Northbridgen - RD600
Chipsettet består som vanligt af en North- og en Southbrigde. Selve chipsettet hedder faktisk slet ikke ATI RD600, men derimod ATI Crossfire 3200. Northbridgen derimod kaldes RD600 og Southbridgen SB600 - det er der sådan nogenlunde logik i.
Mindre logik end der generelt er i navngivning af ATI-produkter - især når det gælder chipsets. Bølgen af Intel-chipsets startede med RD400, der også kom i en udgave til AMD's processorer. Her blev chipsettet kaldt RD480 og til markedsføring blev navnet Xpress 200 brugt. Senere blev denne udgave omdøbt til Xpress 1600 fordi næste generation fik betegnelsen Xpress 3200. Xpress 3200 dækkede over RD580 Northbridgen, der var en opdateret udgave af RD480. Blandt forbedringerne var dual PCI Express x16 til at sørge for heftig ydelse i en Crossfire konfiguration.
Med RD600 skulle man så tro at dette også var gældende, men RD600 er her blot udstyret med dual PCI Express x8, som på det originale RD400 chipset. Nu kan forskellen imellem PCI Express x8 og PCI Express x16 som oftest kun findes under mikroskop, men i betragtning af at nye grafikchips - ikke mindst den længe ventede R600 GPU - er under opsejling virker dual PCI Express x8 en anelse bedaget.
Til gengæld har ATI - præcis som VIA faktisk gør det - valgt at holde deres PCI Express lanes til grafikdelen direkte forbundet igennem Northbridgen. NVIDIA vælger som bekendt at smide det ene grafikslot ned til Southbridgen og i stedet lade kommunikationen køre imellem forbindelsen imellem North- og Southbridge. Dette skaber en del trafik på denne forbindelse og ifølge VIA er ydelsestabet i deres laboratorier omkring 3-5% ved at benytte denne "omvej". ATI må være enige og benytter altså udelukkende Northbridgen, der udover dual PCI Express x8 også har fået et ekstra PCI Express x2 slot. Dette er til et Physics card, som ATI vil tilføre Crossfire konfigurationen under navnet Triple Play.
Northbridgen står naturligvis også for håndtering af hukommelsen, da Intel som bekendt ikke bruger en integreret memory-controller. Det betyder så at Northbridgen skal klare dette og ATI tilbyder ikke overraskende dual-channel understøttelse af RAM op til DDR2-800, hvilket giver en båndbredde på 6.4 GB/s.
Af CPU'er understøttes hele Intel's Core 2 linje fra Core 2 Duo over Core 2 Extreme til Core 2 Quad. CPU'er understøttes op til 1066MHz FSB, hvor der altså ikke er officiel support for 1333MHz FSB, hvilket Intel selv forventes at introducere senere på året. Den "manglende" understøttelse skulle dog være af akademisk betydning, da chipsettet er en habil overclocker, så 1333MHz FSB skulle være indenfor nær rækkevidde.
Før så vi at ATI har rykket Crossfire supporten op til Northbridgen, men det er ikke det eneste som ATI har flyttet. Northbridgen står nemlig også for chipsettets indbyggede netværksdel, der - som tiden foreskriver det - består af en dual LAN forbindelse. Chipsettet har ud fra Northbridgen dual Gigabit LAN, der kan teames op via software - præcis som NVIDIA tilbyder det fra deres Sothbridge på 680i SLI chipsettet. Softwaren kommer fra Marvell, der også leverer de to Gigabit controllere, som bruges på det første bundkort i handelen med chipsettet - nemlig DFI's LANParty UT ICFX3200-T2R/G.