Asus P5N32-E SLI Plus
Asus er en af de helt store producenter af bundkort til retail-markedet. For en del år siden var Asus også nærmest de eneste rigtige, når man skulle vælge et bundkort, som kunne det hele, og som skulle kunne overclocke. Efterhånden blev konkurrenterne større og bedre, og i socket A-tiden var Asus faktisk slet ikke med i toppen - her var det DFI, Abit, Gigabyte og Epox, der var entusiasternes valg. Men i løbet af de sidste par år har Asus virkelig slået igen, og har præsteret at lave nogle bundkort, som hvar været blandt de allerbedste.
Dette gælder ikke mindst for bundkort med de nye nForce 680i SLI og 650i SLI chipsets - her har Asus været meget svære at slå af pinden, både hvad angår pris og kvalitet. Asus P5N32-E SLI (680i) og P5N-E SLI (650i) er blevet meget populære bundkort.
Vi skal her se på en slags blanding af de to bundkort, nemlig Asus P5N32-E SLI Plus, som ikke helt følger reglerne for, hvordan nForce chipsets skal sættes sammen. På Asus' hjemmeside og i manualen kaldes bundkortets chipset bare nForce dual x16 SLI, men det må siges at være en meget forenklet udgave af sandheden. Som northbridge har bundkortet 650i, men alligevel har bundkortet 2x16 båndbredde til grafikkortene, som ellers hører til 680i chipsettet. Det er lykkedes, fordi man som southbridge har valgt at bruge MCP55P, som er single-chipsettet fra nForce 570 SLI til AMD. nForce 6 bruger i forvejen southbridgen fra nForce 5, men dette er alligevel en ret speciel løsning, som åbenbart kan lade sig gøre. Fordelen ved dette er, at prisen kan holdes lidt nede, da nForce 680i SLI er et meget dyrt chipset.
Plus-delen af bundkortets navn dækker over, at Asus udelukkende har anvendt solide kondonsatorer, som det også kendes fra Gigabyte's DS-serie, i stedet for de sædvanlige blandede kondensatorer. Det skulle hjælpe på stabilitet og overclocking.