Test: ASUS ROG STRIX Z590-I Gaming WIFI

Bundkort, Intel d.  18. juni. 2021, skrevet af NicklasAPJ 3 Kommentarer.  Vist: 4404 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: NicklasAPJ
Oversættelse: jmose

Pristjek på  2634,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Proshop.dk

Konklusion

 

 


ASUS ROG STRIX Z590-I Gaming WiFi, er nok en af de bedste bud jeg har set på et ITX bundkort. Du har et bundkort trods den lille størelse stadig har masser af muligheder, 2x M.2 Slots, 4x SATA 6Gbps, og 1x PCI Gen 4 med Bifacation Support. Det var ikke nogle vilde oplevesler ved overlockning. Jeg kunne kun få CPUen op på 5.1GHz men det er hellere ikke meningen med et bundkort som dette.Stock performancen er også fint, Alt i alt et rigtig godt bundkort til hvad det er skabt til.
 

Innovation/Teknologi - 5
Vi får de nyeste teknologier på den nyeste platform med lige præcis de funktioner som de fleste entusiaster og spillefugle kan få brug for.

Bundle/Tilbehør - 4
Der er godt med tilbehør, man skal ikke ud og købe extra SATA kabler eller andet efter.

Design/Layout - 5
Designet er stil rent, enkel og elegant. et helt sort look vil se godt ud i et hvert build. Det har også en enkel RGB header, rigeligt med udvidelse muligheder og et solidt VRM design.

Software/BIOS - 5
BIOS layout er som vi kender det fra Assus, enkel og nemt, alt er lige til at finde.

Ydelse - 3
Bundkortet ligger bagud sine konkurrenter i både stock og overclock. Men det er også helt andre slags bundkort som vi havde med i testen.

Pris - 3
Med med en pris på 2635 DKK, synes jeg du får et rigtig godt bundkort til dit ITX build.

 

 

Test: ASUS ROG STRIX Z590-I Gaming WIFI
Innovation / Teknologi5
Bundle - Tilbehør4
Design - Layout5
Software - BIOS5
Ydelse3
Pris3
Samlet83%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

 

 

ASUS ROG STRIX Z590-I Gaming WiFi, is probably one of the best bids I've seen on an ITX motherboard. You have a motherboard despite the small size still has plenty of options, 2x M.2 Slots, 4x SATA 6Gbps, and 1x PCI Gen 4 with Bifacation Support. It wasn't some wild experience of overlocking. I could only get the CPU up to 5.1GHz but that's rather not the point of a motherboard like this. Stock performance is also fine, all in all a really good motherboard for what it is made for.
 

Innovation/Technology - 5
We get the latest technologies on the latest platform with exactly the features that most enthusiasts and gamers may need.

Bundle/Accessories - 4
There are good accessories, one should not go out and buy extra SATA cables or anything else after.

Design/Layout - 5
The design is style clean, simple and elegant. An all black look will look great in any build. It also has a simple RGB header, plenty of expansion options and a solid VRM design.

Software/BIOS - 5
Bios layout is as we know it from Assus, simple and easy, everything is easy to find.

Performance - 3
The motherboard lags behind its competitors in both stock and overclock. But it's also completely different kinds of motherboards that we had in the test.

Price - 3
With a price tag of 2635 DKK, I think you get a really good motherboard for your ITX build.

 

 

CDCRenegade
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
18-06-2021 08:41:01
Svar/Indlæg:
1821/71

Generelt så er Asus Gaming serie super gode til folk der godt kan lide at bygge selv uden at skulle ud i alt for meget nørderi - smæk delene på tilføj en XMP og pil lidt ved CPU speed og du er oppe i no-time og kan vise dine venner at du er deres lokale IT-go-to-guy.

Kvaliteten er normalt solid og BIOS er gennemtænkt, intuitiv og meget tilgængelig. 

Et no-nonsense MB der er for alle der vil selv uden de behøver det store selvbygger kørekort.

Jeg har selv igennem mange år lavet solide standard builds baseret på Asus Gamings MB og er svært tilfreds med resultaterne - Indrømmet skal det være et rig der skal skrues på for konstant at forsøge at vride en sidste kræfter ud af riggen så skal man et tand eller 2 op af rangstien - men til dagligt brug med max. udbytte så er Asus´ Gaming serie perfekt.

 QRT1
 
Superbruger
Tilføjet:
04-07-2021 12:06:05
Svar/Indlæg:
42/1

Hej! Tak for en fin gennemgang😀

Jeg har forelsket mig i ASUS ROG Maximus XIII Hero, der vel er en slags lillebror til dette kort. Jeg er røget ind i et problem, for jeg kan simpelthen ikke finde et kabinet, som kan udnytte alle usb portene som mb'et så generøst tilbyder. Jeg har kigget alle de seneste reviews som Toms Hardware har på sin ønskeliste, men desværre uden at finde et. Det tætteste er nok Corsair nyeste full-tower, men jeg er ikke sikker på det.

Håber der er nogen der har løst rebussen???

KurtQRT1
 
Superbruger
Tilføjet:
06-07-2021 13:09:25
Svar/Indlæg:
42/1