Test: Buffalo trådløst netværksudstyr

Netværk d.  27. november. 2006, skrevet af messiah 3 Kommentarer.  Vist: 14575 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Nordisc Distribution ApS
DK distributør: Nordisc Distribution ApS

Pakkernes indhold



WHR-HP-G54
    - Trådløst Router
    - Ekstern strømforsyning
    - Stand til at stille router på højkant
    - CD med driver og manual
    - Et netværkskabel ca. 5m




Routeren er en ganske lille sag i flot design. Den medfølgende stand gør at routeren både kan stå oprejst, eller ligge fladt på maven. Den er så lille at den nemt ville kunne gemmes godt af vejen.



WLI2-PCI-G54S
    - PCI netværkskort
    - CD med driver og manual
    - Monterings-kit til half-height PCI-slot


Monterings-kittet til half-height PCI-slot betyder at man kan installerer dette trådløse PCI-netkort, i f.eks. en HT-PC hvor kabinettet typisk er ret lille.

WLI-CB-G54HP
    - CardBus netværkskort
    - CD med driver og manual


WLI-U2-KG125S
    - USB netkort
    - CD med driver og manual
    - Et USB forlængerkabel ca. 10cm




At man har vedlagt et forlængerkabel til USB-netkortet er en rigtig god ide, da man kan risikerer at den ikke passer i f.eks. ens bærbar, hvis denne USB-port ligger inde i en fordybning. USB-netkortet er en smule større end en traditionel memory-stick.





Det er relativt simple pakker, men alligevel er der alt hvad man umiddelbart har brug for. CD'en indeholder klient-software til netkortene, drivere samt en manual i .pdf format. Hvis man ønsker at bruge Windows indbyggede klient-software for at oprette en trådløs forbindelse kan dette nemt lade sig gøre. Udover trykte manualer kan jeg ikke komme på noget der mangler. Mht. til manualerne er de ganske udførlige, hvilket er en rigtig god ting. De er dog udelukkende på engelsk.
klemenza
 
Overclocker
Tilføjet:
27-11-2006 15:39:18
Svar/Indlæg:
1/0
Glimrende artikel og specielt interessant fordi de fleste forretninger er temmelig konservative m.h.t. udvalget af trådløst udstyr. Har netop købt D-Link til min søn og sat det op, men havde uden tvivl købt Buffalo hvis jeg havde kendt til produktets eksistens tidligere. Jeg mangler måske forhandlernet eller også har jeg overset det. Jeg synes iøvrigt ikke at prisen på netkortene er dyre, de er ikke spor dyrere end D-Link USB wireless adaptor.




Swos
 
Overclocker
Tilføjet:
29-11-2006 10:23:21
Svar/Indlæg:
1/0
Jeg har selv denne trådløse router og kan kun bekræfte alle de positive ting, der er nævnt i testen.

Det er dog forkert, når der på side 1 står, at det er en MIMO-router! Det er "blot" en ganske almindelig 11g-access point/router (suppleret med Buffalos egen "turbo mode", som imidlertid intet har med MIMO at gøre).

Den måske mest positive ting ved routeren, som ikke er blevet nævnt, er, at den bruger Linux som styresystem. Dette betyder, at man kan ændre i dens software (fx flashe helt ny firmware) og dermed tilføje et utal af funktioner, som Buffalo ikke selv har implementeret. Der findes mange forskellige slags 3.parts firmware gratis, som er kompatible med denne router. Jeg bruger selv dd-WRT (www.dd-wrt-com).

Sammenlignet med "den berømte" Linksys WRT54g (som også kan flashes med anden firmware), så har Buffalo'en efter min mening en anelse bedre rækkevidde og er desuden markant pænere og mindre.




messiah
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-12-2006 08:52:19
Svar/Indlæg:
235/53
2#> Du har fuldkommen ret, det er ikke en MIMO-router. Jeg må have læst noget Buffalo propaganda et eller andet sted :l

Det ændrer heldigvis ikke på ydelsen og den gode rækkevide, og derfor heller ikke på den karakter produktet har modtaget. Tak for observansen.