Test: VEGA 1719XL

Bærbare d.  17. oktober. 2007, skrevet af Roedkjaer 5 Kommentarer.  Vist: 14006 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: VegaShop.dk
DK distributør: VegaShop.dk
Design
Første indtryk
Umiddelbart da jeg får pakket computeren ud af kassen ser det ved første øjekast ud til at være en rigtig fin computer. Man har som så mange andre bærbare med 17" skærm, fået plads til til numpad, hvilket jeg personligt synes er en af de ting der ofte mangler på en bærbar.

Dog skal der her nævnes at i takt med at man har placeret et numpad, har været nødt til at gøre andre essentielle knapper mindre. Piletasterne, enterknappen, højre shift og punktum knappen er af så lille en beskaffenhed at man ofte har svært ved at ramme de taster. Det er muligt at det er et spørgsmål om tilvending, men det er mit overordnede indtryk at disse taster desværre er alt for små til mig.
Udseende
Selve designet, herunder farverne, synes jeg spiller rigtig godt sammen. Det sorte og sølvfarven går som sædvanlig godt ispænd, ingen fejl på det. Selve materialet er udført i hård plast, der ikke virker som noget billigt materiale.

Over tastaturet har vi funktionsknapperne, her er tale om genveje til internet explorer, webcam, trådløs internet og en brugerdefineret knap. Knapperne sidder fordelt på hver sin side af powerknappen, der i tændt tilstand lyser en flot blå farve, hvilket i sin helhed danner en god symetri.  

 
Mousepad
Mousepadden, har jeg for så vidt ingen indvendinger imod, dog skal der siges at knapperne er en helt del stramme, hvilket gør at man skal taste ret hårdt før de registrerer tastningen. Dette kan godt virke som et irritationsmoment, men det er muligt at de blot skal "køres til", men umiddelbart er det mit indtryk at de er alt for stramme.

I højre side af padden, er der placeret et scrollområde, hvilket idag efter min mening, er et must på bærbare computere, og den virker upåklageligt. En rigtig rar feature når man browser på nettet. Er man hardcore gamer, vælger man dog nok alligevel en alm. mus.
 
Skærm
Skærmen er dejligt stor og meget behagelig at arbejde ved, de 17” kommer helt sikkert denne computer til gode. Her er tale om en "glans skærm" måske bedre kendt som Crystal Clear Technology, hvilket ved denne skærm ikke er noget problem. Selv i dagslys synes jeg ikke at der er tale om meget genskind, ikke nok til at man bliver irriteret ihvertfald. Her har jeg set skærme der er meget værre. 

En anden detalje er her lyset i logoet oven på skærmen.
System indikatorer
LED Status indikator
Antenne til Wlan: Grøn
Bluetooth: Blå
Begge tændt Wlan/Bluetooth: Grøn/blå
Power On: Blå
Harddisk/CD/DVD/RW: Blå
Batteri oplader/lavt: Grøn/Orange
Tændt/Standby: Orange/Blinkende
Scroll Lock: Blå
Num Lock: Blå
Caps Lock: Blå
Computeren har ligeledes indbygget 1.3 Megapixel webcam. Det vil jeg ikke komme yderligere ind på i denne test.
 
P.E.S.T
 
Superbruger
Tilføjet:
17-10-2007 22:02:42
Svar/Indlæg:
58/6
Er der ikke lidt fejl i artiklen????


"Chipsæt Znote 6625WD er bygget på Intel's nye 965PM + ICH8-M chipset. Chipsættet giver dig en endnu hurtigere og bedre ydelse, der er optimeret til Core2 Duo familien, og understøtter en frontsidebus (FSB) på op til 800Mhz til hukommelsen (PC6400)." <-- Zepto?




Skrevet af:
Roedkjaer
Dato:
oktober 17, 2007
Udlånt af:
Sd-Data A/S
Producent:
Sd-Data A/S
Distributør:
ZeptoEksperten <-- Er det nu helt rigtigt?


Roedkjaer
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-10-2007 10:39:39
Svar/Indlæg:
265/52
#1 Jeps, der var en fejlt i det første, det er nu rettet...

Følger lige op på det andet... 😉


freehelp
 
Overclocker
Tilføjet:
25-10-2007 11:02:04
Svar/Indlæg:
53/3
Computeren er baseret på Santa Rosa kernen ....

Vist en smutter!!

Santa Rosa består af en Intel Core2 Duo-processor, chipset fra Mobile Intel 965 Express-familien, Intel Next-Gen Wireless-N Network Connection, Intel 82566MM og 82566MC Gigabit Network Connection


freehelp
 
Overclocker
Tilføjet:
30-10-2007 13:17:21
Svar/Indlæg:
53/3
Hallooooo 😴


camellight
 
Overclocker
Tilføjet:
11-11-2007 00:03:23
Svar/Indlæg:
2/0
Den er lige sat helt vildt ned hos EU Computer Service:

http://www.eu-computer.dk/shop...