Test: MSI - Mega book S262

Bærbare d.  10. december. 2006, skrevet af Ex-con 7 Kommentarer.  Vist: 14065 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Rosenmeier
Da maskinen blev tændt var det bare at indtaste personlige oplysninger og så var jeg køreklar, da alt er installeret som standard på maskinen.
Jeg har i løbet af den tid jeg har haft Mega Book'en til test, primært testet den på det den er beregnet til, altså dokumentbehandling, billedredigering, multimediafremvisning osv.
I tiden hvor jeg skrev denne artikel og testede maskinens evne til dokumentbehandling, oplevede jeg ingen problemer, maskinen har kørt upåklageligt. Mange vil sikkert sige at dokument/tekstbehandling jo ikke trækker det vilde på en maskine, og i det må jeg give jer ret, men det er en af de ting maskinen er lavet til og derfor valgte jeg også at tage det med i testen, og valgte også at skrive denne artikel på maskinen. For lige at vende tilbage til den før omtalte shift i højre side, så vænnede jeg mig forholdsvis hurtigt til at den ikke var på sin rette placering, lige indtil jeg havde været på min egen maskine og skulle tilbage her til, så var problemet der igen. Har man kun denne Mega Book, vil det nok ikke være til den store gene, men bruger man Mega Book'en når man er på farten og har en anden maskine derhjemme eller kontoret så kunne jeg forestille mig at man ville få nogle problemer med tilvænning.
Efter at have leget lidt med dokumenter og tekster vil jeg så hoppe et skridt videre og teste maskinens evner til multimediafremvisning. Herunder har jeg valgt at bruge maskinen til at fremvise diasshow og film.
Efter den har stået i en times tid og kørt med diasshow og derefter kørt et par DVD film, oplever jeg stadig ingen problemer med computeren, alt kørte flydende og computeren har stadig ikke vist det mindste tegn på at blive varm, så den er stadig ufattelig behagelig at sidde og skrive på. Mange bærbare har det med at blive meget varme lige der hvor man har hænderne eller på tastaturet, når de får lov at arbejde lidt, men det har jeg ikke oplevet med denne, man kan selvfølgelig mærke lidt forskel, men den er højst blevet lidt lun.



Zepto Znote 6214W & MSI Mega Book S26 2



Igen har der ikke været nogen problemer med maskinen, hvilket jeg heller ikke havde regnet med. Jeg prøvede en masse billedredigering i photoshop som heller ikke rigtig generede maskinen, så man må sige at den klarer de ting den er beregnet til helt uden problemer. Men jeg synes nu alligevel maskinen rigtig skal testes igennem, så følg med længere henne hvor den kommer på noget af en prøve.
Batteritiden skal da også nævnes, og her blev jeg skuffet da jeg testede maskinen med det lille batteri. Måden jeg testede det med var ved at sætte en dvd film på, og efter 1 time og 7 minutter gik maskinen i standby, så var den simpelthen død for batteri, dette er bestemt ikke meget, og jeg troede batteritiden var noget længere eftersom MSI skriver at batteriforbruget er helt i bund. Men jeg lader mig ikke slå ud, jeg har jo et ekstra 8 cells batteri med som også skal testes for dets udholdenhed.

Her så det så noget mere positivt ud, med det store batteri på, kunne jeg se film på den i ca. 3 timer før den hoppede på standby.
Støjniveauet er også en væsentlig ting når man sidder foran sin computer, og her kommer Mega Book'en til sin ret, der er absolut så lidt støj ved denne maskine at det på ingen måde generer, ja man hører nærmest ikke denne maskine er tændt. Så det er da et skridt i den rigtige retning.
Musen som hørte med til maskinen er en ganske almindelig standard hvid mus med 2 knapper og scroll hjul på, den er meget lille og ligger bestemt ikke godt i hånden, så bruger man musen meget når man sidder foran computeren er det nok en god ting at finde en som ligger noget bedre i hånden.
Ellers fungerer musen upåklageligt.
Med det sagt synes jeg vi skal se om der ligger nogle skjulte kræfter i denne maskine, eller om vi fortsat skal kalde den en kontor maskine.
[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-12-2006 07:52:04
Svar/Indlæg:
2175/21
tjae satte de den ned til 6000 var det den perfekte studiecomp...men næsten 10k er altså en del for meget i mine øjne....den er dog mere trofast overfor hvad en bærbar egentligt burde skulle bruges til, men mange bruger dem udover studierne jo også som en alm spillecomputer nu om stunder....og de koster ikke væsentligt mere.



NerdALMIGHTY
 
Overclocker
Tilføjet:
10-12-2006 16:54:43
Svar/Indlæg:
55/2
Bærbare med 12" skærme er altid dyrere end tilsvarende og endog bedre 15+" modeller. Så en pris på ca. 10k er ikke så meget igen.

Pointen med en bærbar som denne er præcis at den er yderst nem at slæbe med rundt og det er det man betaler lidt mere for.



[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-12-2006 18:48:19
Svar/Indlæg:
2175/21
det er jeg godt klar over....men at have en der "kun" kan det burde man i mine øjne betale mindre for. men hvis folk vil give pengene for det så behøver logikken jo ikke betyde noget.



Lars_hjort
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-12-2006 18:57:30
Svar/Indlæg:
1900/33
Siden jeg købte min ibm x40 for et år siden til 10k er markedet med 12" bærbare til ~10k eksploderet!

/Lars



Cykelskur
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-12-2006 20:19:11
Svar/Indlæg:
151/10
"Bærbare med 12" skærme er altid dyrere end tilsvarende og endog bedre 15+" modeller. Så en pris på ca. 10k er ikke så meget igen."

Det giver jo ingen logik at den er dyrere og bare fordi markedet opfører sig sådan, er det vel stadig dyrt...?







palle
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-12-2006 20:43:32
Svar/Indlæg:
2307/37
#5, hvad er det lige, der ikke giver mening? En maskine med så lille et omfang og med en vægt på under 2 kg er væsentligt sværer at producere end et stort skrummel på 4,5 kg. Så selvfølgelig er de små maskiner dyrer i forhold til ydelsen... ;)



@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
10-12-2006 22:38:11
Svar/Indlæg:
4033/364
hehe.. min bærbar , en toshiba protege 7000ct kostede 25K.. docking station alene kostede 7K...

men den er også under 2kg, med en lille skærm.. men totalt gammel.. en P2 300 Mhz.. men hele 192mb ram.. men stadig nice.. også pga. magnesium casen...