Test: Buffalo trådløst netværksudstyr

Netværk d.  27. november. 2006, skrevet af messiah 3 Kommentarer.  Vist: 14571 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Nordisc Distribution ApS
DK distributør: Nordisc Distribution ApS

Installation



Selve installationen er gået fuldkommen problemfrit. Installer blot netværkskortet og isæt driver-CD. Herefter lader du den Windows installerer driveren direkte fra CD'en. Klient-softwaren blev også installeret uden problemer ved hjælp af det installationsværktøj der følger med på CD'en. Routeren konfigurer sig selv mht. til forbindelse videre til Internettet, den skal blot være kablet op til f.eks. huset ADSL-modem.

Så snart klienterne, altså de PC'er der er tilsluttet trådet eller trådløst, bliver forbundet, får de automatisk tildelt de nødvendige informationer for at kunne forbinde videre ud til Internettet.

Test


For at teste opsætningen installerede jeg USB-netkortet i en IBM T40 bærbar computer, og deaktiverede det indbyggede trådløse netkort. Routeren og det trådløse netværkskort forbindes hurtigt og sikkert til hinanden vha. af AOSS-funktionen. Dette tager blot et lille minut.

Jeg tester den opnåede båndbredden ved forskellige afstande. Dette er selvfølgelig meget afhængigt af omgivelserne, da både båndbredde og maksimal afstand begrænses kraftigt at f.eks. beton-vægge. Testen er udført i min lejlighed, og jeg er derfor begrænset af den tunge beton-konstruktion omkring mig. Jeg bevæger mig først igennem stuen i 5meters intervaller, og herefter bevæger jeg mig én etage ad gangen ned fra min lejlighed på anden sal. Jeg overfører en test-fil på 250MB og måler den gennemsnitlige båndbredde. Overførslen foregår fra en anden PC direkte tilsluttet routeren via et netværkskabel.



Som det kan læses fra grafen blev båndbredden stærkt forbedret i det at jeg forlader stueetagen og bevæger mig ud imod parkeringspladsen. Dette underbygger kraftigt argumentet at betonvægge blokerer det trådløse signal.

I andre typer bygninger vil man kunne forvente anderledes resultater. F.eks. vil træ- og gipsvægge ikke blokerer signalet i nær samme grad, og man vil derfor opnå længere rækkevidde og højere båndbredde. Man kan derfor sige at den ultimative test er et lejlighedkompleks.

Testen blev herefter udført med CardBus netkortet, men med samme resultater indenfor en 5% margen. Den egentlige netværks-hardware er den samme, men med to forskellige grænseflader for forbindelse til ens PC. Det er derfor mere relevant at vælge imellem netkortene efter behov, og ikke efter ydelse.

Jeg har desværre ikke haft mulighed for at teste det PCI-baserede netkort. Jeg vil dog mene at det igen ville give samme resultat som USB netkortet, muligvis en smule bedre, da antennen trods alt er ekstern og forholdsvis høj.
klemenza
 
Overclocker
Tilføjet:
27-11-2006 15:39:18
Svar/Indlæg:
1/0
Glimrende artikel og specielt interessant fordi de fleste forretninger er temmelig konservative m.h.t. udvalget af trådløst udstyr. Har netop købt D-Link til min søn og sat det op, men havde uden tvivl købt Buffalo hvis jeg havde kendt til produktets eksistens tidligere. Jeg mangler måske forhandlernet eller også har jeg overset det. Jeg synes iøvrigt ikke at prisen på netkortene er dyre, de er ikke spor dyrere end D-Link USB wireless adaptor.




Swos
 
Overclocker
Tilføjet:
29-11-2006 10:23:21
Svar/Indlæg:
1/0
Jeg har selv denne trådløse router og kan kun bekræfte alle de positive ting, der er nævnt i testen.

Det er dog forkert, når der på side 1 står, at det er en MIMO-router! Det er "blot" en ganske almindelig 11g-access point/router (suppleret med Buffalos egen "turbo mode", som imidlertid intet har med MIMO at gøre).

Den måske mest positive ting ved routeren, som ikke er blevet nævnt, er, at den bruger Linux som styresystem. Dette betyder, at man kan ændre i dens software (fx flashe helt ny firmware) og dermed tilføje et utal af funktioner, som Buffalo ikke selv har implementeret. Der findes mange forskellige slags 3.parts firmware gratis, som er kompatible med denne router. Jeg bruger selv dd-WRT (www.dd-wrt-com).

Sammenlignet med "den berømte" Linksys WRT54g (som også kan flashes med anden firmware), så har Buffalo'en efter min mening en anelse bedre rækkevidde og er desuden markant pænere og mindre.




messiah
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-12-2006 08:52:19
Svar/Indlæg:
235/53
2#> Du har fuldkommen ret, det er ikke en MIMO-router. Jeg må have læst noget Buffalo propaganda et eller andet sted :l

Det ændrer heldigvis ikke på ydelsen og den gode rækkevide, og derfor heller ikke på den karakter produktet har modtaget. Tak for observansen.