Design & Layout
Et bundkort er bare et bundkort, når man kigger på det, og det er da også det, man ikke ser, der er det vigtigste. Alligevel må man da sige, at MSI P965 Platinum ser godt ud. PCB'en er sort, og der er masser af tydelige farvemarkeringer på hele kortet.
Vi starter med udvidelsesportene. Fra syd mod nord drejer det sig om 2 PCI-porte, 1 PCI-Express x4, 2 PCI-Express x1 og øverst 1 PCI-Express x16, som er porten til grafikkort. Nord for denne ses også det molex-stik, som er med til at fodre grafikkortet med strøm. Her ses også et 8-pin ATX 12V strømstik, som også kan bruge til 4-pin. De to stik er placeret meget tæt, og det er egentlig ikke særlig smart, de kan godt være svære at komme til, når bundkortet er monteret i et kabinet.
Der er masser af luft og plads til seriøs køling af grafikkortet på begge sider - der er langt op til northbridgen, RAM-soklerne kommer ikke i vejen for et langt grafikkort, og hvis man kan undvære de 2 PCI-Express x1 porte, er der også masser er plads sydpå. Grafikkortet er langt væk fra både processor og northbridge, så de ikke varmer hinanden op.
Syd for southbridgen finder vi de 3 USB2.0-connectors, IDE porten og den enlige SATAII port. Til højre finder vi de resterende 6 SATAII-porte. Over disse ses front panel connectors, og ved siden af batteriet Reset CMOS jumperen. Nord for denne er MSI Dual CoreCell chippen, som holder styr på alle indstillinger for overclocking og tweaking, og D-Bracket 2 connectoren, som med den medfølgende USB-bracket kan give info om systemet ved hjælp af fire dioder.
I venstre hjørne har vi front panel audio connectoren, og ved siden af denne Firewire. Længere oppe til venstre er S/PDIF connectoren. Alt dette er, som det skal være, og rimelig let at komme til.
De fire RAM-sokler er farvekodede efter den sædvanlige omvendte MSI-logik: Hvis man skal have to RAM-blokke til at køre dualchannel, skal de sættes i porte af forskellig farve. Ved siden af RAM-soklerne findes Floppy-porten og 24-pin ATX strømstikket. Der er god plads på kortet, og det gør, at MSI har kunnet placere Floppy-porten heroppe i stedet for i bunden, som vi er vant til, men som også kan give problemer med at skulle føre det klodsede Floppy-kabel tværs over bundkortet. Det problem får man ikke her (det kan man så til gengæld få med IDE-kablet).
Chipset-køleren er passiv og ret lille i forhold til mange andre køleløsninger til P965-chipsettet. Ved normal brug bliver profilen ikke særlig varm, men ved overclocking er det noget andet. Dog lader det ikke til at være et problem.
Det er heller ikke noget problem at montere køler på dette bundkort - det er meget længe siden, jeg har oplevet et bundkort med så god plads omkring cpu-soklen. Komponenterne sidder lidt tæt på, men de er til gengæld så lave, at de ikke burde give nogen problemer - det gjorde de i hvert fald ikke for mig.
Og til sidst I/O-portene, der som nævnt i specifikationerne er:
2 stk. PS/2 porte. 1 stk. Seriel port. 1 stk. Parallel port. 1 stk. IEEE 1394a port (Firewire). 1 stk. Coaxial S/PDIF port. 4 stk. USB2.0 porte. 1 stk. RJ45 LAN porte. 5 stk. Lydstik. 1 stk. Optisk S/PDIF stik.