Test: Creative Live! Cam Voice

Foto d.  13. december. 2006, skrevet af JacobHL 3 Kommentarer.  Vist: 18756 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Creative
DK distributør: Creative
Installationen fungerer uden problemer, på trods af at undertegnende kom til at overse den store gule seddel hvor der stod at man ikke skulle sætte webcammet til før softwaren var installeret. Når man installerer webcammet får man mulighed for at installere driverne til både kameraet og den indbyggede mikrofon, men samtidig kan man installere "muvee AutoProducer", der er et videoredigeringsprogram. Den softwaremæssige installation er let og lige til.

Alt det sjove foregår i programmet "WebCam Centre", hvor man kan tage billeder, optage video, indstille kameraet til at fungere som bevægelsessensor, så computeren enten begynder at optage, eller sender broadcaste billedet ud på nettet. Meget nyttigt hvis man vil bruge kameraet til overvågning. Derudover kan man også sætte programmet op så man kan følge kameraet direkte via Internettet.



Inde under fanebladet "Format" kan man indstille hvilken komprimering man vil benytte sig af, og som default står den på I420, hvilket højst tillader en opløsning på 640*480 på både video og billede.
Hvis man ændre komprimeringen til RGB 24 derimod får man adgang til de højere opløsninger, og dermed den gode billedkvalitet.




Jeg syntes det er synd at man er nød til at gå ind i en menu der hedder "Format" og ændre på et komprimeringsnavn for at opnå god billedkvalitet, for det er de færreste der kender forskel på de forskellige kompressionscodecs, og dermed ved at de skal ændre på dem.
bornholm
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2006 12:00:32
Svar/Indlæg:
2958/84
go' test af et midelmådigt webcam.

Af de webcam jeg har haft og dem jeg har set, er der ikke noget der har fået mig op af stolen, genneralt dårlig billed kvalitet, utroligt at det skal være så svært at få fat på et godt webcam til rimmelige prisser.



Lazare
 
Overclocker
Tilføjet:
13-12-2006 20:10:00
Svar/Indlæg:
63/0
Tillykke med din første artikel Jacob :D
Den ser jo ganske god ud!
Ved ikke om det bare er mig, men er der en link fjel ved dagslys billederne?
ellers rigtig god og grundig :)
-stefan




JacobHL
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-12-2006 20:40:42
Svar/Indlæg:
1776/116
#1 - Tak :) Ja, det er ærgeligt at den overordnede billedkvalitet på webcams ikke er bedre. Det er efterhånden en gammel "gadget", og den burde efterhånden være i digitalkamera-kvalitet.
Problemet er at webcams som regel bruges via chatprogrammer, og så bliver båndbredde og programkode pludselig en flaskehals hvis kvaliteten er for god.

#2 - Mange tak :) Har godtnok været lidt nervøs over hvordan offentligheden ville tage imod mine første ord.
Der var en linkfejl i dagslysbillederne, ja. Der manglede en .jpg endelse :r.