Design / Layout
Vi lægger ud med et af FOURZE's billeder af kabinettet og de kalder det et Gamer Midi Tower kabinet til dels på grund af de 3 grønne 120mm blæsere der er monteret i fronten. Det ser ret lækkert ud.
Her ses kabinettet fra venstre side og den 4mm tykke hærdede glasside ses tydeligt. Der sidder i 4 gummityller, en i hvert hjørne og store fingerskruer holder den på plads ved at klemme en smule på gummityllerne, som så låser glassiden ind mod kabinettet.
Så kom glaspladen af og vi kan se en hel del af det indvendige af kabinettet, Der er monteret stag til bundkortet. og der er et rimeligt pænt stor hul til eventuel CPU køler bagplade. Kabinettet har sin egen PSU og harddisk afdeling med et stort hul i venstre side, hvor igennem man eventuelt kan se PSU'ens navn. Til højre for står FOURZE's navn i hvid skrift.
På toppen af kabinettet sidder I/O stik og knapper.
Filteret på toppen er af den magnetiske slags som er nemt at fjerne for rengøring, og som man kan se er det muligt at montere 120mm blæsere i toppen af kabinettet.
Kontrolpanelet på toppen er fremstillet i blank sort plastik og fra venstre er det startknap, power LED og HDD aktivitets LED. reset knap, USB 3.0 stik, de 2 audio stik og til sidst nok et USB 3.0 og et USB 2.0 stik.
På toppen af PSU afdækningen kan der monteres yderligere 2 stk. 120mm blæsere.
I bunden af kabinettet ses PSU pladsen og det er et standardhul hvor PSU'en monteres indefra. Her ses også de 4 PCIe slots til montering af grafikkortet.
Så kom vi frem til fronten og den er dækket af en hærdet glasplade, så meget mere minimalistisk kan det ikke blive.
Fronten kan klipses af da den holdes på plads af 6 plastik klips, det giver adgang til de 3 blæsere. Alle ledninger til blæsere og LED lys er trukket og monteret.
Så kom vi om på højre side af kabinettet og her er sidepladen af stål, den skydes ind i nogle hakker i top og bund, og låses med 2 fingerskruer. Inden for er der forneden adgang til at montere harddiske og PSU. Der er en overflod af fæstepunkter til plastikstrips, faktisk hele 14 stk. af slagsen. I venstre side er pladen forsænket så der kan blive plads til tykkere ledninger. Der er også et fint stort hul til en eventuel CPU kølers bagplade og yderligere 10 andre huller til at trække ledninger igennem.
PSU pladsen har stålbuler at hvile på og der er 9 aflange hulle i bunden som PSU'en kan trække luft igennem.
I venstre side ses de stålbøjler man kan montere harddiske på.
På bagsiden har kabinettet det velkendte hul til I/O skjoldet og ved siden af en plads til en 120mm blæser, der er standset huller i pladen til blæseren og derefter er den trykket udad så den danner en beskyttelse mod at få fingrene i blæseren. Der er aflange huller til blæseren så den kan justeres lidt op og ned. På midten ses de 4 PCIe plader der dækker for pladsen til grafikkort og eventuelt andre enheder. De 2 plader er lige til at fjerne med en skrue i toppen og de 2 andre skal brækkes af for at give adgang. Ovenover pladerne ses en dækplade til at skjule for hullet og skruerne på PCIe pladserne når der er monteret grafikkort. Den sidder kun fast med en enkelt skrue.
Så nåede vi bunden af kabinettet og hernede finder man nogle store støttepunkter udført i ren plastik. Her havde jeg personligt gerne set en gummiindsats indsat i støttepunktet da de skøjter rundt ovenpå et skrivebord.
Der er også hernede et mindre filter til PSU'ens indtag. Det er samme slags magnetiske filter som på toppen, hernede er det dog krænget ind omkring nogle styr på alle sider og det gør det faktisk ret besværligt at afmontere.
Generelt kan jeg sige om bygge kvaliteten at den for så vidt er OK i et M-ATX kabinet. Monteringen af mange dele i kabinettet er lavet med popnitter og de har generelt ret godt styr på kabinettets form. Malearbejdet er også fint udført. Det der gør at dette kabinet skiller sig lidt ud, er nok mest glasfronten med de grønne blæsere.
På næste side sætter jeg hardware i kabinettet.