Design
Selve kortet er, naturligvis, i den efterhånden så traditionelle ATi-længde. Dermed ikke sagt, at ATi's kort er de længste på markedet, da den titel faktisk tilhører konkurrentens highend grafikkort. Men både HD2600XT, HD2900GT og HD3850 er faktisk temmelig lange, selvom det egentlig ikke irriterer mig rent praktisk.
De obligatoriske CrossFire stik er naturligvis også på kortet, så man kan få en rar ydelsesforbedring med helt op til 4 af disse kort(!), såfremt bundkortet selvfølgelig understøtter det.
Mht. strømstik, drejer det sig naturligvis om det efterhånden så gængse 6-pins stik, som er rigeligt til at føde kortet med strøm. Faktisk grænser kortets lave strømforbrug til, at det ikke er nødvendigt for kortet, at have noget strømstik. HD2600XT, som bruger omkring 20W mindre, har faktisk slet ikke noget påloddet stik. Og 8600GTS kunne uden problemer køre uden stikket isat(bevist pga. en forglemmelse i de tidlige tømmermændsplagede morgentimer fra undertegnede...). Men da jeg prøvede lykken uden ekstern strøm, ville kortet dog ikke lege med.
Køleløsningen på kortet ligner den på HD2600XT en hel del, hvilket som udgangspunkt virker positivt, da undertegnede roste denne da vi testede kortet i sin tid. Det der differencierer de 2 kølere er, at køleren er forarbejdet i 100% kobber, og så er der flere lameller på HD3850-køleren. Og det viser sig heldigvis, at køleren er akkurat lige så god som forventet. I 2D er kortet faktisk uhørbart - sindssygt lækkert - mens kortet i 3D i takt med den stigende temperatur, hæver spændingen til blæseren en smule. Men virkelig kun "en smule", for man ligger faktisk ikke mærke til kortet, selv i et støjsvagt system.
I modsætning til blæserstyringen på HD2900GT, som Club3D betegnede som intelligent, men som viste sig at være det modsatte, fungerer det bare på kortet her - sådan! Loadtemperaturerne er dog temmeligt høje, pga. den langsomme blæser. Som grafen viser, topper temperaturen på 87 grader, hvilket er en kende højt. Men hellere have en høj temperatur og et lavt støjniveau, i stedet for omvendt. RV670-chippen kan nemlig sagtens holde til det, og man kan jo altid skrue op for blæseren med eksempelvis Rivatuner/ATiTool, såfremt man ønsker en lavere temperatur på bekostning af et øget støjniveau.
Af tilslutninger er der dual DVI, som der skal være. Club3D har endvidere været så flinke, at vedlægge omformere, så man både er for- og fremtidssikret, i form af VGAstik og HDMIstik.