Test: Linksys WUSB300N

Netværk d.  07. oktober. 2007, skrevet af Klavs S 0 Kommentarer.  Vist: 11072 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Linksys
DK distributør: Linksys

Vores testsetup består af to computere. Den ene er en ASUS A3N med:

Intel Pentium M 1.6GHz (Dothan)
512MB DDR-RAM
60GB Harddisk (5400rpm)
802.11g Intel netværkskort

Vores anden PC er følgende:
Intel Core 2 Duo E6300
ASUS P5B-E Plus
2x 1Gb DDR2-RAM (PC8000)
250GB Harddisk (Hitachi T7K250)
Onboard netværkskort
GeForce 7900GS grafikkort

Den øverste PC er den, der står for at teste Trendnet netværkskortet (udover referencetests med det indbyggede netværksudstyr). Den nederste PC er hele tiden koblet op til Trendnet routeren via et RJ-45 kabel.

Vores første test foregår med at flytte en stribe små filer fra den ene PC til den anden. Det drejer sig om 173 filer fordelt på 851MB. Resultaterne er herunder:

Som det kan ses er Linksys' USB-løsning kun marginalt langsommere end PC Card varianten - desværre lider det desværre under samme tendens som førnævnte omkring hastighedstab, når kryptering sættes til.

Med én stor fil ser vi samme tendenser - faktisk er WUSB300N langsommere med kryptering end sin egen "lillebror" i form af Linksys WUSBF54G. Lad os se hvordan de større afstande påvirker WUSB300N:

Her falder hastigheden desværre endnu mere når der er kryptering på netværket, men hastigheden holdes dog højere end "lillebror" - især uden kryptering, hvor Linksys indtil videre har rekorden.

Samme tendens ses ved én stor fil - der tabes yderligere med kryptering, men uden kryptering er hastigheden helt i top - man ønsker sig det modsatte.

Generelt må man sige at USB-netkortet ligger fuldstændigt op af PC Card varianten WPC300N og hastighedsforskellene imellem disse to er marginal. Der gælder derfor desværre også samme tendens til at høj hastighed uden krypering og lav hastighed med kryptering. Noget tyder på en generel mangel i Linksys-udstyret, da begge netkort udviser præcis samme tendenser. Vi har snart Linksys WRT150N router til test og håber at den kan vise andre takter.