Layout
Som det er vanlig stil for high-end bundkort fra ASUS er farverne dystre og krydret med store kobberfarvede køleprofiler. Det er i virkeligheden blot Alu-profiler med lidt farve på, men køleevnen fejler ikke noget.
Kigger vi først på området omkring cpu soklen finder vi masser af køleprofiler og heatpipes. MosFet kølingen er ført ud mellem stikkene på bagpladen, og det er så meningen at cpu blæseren, alternativt radialblæseren, skal puste varm luft ud af kabinettet den vej.
Til venstre i billedet finder vi nordbroen og lige over den sidder så den nye nF200 brochip der giver 780i sine PCIe 2.0 egenskaber. Rundt om selve soklen sidder to rækker kondensatorer, og det er værd at bemærke da det kan give problemer hvis din køler har en aflang eller meget bred bundplade. De allerfleste kølere skulle dog uden yderligere kunne være der.
Og videre ned mod sydbroen, hvor vi finder tilslutninger til 6 SATA drev, ATA og USB porte.
Her kunne jeg godt have brugt et 7 segment display til at vise status på boot sekvensen. Det finder man på stort set alle 680i kort, men det er af ukendte årsager sparet væk i denne omgang. Ellers er der hvad man kan forvente af tilslutninger. Ud over sydbroen sidder der også en Marvell controllerchip der tager sig af en enkelt eSATA port og Floppy.
I afdelingen for sokler og indstikskort ser det ud som følger.
Går du hele vejen og indkaster tre grafikkort så er der ikke plads til mere. Så vidt jeg er orienteret vrimler det ikke med single-slot 8800GTX grafikkort. Hvad værre er så vil en SLI løsning med dual-slot køling blokere for adgang til PCIe x1 portene. Du skal altså lige overveje hvilke indstikskort der skal være plads til inden du kaster dig ud i en SLI konfiguration.
På IO panelet finder vi dagens udvalg af stik til lyd og LAN mm.
Selv om køleprofilen fra chipsettet fylder op i landskabet så mangler der vel egentlig ikke noget. Der er Digitale og analoge lydstik, Gigabit ethernet, fire USB, eSATA, FireWire og PS/2 til tastatur og mus.