Installation
Pakken til Radix Business Protector MLP ser ikke ud af meget, og den indeholder da heller ikke meget - på forsiden ses PCI-kortet, på bagsiden ses CD'en med software og manual. Og så har vi på forsiden også en billedserie med en kvinde, der helt uden prins og hvid hest formår at genoprette computeren efter et crash, så hun kan arbejde videre.
Installationen er til at finde ud af. Den foregår ved, at man slukker computeren, sætter PCI-kortet i en ledig port, starter computeren op, og når man så er nået ind i Windows, sætter man den medfølgende CD i. Og så skal man lige deaktivere sin antivirus, da denne kan komme i konflikt med installationen.
Herefter skal man vælge hvor meget plads, man vil tillade Radix Protector at bruge på informationer, der skal bruges til at genoprette Windows efter en fejl. Den anbefaler selv over 500MB, og som man kan se på billedet, var det slet ikke muligt at vælge mindre. På de fleste systemer i dag vil det da heller ikke være noget problem at afsætte 1GB til formålet.
Man har også mulighed for at beskytte systemet med password, både for brugerniveau og manager.
Når man så har gjort det, sørger installationen for at starte Diskdefragmentering. Det anbefales at køre en defragmentering, selv hvis det ifølge Windows ikke er tiltrængt, da det er lettere for Radix Protector at tage et "billede" af disken, hvis den ikke er fragmenteret.
Så er der bare tilbage at genstarte.
Når computeren starter op igen, får man den ovenstående meddelelse, og en "Building Radix Protection", hvilket betyder, at Radix tager et billede af harddisken og bygger et såkaldt restore point, så man senere kan gendanne systemet, så det bliver magen til billedet, der ligger i det pågældende restore point.
Herefter har man så, hver gang man booter, en menu som den overstående. Man kan vælge bare at fortsætte og starte Windows, man kan oprette et nyt restore point, eller man kan genoprette fra et tidligere oprettet restore point. Det minder lidt om Systemgendannelse i Windows, men dette er på den hårde måde - her er det hele harddisken, der genoprettes, og alt nyt slettes.
Der er i princippet ingen begrænsning på, hvor mange restore points man kan oprette
Hvis man vælger "Management and configuration, får man ovenstående menu frem. Det mest interessante er her "Boot methods", hvor man vælger, hvad Radix Protection skal gøre ved hver opstart. Som standard er den sat til "Display menu", hvor man hver gang får fat i den førnævnte menu. Det kan godt blive irriterende i længden, da det kræver, at man skal trykke en ekstra gang med musen, bare for at komme videre. Her er der rart med de andre muligheder.
"Scheduled Multi Point Save" betyder, at man vælger, hvor lang tid, der skal gå mellem oprettelse af restore points. Hvis man fx vælger 3 dage, og man slukker og tænder sin computer hver dag, vil den de to første dage starte som normalt, men den tredje dag vil den i løbet af opstarten oprette et restore point automatisk. Hvis computeren altid er tændt, vil der ikke ske noget, før man genstarter. Det er nok denne valgmulighed, der er det mest praktiske for den almindelige bruger.
"Recover Every Boot" betyder, at Radix Protector genopretter systemet til første restore point ved hvert boot. Det er ikke særlig smart for den almindelige bruger, da alle ændringer på harddisken derved forsvinder ved hver genstart, men det kan være ganske smart for fx netcaféer og biblioteker, som derved kan annullere alt, hvad den forrige bruger af computeren har lavet.
"Schedule Restore" genopretter systemet til første restore point med faste intervaller. Igen en funktion, der kan bruges af fx netcafeer til at genoprette systemet hver dag.
Endelig er der "Keep Last Boot Status", der bare booter op i Windows, ligesom hvis man havde klikket på "Keep changes and run Windows".
Her skal man så huske, at man ved at vælge disse andre indstillinger ikke får en menu frem, som man skal bruge for manuelt at vælge fx at genoprette systemet. For at få menuen frem skal man trykke ALT + F10, når man kortvarigt ser, at Radix Protector starter op. Dette står desværre ikke andre steder end i manualen på CD'en, så det kostede mig lidt bøvl, før jeg fandt det.