Test: Linksys WUSB300N

Netværk d.  07. oktober. 2007, skrevet af Klavs S 0 Kommentarer.  Vist: 11076 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Linksys
DK distributør: Linksys

Netkortet fra Linksys følger designet fra resten af draft 802.11n produkterne. Der er til det europæiske marked tale om produkter i grå plast, hvorimod Nordamerika får glæde af samme produkter, men i en klar blå variant. Smag og behag er forskellig, men umiddelbart så lader vi gerne Linksys holde den blå kulør på den anden side af atlanten, for det grå og sorte design er rigtig flot.

Netkortet er cirka dobbelt størrelse af en almindelig USB-nøgle, men dette skyldes især at der i hver side sidder en antenne. Man skal huske på at 802.11n vil benytte sig af MIMO-teknologien, der ofte var fyldt med antenner og det slipper vi altså ikke for her. Linksys netkort i serien - WPC300N - var ellers dejligt fri for antenner, men sådan er det ikke gået denne gang. De er dog forholdsvis små, men helt diskret er det ikke. Til gengæld har det ikke den store betydning, hvis ydelsen følger med.

Især til brug i en stationær computer vil man ofte "pakke" et USB-netkort væk bag computeren og derfor er det vigtigt at antennerne kan sørge for optimale sende- og modtageforhold. Måske derfor har Linksys valgt et smart ekstra tilbehør til pakken. Der er nemlig tale om et forlængerkabel til USB-forbindelsen. Og der er ikke bare tale om et almindeligt forlængerkabel - for enden af dette sidder nemlig en plasticholder, som netkortet kan sættes fast i. Idéen er at man derved undgår at have netværkskortet pakket væk bagpå den stationære computer, men at man i stedet får det op på bordet. En smart løsning, der øger brugsværdien. Dertil kan man udnytte at USB-forbindelsen i denne anordning ikke er begrænset, så i en snæver vending har man faktisk et USB-forlængerkabel til ens hukommelsesnøgle, mp3-afspiller, digitale kamera og lignende - netværksforbindelsen kan naturligvis ikke bibeholdes imens, men det er et plus at man ikke er begrænset af et specielt interface her.

Med i pakken finder vi desuden den klassiske driver-CD. Installationen er desværre på linje med den vi så for WPC300N netkortet, så det kræver at man ser sig for. Linksys har dog til gengæld fået Windows Vista-drivere klar til deres draft 802.11n udstyr og det er bestemt et plus - dette har desværre haltet hos både Linksys og andre producenter. Meget tyder dog på at drivertørken er ved at være ovre.

Herunder lidt billeder fra installationen: