Introduktion
Der står ATi på den væsenligste del af de grafikkort, der bliver langet over disken hos hardwarepushere verden over i disse dage - selv de indbyggede af slagsen, (det vi kalder integreret grafik) er ATi også førende med i form af HD3200 og HD3300. Men hvor der er marked er der også krig, og det er naturligvis Nvidia der blæser til kamp, som den evige modstander de jo er, og altid vil være det til ATi.
Men hvad har det nu med Gigabyte GA-E7AUM at gøre? Jo, det har nemlig Nvidia's aller nyeste bud på integreret grafik, der kommer i form af GeForce 9300 (der som ATi's modeller også har en storebror - 9400). Vi har her på siden testet snart utallige løsninger med ATi's aldeles fremragende bud på moderne integreret grafik, men den er i alle tilfælde kommet med en begrænsning, som netop kan gå hen og blive 9400's mærkesag. Netop at samtlige bundkort naturligvis kun har haft understøttelse af AMD's CPU'er. GA-E7AUM er med socket LGA775 og dermed er der pludselig åbnet for de mest populære desktop CPU'er, men om det er nok til at snuppe tronen fra AMD/ATi er selvfølgelig et af de spørgsmål vi skal forsøge at finde ud af med denne artikel.
Gigabyte var paradoksalt også en af de første, til at indroducere bundkort med ATi's løsning, da den kom frem for et lille års tid siden. Så på den måde burde vi være sikker på Gigabytes upartiskhed i førnævnte krig. Men det er nu heller ikke kun Gigabyte, der har vist sin åbenlyse interesse for de nye chipsæt fra Nvidia. Ikke helt ubetydelige Apple har nemlig valgt at opbygge de nyeste Macbook Pro omkring netop dette chipsæt.
Gigabyte har eksisteret siden 1986, og stammer oprindeligt fra Taiwan, hvor det også er en del af det nationale aktiemarked. Vi kender dem nok mest for deres udemærkede bund- og grafikkort, men hvad de færreste nok ved er, at de faktisk også leverer komponenter til bla. Alienware og det nord-amerikanske computerfirma Falcon Northwest. Derudover producerer Gigabyte også udstyr som; Bærbare computere, optiske drev, LCD skærme, keyboards, mus, køling komponenter, mobiltelefoner, netværks udstyr, kabinetter og PDA'er.
Vi starter med at kigge på det nye chipsæt på næste side der bla. omfatter hybrid SLi.