Layout
Med både kobber-heatpipes og et ROG logo på sydbroen udstråler Commando råstyrke. Boardet er holdt i sorte, hvide og blå farver der giver et ensartet look.
Omkring cpu soklen er der ikke mange komponenter til at genere din cpu køler, men pas på de to køleprofiler til MosFet og Nordbro hvis du har en gigant UFO køler. Komponenterne sidder meget kompakt her, og jeg synes egnetlig det ser lidt "skrællet" ud, men omvendt er der jo ingen grund til brok hvis boardet leverer varen.
Kigger vi nærmere på området omkring Sydbroen finder vi 6x SATA stik, der er vinklede. Jeg er ikke ret vild med den løsning da det besværliggør monteringen af SATA stikkene. Selv i mit CM Stacker var det svært at guide kablerne på plads mellem vandslanger, ATA kabler og PSU stik.
Der er plads til 6 ekstra USB stik, og længere til venstre sidder stik til FireWire. De tre knapper til Power, Reset og Clr-Cmos lyser op når boardet er i stand-by, og det ser ret lækkert ud.
Næste billede viser fordelingen af diverse sokler. Hvis man lige studser over at der er to x16 sokler til PCIe på et P965 board, der jo ikke understøtter hverken Crossfire eller SLI, så er det fordi den nederste sokkel er en PCIex4. Den er tiltænkt udvidelseskort og er ikke en grafikport.
Den lille sokkel øverst er ikke en PCIe x1, men derimod specielt til lydkortet. Der er rigeligt med PCI slots til rådighed. Hele fire styks, sammen med de førnævnte x16 og x4 PCIe sokler.
Et af de helt specielle kendetegn ved ROG serien er det lille LCD display ved IO-panelet.
Det er en videreudvikling af de 7-segment displays vi har set på abits motherboards, og senest på ASUS P5N32-E SLI. På dispalyet udlæses opstarts/fejlkoder så man kan se status på motherboardet. Hvorfor pokker man har placeret det bagpå boardet hvor det er de færreste der nogensinde vil kigge er mig lidt af en gåde. Så vil jeg hellere have et 7-segment display på selve bundkortet. Men det vil helt sikkert se fedt ud til LAN party med sådan et display i ryggen af kabinettet.
Her ser vi så det separate lydkort. Noget som ellers kun abit er kendt for at have på deres high-end bundkort. Her har ASUS lagt et 7.1 lydkort med DTS understøttelse ved.
Det er den suverænt bedste løsning mht. at få nedbragt uvedkommende elektrisk støj fra bundkortet, og resultatet er renere lyd. DTS understøttelsen kræver at du har et DTS kompatibelt højttalersystem, men så kan du også få omsat/samplet al lyd til multikanal gengivelse i 24bit/192kHz kvalitet.