Test: HanssG HC174D

Skærme d.  15. januar. 2007, skrevet af Roedkjaer 4 Kommentarer.  Vist: 11851 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Første indtryk og opsætning



Det første jeg bemærkede da jeg fik skærmen pakket ud og skulle til at koble den til, var den meget begrænsede plads til kablerne. Pga. foden, havde jeg lidt problemer med at få sat power stikket ordentligt i, men det lykkedes til sidst efter at have blød gjort kablet lidt.

Så kom skærmen op og stå ved siden af min 19" Samsung n913. Tænkte det ville være et fint sammenligningsgrundlag. Da Samsung skærmen står på standard indstillinger, ville det være udmærket og sammenligne kvaliteten af de to som det første.




Jeg booter, og ser straks en markant forskel. Samsung skærmen er en helt del lysere i billedet end HannsG skærmen. Jeg prøver nu at skifte baggrundsbilledet til en med overvældende sorte farver, og se så hvad resultatet bliver.



De sorte farver har HanssG skærmen tydeligvis svært ved med standard indstillingerne, og umiddelbart ligner det blot nogle brightness problemer. Men ok, nu er det heller ikke en sammenlignings test af de to, derfor slukker jeg Samsung skærmen og går i gang med at fin justere billedet på HanssG skærmen. Mit første indtryk, er at farverne er en smule tamme, og at den er meget mørk i billedet. Jeg går derfor ind i skærmmenuen, for at se hvad jeg her har af muligheder.

Skærmen har følgende prædefinerede indstillinger for styring af farver.

 5500K
 9300K
 6500K
 Usermode


Disse fire, er mine muligheder. Ok, jeg forsøger først de tre prædefinerede indstillinger, den første giver et billeder med meget svag brightness og de sorte farver er nærmere grå. 6500 er ikke bedre, skærmen bliver mere blå, og de sorte farver er stadig mere grå. 9300 er lige som 6500 bere en smule mere blå, og stadig grå farver i stedet for sorte. Der er altså ikke nogen af de prædefinerede indstillinger der synes at gøre den store forskel for billedet. Jeg prøver derfor Usermode, og opdager så at den skruer helt op for RGB til 3 x 100% og billedet bliver faktisk helt fornuftigt. Dog synes jeg stadig at den har problemer med de sorte farver, og forsøger derfor at justere på nogle forskellige indstillinger på skærmen, bla. Brightness, contrast osv. Men uanset bliver det bare ikke bedre. Jeg er lige ved at give op idet det slår det mig, at jeg kan forsøge at justere via driveren til mit GFX som er er et 7600GS med nyeste Nvidia drivere. Det der nu sker, er at jeg stiller på brigtness fra 100 ned til 98 og ser straks store forbedringer. Det hvide "slør" omkring det sorte er betydeligt minimeret og billedet er efterhånden ved at være acceptabelt. Dog må man sige at det er meget og skulle igennem for at få skærmen til at vise et acceptabelt billede.

Design

Dette punkt er naturligvis en subjektiv vurdering, men vil alligevel komme med min vurdering. Når jeg køber en ny skærm går jeg samtidig også meget efter design, da det jo er en af de ting der står fremme hele tiden. Designet på denne skærm, er ikke af de flotteste jeg har set, men kan alligevel godt gå. Jeg bryder mig generelt ikke om at kunne se at der er højtalere indbygget, så det trækker lidt ned for mig. Knapperne er placeret på fronten af skærmen og ikke skjult, en anden ting som jeg ikke er helt så vild med. Knapperne er lidt "plastik agtige" det er som om at de kun reagerer halvdelen af gangene man trykker, ellers virker de såmænd efter hensigten. Frem og tilbage knappen sidder på hver sin side af tænd/sluk knappen, hvilket resulterer i at man ofter kommer til at slukke skærmen uden at det var hensigten. Jeg er generelt ikke helt glad for design og funktionaliteten af knapperne, men man kan jo vende sig til meget.
Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
15-01-2007 13:05:33
Svar/Indlæg:
15982/637
Hvordan er interpolationen på skærmen ? native opløsningen er jo 1280x1024, men jeg kan se du har testet spillene i 1024x768.



Roedkjaer
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-01-2007 16:35:09
Svar/Indlæg:
265/52
Det eneste jeg har testet i 1024x768 er Counter Strike, alene af den grund at jeg personligt synes at det kører bedst i den opløsning. Samtidig lader det sig gøre med f.eks refresh lock og lodret sync slået til at tvinge 100fps..

Men ja, det burde fremgå tydeligt i artiklen. ;)


jAMBAZZ
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-01-2007 22:35:53
Svar/Indlæg:
156/18
Øh Bøh.. Roedkjaer, meningen med at deaktivere vertical sync er opnå flere FPS end Hz. Det er ligemeget hvilken opløsning du benytter. Der var heller ingen grund til at skifte til 85 Hz, det skader mere end gør gavn på en TFT skærm, du skal jo ikke behandle den som en CRT 😉



Roedkjaer
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-01-2007 11:27:35
Svar/Indlæg:
265/52
#3 Du har fuldstaendig ret.. Er hermed fikset :)