Test: MSI - Mega book S262

Bærbare d.  10. december. 2006, skrevet af Ex-con 7 Kommentarer.  Vist: 14069 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Rosenmeier
MSI Mega Book S262 fås i flere forskellige farver og med logoet på låget i flere farver, modellen som vi har fået til test er hvid med logoet i sort og sølv.
Computeren er lavet i plastik og virker meget tyndt og skrøbeligt, hvis jeg fik denne computer i hænderne uden at vide hvad det var for en, ville jeg ud fra vægten og det tynde plastik straks tro det var en børnecomputer fra en legetøjsbutik, jeg ville aldrig kunne gætte mig til at det skulle være i nærheden af en rigtig bærbar. Denne Mega Book er jo så lavet til at skulle være lille og en letvægter, så måske der er en idé med det tynde plastik.
Selve maskinen og låget er lavet med afrundede hjørner så den på ingen måde virker klodset og er utrolig flot at kigge på, og MSI logoet på låget synes jeg bestemt er med til lige at få en til at slå øjnene op en ekstra gang, det bryder det ellers helt hvide låg så den ikke bliver for tom at se på.

Indvendig er maskinen også helt hvid og keyboardet er lavet hvidt med en mørkegrå skrift på tasterne, som gør at de er meget tydelige at se i det ellers helt hvide look. Ellers er keyboardet kun en anelse kompakt i højre side, hvilket desværre er nok til at give mig en smule problemer med shift tasten i højre side. Så er der funktionstasten som er placeret nederst i venstre hjørne hvor Ctrl normalt ligger, hvilket nok er en ting man skal vænne sig til, da jeg bruger Ctrl en hel del og trykker konstant på funktionstasten i stedet. Power og genvejsknapperne er gennemsigtige med blåt lys som står ufattelig godt til det hvide finish. Leds for hdd, Wlan, numlock osv. er også blå.
Skærmen er bestemt lækker at kigge på når computeren er slukket, det ligner et sort spejl, jeg synes dog jeg har haft mange problemer med skærmen ved mindste bevægelse, da alt skinner igen og afspejler sig i skærmen, og tror problemet vil være meget større hvis man sidder med den i et tog, hvor lyset skinner ind af vinduet. Det kan være meget generende at kigge på.
Så kommer den for mit vedkommende lidt mere negative ting ved denne maskine, det er placeringen af diverse stik.





Som i kan se, så er stik til hovedtelefon/headset placeret i fronten hvilket ud fra egne erfaringer med en anden bærbar har kostet mange løse forbindelser og ødelagte stik. Placeringen er så lavet længst mod venstre så det måske ikke vil genere de højrehåndede så meget hvis man bruger mousepad i stedet for den medfølgende mus.





Ellers er USB, modem og Netværk placeret i siderne længst fremme mod fronten, hvilket jeg også synes er generende. Stikkene på en bærbar burde alle sidde bagi, hvilket desværre ikke har kunnet lade sig gøre på denne model da batteriet bliver monteret deromme.

Ergonomi

At maskinen er så tynd/lav som den nu er, er helt sikkert behageligt når man sidder og skriver på den, man mærker ikke den store forskel der normalt er på en bærbar fra bordet og op til keyboardet, og det samme gælder når man bruger mousepad, hvis man sidder og bruger begge hænder når man bruger mousepad kan man godt ærgre sig lidt over den store afstand der er mellem musetasterne, de starter forholdsvis tæt på hinanden, men er nærmest umulige at bruge medmindre man trykker helt ude i enderne på knapperne og så bliver afstanden en anelse for stor.
Ellers er tasterne på keyboardet ufattelige bløde at skrive på og gør det hele meget mere behageligt. Der er kun ulempen med shift tasten i højre side, den er blevet presset lidt for meget og rykket en anelse til venstre, så bruger man højre shift meget, er der endnu en tilvænning da man ellers vil sidde og trykke pil op hele tiden.
Skærmen er rigtig behagelig at sidde og kigge på når der ikke er direkte dagslys ind i den, og der er ufattelig gode synsvinkler på den, det er nærmest lige meget hvor meget jeg vipper skærmen, så har jeg stadig haft klart og flot billede på.
[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-12-2006 07:52:04
Svar/Indlæg:
2175/21
tjae satte de den ned til 6000 var det den perfekte studiecomp...men næsten 10k er altså en del for meget i mine øjne....den er dog mere trofast overfor hvad en bærbar egentligt burde skulle bruges til, men mange bruger dem udover studierne jo også som en alm spillecomputer nu om stunder....og de koster ikke væsentligt mere.



NerdALMIGHTY
 
Overclocker
Tilføjet:
10-12-2006 16:54:43
Svar/Indlæg:
55/2
Bærbare med 12" skærme er altid dyrere end tilsvarende og endog bedre 15+" modeller. Så en pris på ca. 10k er ikke så meget igen.

Pointen med en bærbar som denne er præcis at den er yderst nem at slæbe med rundt og det er det man betaler lidt mere for.



[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-12-2006 18:48:19
Svar/Indlæg:
2175/21
det er jeg godt klar over....men at have en der "kun" kan det burde man i mine øjne betale mindre for. men hvis folk vil give pengene for det så behøver logikken jo ikke betyde noget.



Lars_hjort
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-12-2006 18:57:30
Svar/Indlæg:
1900/33
Siden jeg købte min ibm x40 for et år siden til 10k er markedet med 12" bærbare til ~10k eksploderet!

/Lars



Cykelskur
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-12-2006 20:19:11
Svar/Indlæg:
151/10
"Bærbare med 12" skærme er altid dyrere end tilsvarende og endog bedre 15+" modeller. Så en pris på ca. 10k er ikke så meget igen."

Det giver jo ingen logik at den er dyrere og bare fordi markedet opfører sig sådan, er det vel stadig dyrt...?







palle
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-12-2006 20:43:32
Svar/Indlæg:
2307/37
#5, hvad er det lige, der ikke giver mening? En maskine med så lille et omfang og med en vægt på under 2 kg er væsentligt sværer at producere end et stort skrummel på 4,5 kg. Så selvfølgelig er de små maskiner dyrer i forhold til ydelsen... ;)



@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
10-12-2006 22:38:11
Svar/Indlæg:
4033/364
hehe.. min bærbar , en toshiba protege 7000ct kostede 25K.. docking station alene kostede 7K...

men den er også under 2kg, med en lille skærm.. men totalt gammel.. en P2 300 Mhz.. men hele 192mb ram.. men stadig nice.. også pga. magnesium casen...