Test: Kodak EasyShare Z1285

Foto d.  11. april. 2008, skrevet af NoNig 4 Kommentarer.  Vist: 16114 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Hasee.dk
DK distributør: Hasee.dk

Layout / Design

   

Der er et par ting her, som jeg gerne vil bruge lidt tid på at gå i dybden med. Indledningsvis, så ved vi, at kameraet anvender AA batterier. Det sætter visse fysiske begrænsninger for hvor kompakt kameraet kan være, uden det går ud over designet som helhed. Uanset hvordan man vender og drejer det, så virker kameraet ikke til at være "buttet", selv om billederne hurtigt kan give det modsatte indtryk. Kameraet er fantastisk at holde om, og nemt at betjene med en hånd. Jeg vil dog, til enhver tid, anbefale at man stræber mod at støtte disse kompakte modeller, da man kan risikerer at få ryste-uskarpe billeder med hjem. Schneider-Kreuznach optikken leverer 5x optisk zoom, hvilket der ganske normalt for et kamera som dette. En ting jeg meget gerne vil bifalde er placeringen af flashen. Når flashen er placeret lige over optikken, vil man mindske risikoen for såkaldte slagskygger. Det er især en god ting at tage i betragtning hvis kameraet skal bruges til festbilleder o.lign. Generelt er kameraet intuitivt designet og nemt at bruge. Men lad os kigge lidt nærmere på sagerne.

Bagerst ser vi skærmen, og opdager hurtigt, at der ikke er en optisk søger. Det er en lille smule kritisk, især da kameraet gør brug af alm. AA batterier ved drift, og man derfor kan risikere at løbe hurtigt tør for strøm. Fordelen ved AA batterier er til gengæld, at man hurtigt kan komme tilbage i kampen, ved lige at slå et smut forbi en tank eller en kiosk.
Øverst til højre ser vi tele/zoom-knapperne.
Under disse er der to knapper som jeg godt kunne finde på at bruge rigtig meget. Den ene er 'delete', der nok siger sig selv. Man anvender den til at slette billeder med, ved gennemvisning. Man får valget imellem, at; annullere, slette samtlige billeder i hukommelsen eller slette det enkelte billede man kigger på nu og her.
Knappen under er til displayvalg. Alt efter hvilket program man kører med, kan man vælge gittervisning, div. eksponeringsinfo osv. eller blot køre med et helt blankt display, hvor man kun ser motivet.
Under denne, finder vi multifunktionsvælgeren. Denne anvender man til, ikke alene at navigere i menuer, men også til indstilling af kameraet under de kreative programmer. Det er faktisk ret nemt og valgmulighederne lader ikke meget tilbage at ønske. Godt træk fra Kodak.
Under igen, finder vi 'menu', 'review' og 'share' - der netop er kendetegnet ved EasyShare-serien. Det er nemt og hurtigt at overføre billeder fra kameraet.

 

Ser vi ovenfra har vi fra venstre; timer/kontinuerlig eksponering, flashvalg (deaktiveret, aktiv, rød-øje reduktion og auto), on/off og programvælgerhjulet. Det kan godt virke lidt træg i det og mine store fingre kunne godt nørkle lidt med det. Ikke fordi det er værre end så mange andre kameraer, men der er knappen som regel også lidt nemmere at holde på. Det er en smagssag som så meget andet. Den blanke runde tingest i midten af hjulet er udløseren til eksponering og autofokus-lås.

 

 

 Under bunden har vi; batteriklap, EasyShare-stikket og til sidst gevind til montering på stativ/trefod. Intet usædvanligt hér.

 

 På højre side af kameraet har vi dækslet til udvidelseskort (SD) og ekstern strømforsyning - sidstnævnte skal købes separat.

 

 På venstre side er der en label hvorpå der står "12 Megapixels" og lige over sidder beslaget til håndledsstroppen.

 

Ganske korrekt. Der er plads til 2x AA batterier. Klappen springer hurtigt op og er nem at lukke igen. Det føles ikke som noget rasleværk og efterlader et generelt godt indtryk af kameraets samlekvalitet. 

 

Åbner vi for klappen til hukommelsen ser vi pludselig også stikket til USB.

Alt i alt, så er kameraets overordnede design ganske fornuftigt. Selve huset er udført i plastik, dog uden at virke billigt. Der er intet sindsoprivende og ej heller direkte dumt. Så det er som man kan forvente af et kamera i dette segmet. Et anonymt kamera, med specifikationer der lover gode billeder, som vi nu skal til at kigge lidt på.

hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-04-2008 15:25:12
Svar/Indlæg:
7263/260
God læsning som altid, men ikke så vildt et kamera igen.


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
12-04-2008 11:11:07
Svar/Indlæg:
4741/1690
#1

Nej, men der skal jo også være lidt i den billige ende, til dem der ikke stiller de store krav.. 🙂


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-04-2008 16:21:29
Svar/Indlæg:
7263/260
#2 Ja selvfølgelig 🙂


jakob3k
 
Superbruger
Tilføjet:
12-04-2008 16:36:57
Svar/Indlæg:
440/3
Ville det ikke være en idé med links til billederne i deres fulde opløsning? 🙂