Test: Linksys WUSBF54G

Netværk d.  18. juli. 2007, skrevet af Klavs S 0 Kommentarer.  Vist: 8749 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Linksys
DK distributør: Linksys

Test

Vores testsetup består af to computere. Den ene er en ASUS A3N med:

 


Intel Pentium M 1.6GHz (Dothan)
512MB DDR-RAM
60GB Harddisk (5400rpm)
802.11g Intel netværkskort

Vores anden PC er følgende:

Intel Core 2 Duo E6300
ASUS P5B-E Plus
2x 1Gb DDR2-RAM (PC8000)
250GB Harddisk (Hitachi T7K250)
Onboard netværkskort
GeForce 7900GS grafikkort

 

Den øverste PC er den, der står for at teste Trendnet netværkskortet (udover referencetests med det indbyggede netværksudstyr). Den nederste PC er hele tiden koblet op til Trendnet routeren via et RJ-45 kabel. 

Vores første test foregår med at flytte en stribe små filer fra den ene PC til den anden. Det drejer sig om 173 filer fordelt på 851MB. Resultaterne er herunder:
 

 

På små afstande følger Linksys WUSBF54G godt med vores testmaskines indbyggede Intel 54G netværkskort. Det er marginaler, der skiller de to løsninger - både med og uden kryptering. 

I den næste situation flytter vi en større fil. Der er tale om 1.07GB og kun en enkelt fil.
 



Linksys WUSBF54G holder fint hastigheden, når det drejer sig om en enkelt stor fil - igen er det marginaler, som skiller denne fra Intel's 802.11g løsning. Lad os se hvad der sker, når der kommer større afstand imellem netværkskort og access punkt.

 



Den lange afstand er lidt hårdere ved Linksys Wi-Fi Finder, der taber en hlav megabyte i sekundet i forhold til 802.11g fra Intel. En pudsig detalje er at hastigheden er en anelse højere med kryptering end uden for Linksys' løsning.
 


 
Samme billede tegner sig ved én stor fil, hvor Linksys igen er lidt langsommere end 802.11g hos Intel.

Noget kunne altså tyde på at lange afstande rammer Linksys WUSBF54G lidt hårdere end vores standardløsning og det kan få én til at frygte for rækkevidden af Linksys udstyr. Derfor valgte vi at sammenligne, hvor langt væk vi kunne pinge vores access punkt med Linksys udstyr i forhold til det undbyggede netværkskort. I et beboelsesområde, hvor der er omkring 6-10 trådløse netværk får man den optimale udfordring for Linksys udstyr, der klarer at pinge access punktet fra en afstand af 70m. Vores indbyggede netværkskort fra Intel kunne ikke nå helt samme afstand - 55m fra access punktet forsvandt signalet med Intels netværkskort. Igen er det ikke kæmpe forskelle, men det viser at de lidt lavere hastigheder over lange afstande ikke skyldes en generel dårlig rækkevidde hos Linksys' WUSBF54G.