Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: Rosenmeier

Introduktion



Der var indtil for nylig kun én rigtig løsning hvis man ønskede at køre en Intel processor sammen med to nvidia grafikkort i SLI. Nvidias eget nForce4 chipset, der oprindeligt er udviklet til at køre med AMD64 cpu'en, blev revideret til også at kunne køre med Intel cpu'er. Så kunne nvidia nemlig sidde på driverne til SLI og sørge for at kun deres egne nForce bundkort blev certificeret.



For at gøre ondt værre, så viste det sig at nForce4 var en mildt sagt elendig overclocker. Så i entusiastkredse var der længe sure miner over nvidias politik, indtil en hacket driver blev tilgængelig, så Intel's egne chipset kunne køre SLI. Dermed kunne man udnytte OC potentialet i Intels CPU'er, og med fremkomsten af Core serien blev det for alvor interessant.




Nvidia er siden kommet efter overclockingdelen med nForce 680i serien. Nforce4 synger altså på sidste vers, men ikke desto mindre har ASUS valgt at sende et sådant bundkort på markedet nu. Det er vist det der hedder "to minutter i lukketid". Boardet er i den kendte gode ASUS kvalitet. Der er en lækker bundle med, en god BIOS og en grundydelse der er absolut fornuftig. Men som nævnt så har vi ikke de store forventninger til overclockingpotentialet.

QuickSlick
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-12-2006 11:54:11
Svar/Indlæg:
9/0
Der bliver beskrevet en Hacket driver i Testen, så gør det muligt at overclokce kortet, er der nogen der kender et sted man kan læse lidt om dette evt downloade det ?!



DEVIL_DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-12-2006 12:26:34
Svar/Indlæg:
6531/410
det er da længe siden asus sendte det kort på markedet.




Stensgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-12-2006 19:49:41
Svar/Indlæg:
2620/327
#1 Den hackede driver skal ikke bruges til at overclocke med. Det er en hacket driver til grafikkortene, der er snak om, som gør det muligt at køre SLI på et bundkort med Intel chipset. Det er ikke til dette bundkort - det kan køre SLI med almindelige drivere.



phg
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-12-2006 22:39:14
Svar/Indlæg:
1399/43
#2
skulle jeg også til at sige,modtog mit d. 30/9 og det skulle vist være ældre en det, så at kalde det at sende det på markedet op under jul er vist en overdrivelse,men ellers en god test faktisk den første jeg læser om dette bundkort :e



Edh
 
Overclocker
Tilføjet:
30-12-2006 10:24:30
Svar/Indlæg:
1/0
Fin fin anmeldelse :)

Til OC delen, kan jeg sige at jeg også har haft problemer med dette kort. Ved OC på 10% og derover med gode omdrejningsvillige DDR800 ram har jeg fundet systemet ustabilt i windows, sågar ved opbootning af bios.

Bios har det med at komme op med en fejlmeddelse om at OC er slået fejl, på trods af at systemet har kørt stabilt flere uger uden problemer, og resetter settings. Biosen er på dette lever på dette punkt slet ikke op til mine forventninger for et Asus kort. Den automatiske resetting volder også problemer nogle gange, hvis du genstarter pc'en et par gange med overclock på 7% og derover, og kommer dermed bare op med en sort skærm.

Den eneste mulighed jeg fandt til at OC CPU ved øget FSB, var ved at manuelt stille ram hastighed, og CPU hastighed. Indstiller man præcist rammene 2/3 af CPU hastighed er der ingen problemer i at OC sin CPU.

------------------------------------

På trods af disse fejl, har jeg nu lært at leve med kortet, og det fungerer efter en masse justeringer helt fint.

Hilsen
Anders