Test: Mio C230 GPS

Diverse d.  13. november. 2007, skrevet af Lockheed 3 Kommentarer.  Vist: 13293 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Mio Technology
DK distributør: Techdata

Testen

Mio C230 monteres i bilens forrude, som vist på ovenstående billede. Set i forhold til andre GPS enheder undertegnede har testet, så er den utrolig nem at klikke i og ikke mindst at klikke ud af holderen. Man sidder ikke og roder med den gummi sugekop, hver gang man tager GPS ud af bilen, fordi man skulle hive så hårdt for at tage den ud af beslaget. Den popper lige ud og beslaget bilver siddende i forruden. Rigtig god detalje.

Første gang Mio C230 startes op, får man lige en sikkerhedsinstruktion, om at GPs'en vil invalidere muligheden for at taste en ny destination ind, når man bevæger sig med mere end 10 km/t, for at undgå uheld.

Selve menuen i Mio C230 er nem at gå til. Der præsenteres seks overordnede knapper, som så efterfølgende kan bruges til at navigere rundt i systemet. Ligegyildigt hvilket skærmbillede man befinder sig i, er det altid mulig at komme direkte tilbage til menuen. En god detalje er Historik knappen. Den viser alle de seneste adresser, Point of interest, som Mio C230 har været anvendt til. Altså kan den afsløre om konen har været i byen og købe nyt tøj, såfremt hun altså har brugt GPS'en. Skule man have lyst til at lave lidt om på standardopsætningen, så har jeg ikke set en GPS enhed, som har så mange muligheder for at skrædersy den til lige netop mine behov. Man bestemmer helt selv hvad man vil have præsenteret og hvordan det skal præsenteres.

Selve kortbilledet er måske i nogles øjne en smule for lille henset til skærmens størrelse, men informationerne vises på en utrolig god måde, så man hele tiden har et rigtig godt overblik over hvor man er og hvad man skal næste gang. Der er selvfølgelig mulighed for at zoome under kørslen, men det er faktisk ikke nødvendigt, da den af sig selv zoomer ind, når man kommer til et sted hvor man har behov for at komme tættere på. En fin detalje er også at når man er på et langt stræk, zoomer den automatisk ud, så man kan se hele ruten.

På ovenstående billede har jeg klikket på POI, eller Point Of Interrest, som man kan bruge til at finde museer, indkøbsmuligheder, banegårde og meget mere. Når man laver en søgning på f.eks. indkøbsmuligheder, viser den resultaterne sorteret efter afstand. Altså kommer den nærmeste Føtex til at stå øverst.

Men lad os få sat den i bilen og køre en tur. Da skærmen er en anti-glare skærm med kraftigt lys, er den mulig at se, selv i det kraftigste solskin.

     

En af de absolut fedeste  funktioner i Mio C230 er muligheden for Text-to-Speech. Denne funktion lader Mio C230 kalde navnet på den gade du skal dreje ned af næste gang i stedet for at du skal sidde og kigge febrilsk på kortet for at se gadenavnet hvor du skal dreje. Det giver en helt utrolig afslappet måde at køre efter GPS på, som jeg ikke har oplevet tidligere. En funktion som man tidligere kun har set i væsentligt dyrere GPS. Udover denne fede detalje er der ikke så meget andet og sige end at Mio C230 er den nemmeste og mest logiske GPS jeg endnu har kørt med. Den bringer dig nemt rundt på landevejene og i større byer gør Text-To-Speech, at du ikke sidder og koger rundt på kortet, når du skulle have drejet for 200 meter siden.

Og ja, den har også indbygget detektering af fartkameraer. Det første år er med i anskaffelsesprisen. Derefter skal man betale et abonnement for at få oplysningerne sendt. Om det virker og om oplysninger om kameraer i danmark er tilgængelige i en grad så man kan undgå bøder, skal jeg ikke kunne sige, da jeg ikke på noget tidspunkt fik oplysninger om kameraer.

 

mr.don
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-11-2007 15:10:24
Svar/Indlæg:
1762/36
Den virker ganske fin, men jeg kan ikke forstå hvorfor at der er den der fartbegrænsning, så man ikke kan instaste destinationer mens at man kører.
Jeg oplever af og til at jeg skal indtaste adressen mens jeg sidder på passager sædet...

Ellers virker den ganske fornuftig :)


Lockheed
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-11-2007 17:33:06
Svar/Indlæg:
503/516
Funktionen kan slås fra, hvis du finder det nødvendigt.

Med venlig hilsen


Erroneus
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-11-2007 18:37:11
Svar/Indlæg:
673/19
Den vinder på prisen og så ser den da simpel nok ud at bruge, men det er så da vist også det, den kan jo overhovdet ikke måle sig med f.eks. Navigons 2100 serie, reality view ftw! :)