Software
Softwaren til MSI P965 Platinum ligner sig selv - det vil sige, den ligner det, der altid følger med til MSIs bundkort.
MSI Dual CoreCenter: Det første program er MSI Dual CoreCenter, som skal bruges sammen med CoreCell chippen. CoreCenter fungerer som de fleste PC health monitors, og man kan overvåge blæserhastigheder, spændinger og temperaturer. Der kan selvfølgelig også indstilles ved hvilke temperaturer en alarm skal gå i gang eller ved hvilken blæserhastighed i tilfælde af, at en blæser går i stå.
Desværre virkede Dual CoreCenter ikke rigtig til dette bundkort (heller ikke nyeste version), så det lykkedes mig ikke rigtigt at finde ud af, hvordan det kørte - det viste hverken rigtig temperatur eller FSB. Forhåbentlig vil det blive rette i næste version.
MSI DigiCell: DigiCell lyder til også at have noget at gøre med CoreCell, men helt rigtigt er det nu ikke. DigiCell bruges derimod til at tage sig af diverse indstillinger vedrørende forskellige enheder på bundkortet, f.eks. lydkortet og så kan man selvfølgelig starte CoreCenter fra DigiCell.
MSI Live Update 3: En anden ting der kan startes fra DigiCell er MSI Live Update 3. Med Live Update tages du til et HTML interface, hvor du kan søge efter nye drivere online til både bundkort og grafikkort, MSI utilities og BIOS updates. Er der nye udgaver kan man via Live Update installere disse. Det smarte er selvfølgelig, at hele processen foregår automatisk, frem for at man selv skal sidde og lede efter den rigtige driver eller BIOS udgave.
Norton Internet Security 2005: Til at beskytte mod spam, adware og vira på internettet har MSI valgt at bundle Nortons Internet Security 2005.
MSI Security Utility: 3 mindre programmer er det også blevet til - her er den medfølgende beskrivelse af disse:
PasswordKeeper: PasswordKeeper will make sure you never forget the password of mail accounts, web sites, secure files, etc. MSI SecureDoc: SecureDoc is a program that could allow you to encrypt the files easily. MSI LockBox: A security program designed for the Windows user.
BIOS
BIOS på MSI P965 Platinum er af typen AMI, med et layout de fleste kender. Man skal dog ikke ind under Advanced Chipset eller lignende for at finde de interessante instillinger, de findes alle under Cell Menu, som styrer den førnævnte CoreCell.
Første menupunkt hedder Standard, og her finder man kun dato og tid, og ikke meget andet.
Næste punkt er Advanced BIOS Features, hvor man kan indstille de forskellige "småting", der har med boot at gøre - heriblandt Boot Sequence, og om man fx vil have et logo eller den klassiske post-screen, når man starter computeren.
Herefter har vi Advanced Chipset Features, som i denne BIOS faktisk kun drejer sig om RAM timings, hvor der kan stilles på de fire mest grundlæggende indstillinger for RAM.
Næste punkt er Integrated Peripherals, hvor man stiller på de ting, der har med de onboard funktioner at gøre. Denne menu indeholder også to underpunkter:
I On-Chip ATA Devices konfigurerer man indstillingerne for IDE og SATA, mens man i I/O Devices konfigurerer Floppy, Seriel og Parallel port.
Næste menupunkt er Power Management Features, hvor man stiller på alt det, der har med tænd og sluk af computeren at gøre.
PNP/PCI er, som navnet siger, stedet hvor man stiller på det, der har at gøre med Plug and Play (altså ressourcer/IRQ), og med PCI og PCI Express portene, heriblandt om det primære grafikkort er PCI Express eller PCI.
Sidste "almindelige" menupunkt er H/W Monitor, som ganske enkelt overvåger temperaturer og blæsere, og hvor man kan indstille blæserne til at justere deres hastighed efter, hvilken temperatur man ønsker.
Sidste og nok vigtigste punkt er Cell Menu, hvor man styrer alt det, der har med overclocking at gøre, og det foregår faktisk på en meget overskuelig måde. Man kan vælge automatisk overclocking, eller man kan vælge at stille på de forskellige dele, hvor der så er en gruppe indstillinger for FSB/CPU, DRAM, PCI Express/Northbridge, og nederst Spread Spectrum og Auto Disable DIMM/PCI Clock, som deaktiverer de porte og slots, som der ikke sidder noget i.
FSB kan indstilles op til 500MHz, og man får samtidig at vide, hvad den efterfølgende CPU frekvens bliver. Man kan også se vcore, og give denne op til 0.7875V ekstra (dette er højt, og BIOS oplyser da også om, at det ikke anbefales).
RAM-frekvensen kan stilles fra 1:1 af FSB-frekvensen og op til 2:1, og spændingen til RAM'ene kan øges op til 2.45V.
Herunder kan man ændre på frekvensen til PCI Express fra 100 til 133MHz, og spændingen til northbridgen kan øges til 1.69V, hvis man har lyst (og tør).