"/>

Test: Viewpia LV-19IEB6

LCD TV d.  12. oktober. 2007, skrevet af TeamdB 0 Kommentarer.  Vist: 19009 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Viewpia
DK distributør: Globe Vision

 

Testen

Jeg havde på forhånd pæne forventninger til billedkvaliteten, men det må siges at jeg blev skuffet. Det første jeg testede var billed fra analog kabel TV. Dette billede var forventeligt dårligt, men der var dog nogle træk der gjorde det synligt at se at det ikke kun var signalet der var noget i vejen med.

TV har en høj opløsning i forhold til de 480i der er på det analoge antenne signal. Dette vil altid være et problem. Her var det dog mere end et problem. Skaleringen gjorde signalet kantet og de brune nuancer blev meget mudret. Panelet lider af en del støj, der desværre fjernes ved en alt for voldsom algorithme, der laver artifacter. Dette er velkendt fra specielt ældre Samsung skærme og det er desværre også tilfælde med dette Samsung panel.

Den sorte farve var meget mørk, dog fyldte det næsten helt sorte område alt for meget at spektret hvor efter der skete en forholdsvis brat overgang til de andre farver. Dette resulterer i at tingene man ser bliver meget kraftigt omridset. Dette for tingene til at se kunstige ud og øger fokus på de udflydende farver i billedet.

 

Det hjalp desværre ikke at sætte en DVD i. Resultatet var det samme. Af samme grund prøvede jeg med at tilslutte en HD-DVD afspiller via HDMI, da dette kunne løse størstedelen af skaleringsproblemet. Resultatet blev da også bedre, men ikke den store forbedring man kunne havde ventet. Detaljerne bliver stadig udvisket at støjfilteret og der er stadig for stør forskel mellem sort og resten af farverne.

 

Passmark Monitortest understregede endnu engang problemet med farveforholdene. Den sorte er rigelig mørk og ensartet, mens resten af farvene nærmest skinner uden for de enkelte pixel og er overmættede.

 

I spil på PC og XBOX er problemerne de samme. Billedkvalitet er simpelhen for dårlig.

 

Lyd

Lyden er som ventet ikke noget specielt, men den klarer fint de opgaver den normalt vil blive brugt til. Der er gode muligheder for at indstille den så det passer til ens ønsker.