravle på gulvet er lækkert.
At sættet henvender sig til gamere er egentlig ok, om end en smule for specifikt. Som jeg nævnte før er der jo ingen der gider ned og kravle på gulvet for at skifte højtalere midt i det hele.
Alt i alt lander jeg midt i, da sættet uden at brillere da langt fra er elendigt. Med noget fintuning og tweaking kan man uden tvivl komme frem til et ok resultat. 3 point herfra.

Pris - 3 point
Den vejledende udsalgspris vi har fået opgivet fra pt~trading er 799,- inkl. moms. Umiddelbart er det en lidt høj pris for sættet, især hvis man ser på det faktum at tonebalancen ikke er så perfekt som den kunne være.
Ikke for det hele skal være negativt, for det er ikke en pris der er meget urimelig, og skal man bare have et par højtalere til at overtage for de ringe højtalere der er i ens TV (el. lign.) - ja så er de her helt fine.




UK Summary


All compared, it is not the most impressive set off speakers that I have had. There are things at the design that I don't find that delicious, and the performance is not as good as others I have experienced. And honestly, I am still wondering a bit about the THD at 10 %.
So all in all the set does a fair job, but that's all.

Innovation/Technology - 2 points
That the THD is 10 % is a drag for me in this category, this number should be 0.5 - 1 % to be good. That the set "only" is 2.1 isn't the big innovative thing. All in all it only gets 2 points here, as the set doesn't bring anything new to the table.

Bundle - 5 points
I can't find anything to complain about, when it comes to the bundle. It is off course limited, what you can expect off a bundle for a pair off speakers, but here there are a jack-to-phono adapter, so that the set can be used with gaming consoles, TV's or other tings. So here I land on 4 points.

Design - 3 points
I still think that the controller is about the ugliest thing I have ever seen. Design is always a matter of taste, so I hope that you let the pictures speak to you, instead of me. But the controller pulls the grade down, the speakers are somehow neutral, and the sub pulls the grade a bit up. The sub is big, heavy and raw :e. So I land somewhere in the middle at 3 points, as there a both ups and downs.

Performance - 3 points
It is not the best set of speakers that I have tested. The tonebalance could be better, the high tones is a bit high compared to the rest of the spectre, which makes it annoying. There are on the other hand good things about the set. The rest of the tones are actually quite good, and the possibility to adjust the subwwofer without having to crawl around on the floor behind the sub is nice.
The set turn towards gamers, this is ok even though a bit over the top. Nobody wants to crawl around the floor to change speakers, just because they change the audiosource.
I land somewhere in the middle, as the set is ok without making any headlines. With some tweaking and tuning there's no doubt in my mind that the result can be very fulfilling. Therefore I give it 3 points here.

Price - 3 point
The price we have gotten from pt~trading is 799DKK inc. VAT. It is at first a bit high for this set, especially if you look at the fact that the tonebalance could be better.
Not to be negative, as the price is not that unfair, and if you just need a better pair of speakers than what your TV (or similar) have, then this set is a good bet.



Test: Acoustic Authority A-3640
Innovation / Teknologi2
Bundle - Tilbehør5
Design - Layout3
Software - BIOS3
Ydelse3
Pris3
Samlet63%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
john_doe_dk
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-11-2006 15:03:24
Svar/Indlæg:
303/32
Citat fra FOO: Jeg er umiddelbart ikke imponeret over THD for dette sæt. 10 % forvrængning

Jeg er ikke så meget inde i lyd ud over at brugen af det. hvad betyder THD og hvad er de 10 % mod den 1 % du gerne så ??

Takker



foo
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-11-2006 17:02:46
Svar/Indlæg:
1685/240
Jamen jeg skal da prøve og gøre mit bedste for at forklare det - det er ikke særlig nemt at forklare...

Hvis vi starter med at tage udgangspunkt i en transistor, som jo er selve forstærkeren i en aktiv højtaler - selvfølgelig flere af dem ;) - så har den en karakteristik der - groft sagt - består af to dele: en meget ulineær, og en tilnærmelsesvis linieær. Det er forholdet mellem strømmen og spændingen der er sådan. Der er naturligvis en flydende overgang mellem den mere lineære og meget ulineære del... På stående fod kan jeg ikke huske om den er eksponentiel, men jeg mener ikke den er...

Transistoren forstærker så det signal (ens lyd) man sender ind i den og her ønsker man at ligge på den lineære del af karakteristikken for at få en den (tilnærmelsesvise) samme forstærkning over hele sinusperioden (som lydsignalet består af)...

Jo mere lineær ens forstærkning er, jo mindre bliver ens forvrængning, og omvendt...
Alt dette kaldes for forstærkerens arbejdslinie, og er således sammenhængen mellem ind- og udsgangs-signal...

Forvrængningen opstår så i selve forstærkningen, hvis man ligger ens arbejdspunkt forkert. Der vi altid være en forvrængning, det kan ikke undgås da transistoren ikke er ideel lineær, men jo mere man flytter sig ned i det meget ulineære område, jo mere forvrængning opstår der...

Når man ligger på den ulineære del af forstærkeren opstår der det man kalder harmoniske frekvenser - det er frekvenser der er højere end selve grundfrekvensen (den man ønsker forstærket). Disse frekvenser vil have en lavere amplitude end grundfrekvensen, og jo højere man kommer op i frekvens, jo lavere bliver amplituden. Disse frekvenser er med til at "vride" lidt af den ægte sinus form ud af signalet.

Man kan således sige at forvrængningen er hvor "skæv" ens sinus der kommer ud af forstærkeren, er i forhold til det man sender ind i den...

Hvis vi så går over og taler energi et øjeblik, så vil selve grundfrekvensen have den største energi, første overliggende frekvens en lidt mindre energi, næste overliggende lidt mindre igen osv... Alle disse energier lagt sammen vil give en total effekt, og det er så (meget groft sagt) forholdet mellem den totale energi og energien i grundtonen. Der er selvfølgelig en større formel bag (som jeg med vilje ikke vil skrive da det er lidt irrelevant), men i korte hovedtræk er det hvad man måler.

Hvis hele denne lange smøre har givet lidt mening for dig, så giver det forhåbentlig også mening at en lavere THD er langt bedre end en høj... Gode Hi-Fi forstærkere kan således fås med THD helt ned til 0,1 %, og middelklasse ligger somregel et sted mellem 0,5-1 %...

Håber det var et brugbart svar, og ellers kan du prøve og se lidt omkring på nettet, brug google "THD", og se om du kan blive klogere der... Hvis du finder en skidegod en, så vil jeg gerne se den... :)

MvH



The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
23-11-2006 19:04:52
Svar/Indlæg:
4741/1690
Rigtig god og teknisk forklaring...

Generelt så kan man altså sige, at jo mere forvrængning - jo mere uren lyd (især i diskant området) - og at denne sætter ind tidligere, når man skruer op for volume.
Bare tænk på en billig transistor radio hvor det begynder at lyde grimt når du skruer højt op for lyden...

Gode Hi-Fi forstærkere fås med THD helt ned til 0,03 % (20- 25.000 Hz +/ 1-2 dB) og middelklasse ligger somregel et sted mellem 0,5-1 %...


The Boss



johnny
 
Overclocker
Tilføjet:
25-11-2006 17:32:41
Svar/Indlæg:
1/0
Hejsa

Jeg ved ikke om det er mig der er helt ude i skoven, men da jeg var på skole som elektronikmekaniker lærte jeg at f.eks 20 watts @ 4 ohm - 10% THD betyder at forstærkeren kan afgive 20 watt i 4 ohm ved er 10% THD, dette betyder ikke at den hele tiden har 10% THD, men derimod at den sikkert kun er på 7 Watt ved f.eks 0,1% THD

Som foo skriver så opstår der der mere effekt jo højere THD´en er, og 20 watt ser trods alt bedre ud på papiret end 7 watts @ 4 ohm - 0,1% THD :00

Det jeg alt i alt prøver på at sige er at dette HT sæt ikke forvrænger med 10% hele tiden men at det er den effekt den er blevet målt til ved 10% THD, der er altså en stor fejl i testen og den måde han giver point på :00

håber jeg fik det forklaret på en rimlig måde ellers må I jo spørge :e

Wayne



lerbech
 
Superbruger
Tilføjet:
26-11-2006 00:10:05
Svar/Indlæg:
186/28
jeg er begyndt på arbejdet med en grundlæggende artikelserie om elektronik og akustik. og jeg kan da godt komme ind på begreber som THD i højttalere og forstærkere



foo
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-11-2006 10:09:05
Svar/Indlæg:
1685/240
#4 - ja korrekt... THD er afhængig af både effekt og frekvens - derfor opgives altid den frekvens hvor det er målt i specifikationerne - oftest er det 1kHz...

At det også har noget med hvor stor effekt man skubber gennem systemet, er også korrekt, men springet er slet ikke så stort som du nævner der - det er meget store forskelle der skal til for at opnå 10 % ved forskellige effekter, og det ændrer ikke på at en THD på 10 % højst sandsynligt er et biprodukt af en forstærker der ikke er optimalt designet...
Jeg mener bestemt ikke det er en fejl i hverken test eller pointgivning...



JRH__BTH
 
Elitebruger
Tilføjet:
26-11-2006 19:34:06
Svar/Indlæg:
227/19
Korrektur ellers flot arkitel ;)

Kunne godt savne mindre teknik og lidt mere "det betyder for dig kære læser".
THD her og der og procenter fra og til - er de værd at købe? Ellers skal jeg læser overskiften og hoppe til konklusionen for at jeg ikke skal blive mere forvirret :)

/Brian Hermansen