Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på  2074,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Komplett.dk

BIOS

 

 

 


Første gang man kommer i BIOS bliver man mødt at en simpel udgave af BIOS hvor man har mulighed for at få et overblik over status på systemet og ændre et par småting. Man kan blandt andet slå XMP profilen til for sine RAM eller indstille Game Boost funktionen her via BIOS

 


Hvis man skifter til den avancerede udgave af BIOS får man straks flere muligheder. Den øverste del af billedet er stadig dedikeret system informationer, og under det har man mulighed for at vælge hvilken del af systemet man vil til.

 


Under Settings finder man forskellige muligheder for systemet. Det er blandt andet her man kan angive sin boot rækkefølge og sikkerhedsindstillinger. Jeg løber dem lige igennem i det følgende.

 


Første linje er blot en systemstatus hvor man kan sætte dato og tid samt checke at ens enheder er detekteret i SATAportene.

 


Anden linje er mere spændende herunder er der en del indstillinger til selve bundkortet.

 


Tredje linje er linjen Boot. Herunder opsættes alt der har at gøre med opstart af systemet f.eks. Boot Mode og Boot rækkefølgen. Der er også lidt andre indstillinger såsom Fulscreen Boot Logo til/fra og auto CLR CMOS.

 

 


I fjerde linje kan man opsætte sikkerhed på bundkortet.

 


I femte og sidste linje drejer det sig om at gemme eventuelle ændringer til BIOS eller over springe Boot rækkefølgen, Der er flere forskellige muligheder for at Exitte.

 


OC området har på et kort som det her naturligvis en fremtrædende plads og MSI har sørget for at lave en overskuelig BIOS med masser af muligheder for indstillinger. Meget praktisk er der en informationsboks på højre side, så hvis man skulle være i tvivl om hvad de enkelte ting er kan man finde lidt hjælp her. Man kan selv rode med masser af indstillinger i forbindelse med overclocking og strømstyring i forbindelse med dette. Det mest oplagte i dette punkt er CPU ratio, Extreme Memory Profile og længere nede vcore spændingen. Som man kan se lyser der et rødt felt når man har trykket Enter til sin indstilling som her er CPU Ratio, den vises sammen med Ring hastigheden så man lige får en kontrol af at det nu også var denne indstilling der var tilsigtet.

 


Længere nede i OC kan man justere på en masse spændinger bl.a. Vcore.

 



I tredje punkt nederst er det M-Flash man kan gå i for f.eks. at opdatere sin BIOS. Når man trykker på feltet genstarter systemet og gå i ovenstående billede de tilsluttede USB Sticks og så vælger man den hvor BIOS filen ligger og trykker på den hvorefter systemet går i gang med opdatering, og når den er færdig genstarter systemet igen.

 


Så er vi rykket over i højre side til knappen OC PROFIL og her er det muligt at gemme eller loade op til 6 OC Profiler fra enten USB Stick eller ROM.

 


Det er også muligt via BIOS at opsætte profiler for sine tilsluttede blæsere, baseret på enten system eller CPU temperaturen. Det foregår i Hardware Monitor boksen.

 


I sidste knap Board Explorer kan man se et grafisk billede at sit bundkort med de forskellige enheder monteret. I de med rødt oplyste felter er der hardware monteret og ved at køre musen over dem vises hardwarens navn.

 


Testen følger på de næste sider.

 

 

Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
24-08-2020 16:17:31
Svar/Indlæg:
5874/1287

Det er jo unægeligt en mere spiselig pris for et mobo end det andet Gigabyte Extreme, du har testet. Du skriver, at der vil komme flere tests af Z490 mobo i nærmeste fremtid? Forhåbentligt er der Intel LAN på et eller flere af dem. På mit mobo er der både 2,5Gb Realtek og Intel 1Gb I219-V, og når man som jeg kun har en 200/200 forbindelse, så kører Intels altså væsentligt bedre end realteks, på trods af den lavere max-hastighed (som jeg alligevel aldrig opnår.) 😉



Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
24-08-2020 18:08:03
Svar/Indlæg:
2045/273
#1
Ja OK jeg vil nu ikke tage kreditten fra Freak_Master som har testet Z490 Gigabyte AURUS Extreme. Ja jeg får et nyt ASUS Z490 bundkort i hånden i morgen så hen ad vejen kommer der en artikel. Ligeså med et andet Gigabyte AORUS Z490 når producenten får sendt det til os. Ja så må vi se om der er intel LAN på nogen af dem.
🙂