Test: VEGA 1719XL

Bærbare d.  17. oktober. 2007, skrevet af Roedkjaer 5 Kommentarer.  Vist: 14002 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: VegaShop.dk
DK distributør: VegaShop.dk
Testen
Så er vi kommet til selve testen, som de fleste nok sidder og venter på :) Har haft maskinen under taget i næsten 14 dage og har derfor har gode muligheder for at teste denne computer, både ved daglig brug, samt i spil og tungere programmer. Herunder vil jeg ydermere kommentere lidt på generelle opstartstider og generel ydelse. Men, ingen test uden sammenligning, derfor har jeg valgt at stille denne maskine op imod to tilsvarende spillemaskiner. Valget ligger på Zepto 6625WD og MSI megabook L745
Til testen af denne computer kommer vi igennem følgende benchmarks.
Passmark Monitor test v2.2
3dMark 03
3dMark 05
3dMark 06
Pcmark 05
SiSoft Sandra
SuperPI
Desuden vil jeg teste computeren i almindelig brug, herunder spil, officepakken, visual studio og photoshop, den gennemsnitlige performance i VISTA miljøet, som jo kommer med denne computer. Endvidere vil jeg teste computerens TV-Kort sammen med Windows Media Center, desværre ikke med digitalt signal, da kortet understøtter Teresstialt signal (DVB-T) og jeg selv har kabel TV (DVB-C). 
 
3dMark 
 

Som det fremgår af graferne yder VEGA’en en smule bedre end de andre. Den store processor og de mange ram, har sandsynligvis en lille finger med i spillet her. I forhold til Zeptoen, trækker den godt fra, men MSI’en er ikke langt fra. Et ganske godt resultat, der kan være med de fleste stationære spille computere.
PcMark 05
 

Igen, ser vi VEGA’en trække fra de andre i det samlede resultat. Zeptoen, falder en helt del bagud i denne test. Men igen ligger der hardwaremæssige grunde for at dette er tilfældet. Zeptoen indeholder til forskel, et 256mb 7600go kort, og en lidt langsommere processer og 1gb mindre ram. MSI’en hvor forskellen på hardware er minimal, gøres udslaget sandsynligvis i forskel på rammænden samt en lidt større processor.
 

SuperPI
superPI testen laver vi kalkulationer for indstillingen på 1M. Resultatet blev i den forbindelse på 20sek lige ud. Dette er bestemt en god kalkulation, der understreger krafterne på T7700’eren. Igen her trækker VEGA’en fra de to andre maskiner.
 
Passmark Monitor test v2.2

Denne test er god til at afsløre forskellige svagheder ved skærme. Testen går ud på at nogle hvide firkanter kører fra venstre mod højre på en sort baggrund. Testen afslører skærmens egenskaber til at slukke og tænde for pixels inden for forskellige hastigheder. Testen måles i pixels/sec og udføres i 100, 200, 400, 600 og 800 pixels/sec. Ved denne skærm er der slet ingen problemer, heller ikke i 800 pix/sec er der tegn på ghosting, noget der ellers ofte er tilfældet ved skærme på bærbare computere.  

En anden test viser skærmens evner til at vise skrifttypen Arial i hvid ved forskellige størrelser på en sort baggrund. Størrelses spektret går fra 13 og ned til 6; og jeg må ærligt erkende at skærmen igen udfører sit job. I samtlige størrelser er skriften klar og kan fint læses, selv ned til skriftstørrelse 6 som altså er meget lille.
Igen, vil jeg her kommentere at skærmens Crystal Clear Technology ikke har været til gene på denne computer overhovedet. Jeg synes ellers ofte at det kan være tilfældet.

Generelt viser skærmen sin udmærkelse igennem denne test og den må helt klart siges og være i topklassen.
Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas
I testen af dette spil, der stiller store krav til hardware, havde jeg store forventninger til denne maskine. Det viser sig også at jeg bestemt ikke bliver skuffet. Har før oplevet kraftige computere have problemer med at trække dette spil i de høje opløsninger med alle features slået til. Jeg starter selvfølgelig her med at skrue opløsningen på max, hvilket her vil sige 1680 x 1050 som er skærmens maks. Jeg oplever slet ingen problemer med at spillet i nogle henseender overhovedet. I load af nye baner osv, oplever jeg kraften bag processoren da det går dejligt hurtigt. Denne computer er med til at gøre dette spil til en sand fornøjelse.
 
Counter Strike Source
Counter Strike Source, skal naturligvis heller ikke glemmes i denne test. Som altid når man starter spillet for første gang, kommer den altid med nogle foreslåede indstillinger til grafikken. Den banker alt i højeste gear, så det giver ingen andledning til, at lave noget som helst om her. Efter lidt rod med gamle configs og lodret sync. er vi klar til at starte op. Der er fuld gas på FPS! 100 af slagsen, hvilket man jo bestemt ikke kan klage over. Jeg oplever ingen drop i FPS nogle steder, og endnu engang må jeg sige at computeren lever op til udfordringen.
Batteri
Batteritiden på denne computer er ikke noget at skrive hjem om, Vista angiver tiden til lidt over to timer ved fuld opladning, dette endda med strømprofilen på batterisparer, og skærmlyset skruet helt i bund. Dog kan det være at det viser sig at være et helt andet billede hvis computeren kørte XP, har selv ofte oplevet at Vista i sig selv kan være med til at skrue gevaldigt ned for batteritiden. Men det kan jeg desværre ikke komme til at teste her, da computeren jo kommer med Vista og det faktum, at det jo rent faktisk ikke er min egen.
Generel kørsel
Igennem de sidste 14 dage har jeg forsøgt at gøre denne maskine til mit primære arbejdsredskab, for netop at kunne danne mig et overblik over den gerelle ydelse. Generel navigation i Vista miljøet har vist sig at være ganske glimrende, har ikke oplevet nogle finurligheder her. Ved brug af office pakken og hvad der her tilhører, har jeg heller ikke oplevet problemer. Jeg har desværre ikke været istand til at kunne køre med Microsoft Visual Studio i Vista miljøet, hvilket jeg naturligvis ikke kan give computeren skylden for. Men godt gået Microsoft, at jeres egne produkter ikke kan køre fornuftigt sammen L Grunden til at jeg gerne ville teste dette, er den, at det giver et godt billede af hvordan computeren håndterer tunge programmer. VS, kræver en del ram og processorkraft for at starte hurtigt, kompilere kode osv.
TV-Kort
Først, TV funktionaliteten bliver testet i Vistas Media Center da det er det der følger med til computeren.

Som tidligere nævnt, følger der en fjernbetjening med til TV-kortet. En fiks lille sag der kan opbevares i PCMCIA-slottet. Betjeningen virker såmænd ganske udmærket, man skal dog pege direkte på computeren før den registrerer noget. Fandt dog ud af ved et tilfælde at min egen Microsoft remote til mit mediacenter virkede meget bedre. Den bærbare computer stod på mit spisebord et stykke fra mediacentret, og jeg opdagede så at hver gang jeg trykkede, så registrerede den det på den bærbare. Så er man ikke tilfreds med den medfølgende fjernbetjening er det da en mulighed.

Som det første forsøger jeg derfor at scanne for TV-kanaler ved brug af den medfølgende mini antenne. Der sidder dog ikke et almindeligt antennestik i sleve computeren, istedet for benytter man en adapter der giver mulighed for at koble sin antenne til.

Det var ikke muligt at finde nogle kanaler med den første løsning, muligvis pga. stedet jeg bor. Jeg vælger derfor at koble direkte til mit eget kabel – Til min store irritation sker der stadig intet når den søger efter kanaler, den når 100% igennem og den finder 0 kanaler. Hmm… Tjekker om driveren til TV-kortet er intalleret og det er det. Så forsøger jeg at genstarte med antenne kablet koblet til, stadig ingenting. Roder med dette problem i to dage uden stadig at kunne finde en løsning på problemet. Må sige at dette bestem er et irritationsmoment, da det i mine øjne er en ganske fed feature, der ellers er med til at gøre lidt ekstra for denne computer. Øv øv. Det er dog muligt at det er mine evner der her kommer til kort, men det tillader jeg mig nu at betvivle. En anden begrundelse kunne være understøttelsen af TV-signalet, da jeg har kabel-TV og ikke Teresstialt som det understøtter. Men regnede nu med at den ville kunne vise de analoge kanaler.
Mit generelle billede af denne computer er meget positivt. Jeg har ikke oplevet at den har haft nogle probler overhovedet. Den klarer de fleste tunge spil i dag og har et ganske fornuftigt design. Prisen er ikke i den billige ende, men jeg synes til gengæld at man får en god erstatning for den stationære computer. Og TV-kortet er bestemt et plus, der gør at man ligeledes kan bruge maskinen som mediacenter med en ganske stor harddisk på 160gb, dog er det et problem at det ikke umiddelbart virker. Men lad os gå videre og se hvad det kan blive til i point og min endelige konklusion.
 
P.E.S.T
 
Superbruger
Tilføjet:
17-10-2007 22:02:42
Svar/Indlæg:
58/6
Er der ikke lidt fejl i artiklen????


"Chipsæt Znote 6625WD er bygget på Intel's nye 965PM + ICH8-M chipset. Chipsættet giver dig en endnu hurtigere og bedre ydelse, der er optimeret til Core2 Duo familien, og understøtter en frontsidebus (FSB) på op til 800Mhz til hukommelsen (PC6400)." <-- Zepto?




Skrevet af:
Roedkjaer
Dato:
oktober 17, 2007
Udlånt af:
Sd-Data A/S
Producent:
Sd-Data A/S
Distributør:
ZeptoEksperten <-- Er det nu helt rigtigt?


Roedkjaer
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-10-2007 10:39:39
Svar/Indlæg:
265/52
#1 Jeps, der var en fejlt i det første, det er nu rettet...

Følger lige op på det andet... 😉


freehelp
 
Overclocker
Tilføjet:
25-10-2007 11:02:04
Svar/Indlæg:
53/3
Computeren er baseret på Santa Rosa kernen ....

Vist en smutter!!

Santa Rosa består af en Intel Core2 Duo-processor, chipset fra Mobile Intel 965 Express-familien, Intel Next-Gen Wireless-N Network Connection, Intel 82566MM og 82566MC Gigabit Network Connection


freehelp
 
Overclocker
Tilføjet:
30-10-2007 13:17:21
Svar/Indlæg:
53/3
Hallooooo 😴


camellight
 
Overclocker
Tilføjet:
11-11-2007 00:03:23
Svar/Indlæg:
2/0
Den er lige sat helt vildt ned hos EU Computer Service:

http://www.eu-computer.dk/shop...