ZenCast Organizer er et program hvor man kan tilføje podcasts, som så bliver overført til afspilleren. En rigtig god feature er at videoen kan recodes, da f.eks. DRs Videopodcast til Zen er i dårlig kvalitet, så kan det betale sig at tage den bedre IPOD version.
Selve afspilleren ses i Windows via Zen media explorer og ikke som et drevbogstav. Det kunne SD kortet omvendt, desværre krævede det at man vælgte det før man satte afspilleren til i menuen på Zenen.
Tilbehør
Testversionen havde lidt ekstra godter i pakken. bl.a. forskellige etuier.
Plastetuietet lavet af hårdt gennemsigtig plast med en slide funktionalitet i bunden. Knapperne manureres via et hul til knapperne. På bagsiden kan man vippe en lille fod ud så Zenen kan stå op. I enden er der en solid alu krog der kan tages af hvis man ikke lige synes at den skal med.
Læderetuiet ser fedt ud. Der er plads til SDkort i indersiden og selve lukkemekanismen er magnetisk. Største ulempe er at man skal åbne etuietet hvis man skal navigere.
Der findes en mindre udgave af Zen skin, som egentlig bare er en gang gummi til afspilleren. Denne version har en ekstra bagside, hvor man kan "gemme" ledningen til sine øretelefoner. Største minus er at skærmen ikke er beskyttet.
Øretelefonerne er nogle store runde typer, der ser ok ud, men de sidder omvendt ikke super i testerens øre. Og hvis man ikke bruger de medfølgende stofpads, så ryger de ud konstant. In-ear er at anbefale hvis de skal sidde rigtig fast.
Creative Sync sørger for at den afspiller er synkroniseret, eksempelvis med outlook, men også ens musikbibliotek.
Der er også mulighed for at rippe en CD til WMA, en funktion som også kendes fra Mediaplayeren i windows.
Det første der falder en ind når man står med Zen er hvor lille den egentlig er. Størrelsen er nogenlunde fire kreditkort stablet oven på hinanden, så lille er Zen. Størstedelen af forsiden er da også en stor 2,5” skærm med 320x240 opløsning og endda med 16,7 mio farver. Skærmen er da også utrolig lækker med klare farver og en god lystæthed. Det trækker da heller ikke ned at skærmen skal vendes en del før at man ikke kan se på den. Faktisk kan det undre at den dårligste vinkel er ovenfra, den vinkel nok flest vil bruge Zen med.
Ellers er fronten lavet i et blankt look, det ser fedt ud i cirka 2 sekunder og så er der fingeraftryksshow hvor man med det blotte øje kan se alle de fingre der har haft fat i ZENen. På fronten er der også 4 knapper samt en navigationsknap. Den ene af knapperne er en genvejstast som man selv kan definere. Tasterne er tilpas hårde til at man kan ikke konstant kommer til aktivere dem når ZENen ligger i lommen.
Desværre er fronten også modtagelig overfor ridser, så det kan kun anbefales at bruge en screenprotector eller en af de mange etuier der findes til ZEN.
I den ene side er der en tænd / sluk / lås tast skydeknap – der virker ret godt hvis man bruger et lige minijackstik, men hvis det er et vinkeltbøjet som så sidder det lidt i vejen.
Et minijackstik er der også. Da data klares af USB er der blevet plads til et miniUSB stik.
I toppen er der ikke mindre end en SDkort læser, da man kan udvide ZEN med et SDkort, og ZEN er endda SDHC kompatibel. Der er også en lille
mikrofon til den indbygget diktafon.
I bunden er der et lille hul til resetknappen.
Bagsiden er holdt i diskret grå plastik.