Test
Testmaskinen består af :
- Asus Striker II Formula & MSI P7N Diamond
- Intel Xeon 3070 (E6700 i forklædning)
- 2 x 1GB Cellshock PC9200 cas5
- Hitachi Deskstar 160GB
- Inno3D 8800GT 512MB
- Windows XP
- Vandkøling: Laing DDC pumpe, 120mm radiotor, XSPC Extreme kølehoved.
Vi kører tests i følgende programmer:
- 3DMark03
- 3DMark06
- Crysis CPU benchmark
- DVD Shrink
- PCMark05
- SuperPI
- Cinebench
3DMark03 og 06
3DMark03 er sammen med 3DMark06 to klassiske programmer til primært at ydelse og grafiske egenskaber. Bundkortet er en vigtig del af dette, og derfor kører vi disse tests, selvom vi ikke forventer de store forskelle, da begge bundkort benytter samme chipset.
3dmark03
3dmark06
Crysis CPU benchmark
Crysis er et meget populært spil, som samtidigt er et af de spil på markedet, der sætter de største krav til din PC, hvis du vil udnytte spillets muligheder fuldt ud. Spillet har en timedemo indbygget, hvor man tester CPU-kraften. Som man kan se, har bundkortet også indflydelse på scoren, og det dyrere kort fra Asus render med sejren her.
Crysis CPU bench
PCMark05
PCMark05 er et program, der er lavet til at teste din PC's samlede ydelse. Derfor er det også godt at teste bundkort på, hvilket vi selvfølgelig gør. Det billigere MSI-board ligger i front her, omend der ikke er en verden til forskel.
¨'
PCmark05
SuperPI
SuperPI har de seneste par år formået at blive en af benchmarkfolkets mest tro følgesvende. Programmet regner PI ud med et bestemt antal decimaler, og tager tid på, hvor hurtigt denne beregning sker. I dette tilfælde regner vi PI ud med 1 mio. decimaler: SuperPI 1M. Vi ser en ganske lille forskel i resultatet, som hælder til Asus' fordel.
SuperPI 1M
Cinebench 10
Cinebench er endnu et program, som sætter din PC på hårdt arbejde. Resultaterne er delt op i OpenGL, single core og multiple core. Striker II Formula løber med føringen igen, men det er så lidt, at det næsten ikke er værd at sætte fingeren på.
Cinebench 10
DVD Shrink
DVD Shrink er et program, som bl.a. kan bruges til at tage backup af en DVD - eller rippe den, om man vil kalde det det. Vi har sat bundkortene på prøve og taget tid på, hvor hurtigt de kunne ordne en film. Igen-igen-igen ligger Striker II Formula i front.
Asus Striker II Formula: 4 min 57 sek
MSI P7N Diamond: 5 min 8 sek
Overclocking
At overclocke et bundkort handler desværre ikke om at presse CPU'en mest, som man ellers er vant til. Vi skal prøve at få FSB'en så højt op som muligt. Vi prøvede at lege frem og tilbage med kortet, og endte med følgende resultater.
480MHz FSB - et rigtig pænt resultat, men mon ikke kortet kan presses mere?
485fsb, og så var det absolutte maks nået.
485MHz FSB er et flot resultat, omend det er skuffende når man kigger på, hvor mange bundkort med chipset fra Intel, der snildt render over 500Mhz FSB. MSI-kortet maksede sjovt nok også ud på de 485MHz FSB. Man kunne håbe, at det bare var CPU'en, der ïkke ville længere - men nej, den har rundet de 520MHz FSB på et P35-baseret kort.
Vdrop
Som noget helt nyt, prøvede vi lige hurtigt at måle Vdrop på kortet. Vi sammenlignede udelukkende BIOS-værdier med dem, som vi kunne få ud af CPU-z med mere. Vi ved udemærket godt, at disse programmer slet slet ikke er det bedste til at bygge store konklusioner ud fra, men vi endte med Vdrop på omkring 0,012V, hvilket er meget meget lavt. Kortet kunne holde vores Xeon 3070 kørende ved 3600MHz ved 1,248V - hvor vi fandt ud af, at et Asus Commando skulle op på 1,35V for at kunne det samme. Altså har Asus virkelig gjort noget ved effektiviteten.