Test: Crystal USB

Lyd d.  17. marts. 2009, skrevet af Mino 13 Kommentarer.  Vist: 12689 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Unique Hardware
DK distributør: Unique Hardware

Introduktion

 

Det bliver ikke til så mange lyd artikler på Hwt, og dem som finder vej til redaktionen, er som regel headsets eller lydkort. Men ikke denne gang. Hwt har endelig fået fingrene i et sæt højttalere, og som teaseren fortalte, skal vi idag kigge på et kæmpe et af slagsen.

Synsbedrag, snyd og svindel er alt hvad teaseren præsterer, for der er rent faktisk tale om et Mini USB sæt, som producenten selv kalder Crystal USB. Vi skal med andre ord kigge på næste generation af mini højttalere designed med henblik på laptop markedet.

 

 

Unique Hardware er et forholdsvis ukendt mærke, og grunden til dette er, at de siden de startede firmaet i 1986, har produceret modems med henblik på OEM markedet. De er leverandør af modems til det svenske telecom firma Televerket, samt det norske firma TDK. Unique har siden opfundet og patenteret et specielt højttaler system, som har fået dem til at satse på mini højttalere til slutbrugerne.

Unique har base i Hong Kong, deres produktion i Kina og en afdeling i Sverige.

 

Lad os kigge lidt på dette specielle højttaler system på næste side.

Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
17-03-2009 14:04:48
Svar/Indlæg:
1317/46
... og se hvordan lyden er i disse højttalere du har dælme gode øjne :)

Fin test, hvor meget koster din antec lancing højttalere til sammenligning? For 400kr udmærkede og supermobilehøjttalere er vel ikke så slemt endda.


Mino
 
Overclocker
Tilføjet:
17-03-2009 15:36:47
Svar/Indlæg:
278/73
Nååh ja, glemte jo helt at nævne, at det var et sæt Altec Lansing XT1, som på EDBpriser koster 440 kr. - 510 kr. med forsendelse osv...også derfor jeg synes at prisen er rimelig for de andre 🙂


Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-03-2009 00:48:44
Svar/Indlæg:
3233/128
"Ved fuld belastning var der dog ingen af højttalerne, der kunne se sig fri for lidt forvrængning. Men Crystal USB forvrængede klart mindst, og hvis man skruede en smule ned, sådan at ingen af dem forvrængede, var det klart at Crystal USB lød bedst."

Jeg vover pelsen 😲 og siger du ikke aner hvor "fuld belastning" er henne. Fordi du skruer helt op betyder det ikke at din forstærker yder 100%. Den er heltsikkert ude i noget over styring med 10% forvrængning og godt med DC på udgangene m.m. Man kan ikke sætte de største disco højttalere til og skrue fuldt op, de vil også forvrænge. Du skal altså vide hvor står forstærkerens formåen er... Dette er meget svært i bærbare kan jeg sige... 😉

Til fremtidige referencer så skal der måle udstyr på ellers skal man teste på hvor højt de forskellige højttalere spille inden de forvrænger.



Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
18-03-2009 09:35:25
Svar/Indlæg:
1317/46
#3 Det er billige computerhøjttalere, ikke et eller andet muteret sorroundsystem fra Logitech eller Creative, så derfor er alle de tekniske detaljer ikke så interessante


Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-03-2009 11:11:38
Svar/Indlæg:
3233/128
Så lad være med at teste det. For uanset kvaliteten skal resultaterne være 100% korrrekt udførte så man kan bruge det til noget.

Man tester heller ikke en biler mod hinanden ved at køre med speederen i bund i 1'ste gear, og den der kører hurtigst er den bedste... 🤡

Det er sku lidt det er er gjort her.... 😛



NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-03-2009 11:20:02
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #5

Til Hr. og Fru Danmark vil en subjektiv test vel altid være tilfredsstillende?

Idéelt set, burde vi også gøre det samme med grafikkort. Forestil dig flg. konklusion:

"Ja. Jeg kunne ikke rigtigt mærke forskel på dette HD3870, kontra GTX295'eret vi testede i sidste uge. Begge dele virker dog til at være ret godt, med lidt overskud til fordel for GTX295. Ikke desto mindre, så ville jeg klart mene, at HD3870 er det bedste køb."

Dude, chill. Det er jo ikke en kostanalyse, blot en anmeldelse. Hvis du skal være efter nogen, så brug hellere dit krudt på at få eksempelvis Alt om Data ud af fjerene 🙂


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
18-03-2009 12:53:36
Svar/Indlæg:
1317/46
#5 Nogle gange er det rimeligt ikke at foretage kvantitative tests, der er ingen der forventer at ovenstående højttalere skal bruges til noget der kræver andet end en rimelig lydkvalitet. Derimod er hovedpointen ved ovenstående test om højttalerne er rimelige at bruge som nogle supermobile højttalere(#0 ret mig hvis jeg har misforstået det).


Mino
 
Overclocker
Tilføjet:
18-03-2009 13:56:36
Svar/Indlæg:
278/73
#3 - Du har ret Miccim...selvfølgelig skal der måleudstyr på, for at være mere nøjagtig i sine beregninger. Testen er udført med mine sarte ører, hvor jeg altså konkluderede at der var forvrængning ved lydindstillingerne skruet op på max. Hvis jeg skruede ned til omkring 80% i stedet for, var der ikke denne forvrængning, og her var det tydeligt at Crystal USB spillede bedre end Altec Lansing højttalerne. Som jeg skriver i konklusionen, er det sådan set heller ikke så meget hvor vildt de spiller, som skal sælge dem, men snarere størrelsen og designet. Som Clintin skriver, er det netop det faktum at de er supermobile, ser frække ud og at de afspiller lyden klart og tydeligt, som betyder noget i sidste ende. For der er sgu ingen med en smule hjerne, som investerer i højttalere af denne størrelse, for at imponere vennerne med super HiFi lyd 😉

Havde jeg skrevet artiklen for HiFi4all eller andre i den dur, havde mine analyse redskaber da også klart været latterligt useriøse, men der bliver skam også gået noget mere i dybden på artikler med store computer anlæg. Men mini USB mener jeg nu engang skal anses som en cute gadget ting, som kan være funktionel for dem, som ikke stiller sig tilfreds med laptop dåselyd, så derfor bliver testen også rent analysemæssigt ret overfladisk. 🙂


Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-03-2009 18:56:49
Svar/Indlæg:
3233/128
Igen ser folk ikke hvad jeg skriver:

"Jeg vover pelsen og siger du ikke aner hvor "fuld belastning" er henne. Fordi du skruer helt op betyder det ikke at din forstærker yder 100%. Den er heltsikkert ude i noget over styring med 10% forvrængning og godt med DC på udgangene m.m. Man kan ikke sætte de største disco højttalere til og skrue fuldt op, de vil også forvrænge. Du skal altså vide hvor står forstærkerens formåen er... Dette er meget svært i bærbare kan jeg sige..."

Forstår i hvad det er jeg siger her?


og:

"Til fremtidige referencer så skal der måle udstyr på ellers skal man teste på hvor højt de forskellige højttalere spille inden de forvrænger. "

Her står:

Hvis der i fremtiden skal testes rigtigt = Hifi (som jeg heller ikke ser er nødvendigt her) 😉 så skal der måleudstyr på.

Ellers skal der "ører" til der kan høre hvornår forstærkeren forvrænger da det ikke er den der skal testes når det er højttalerene det drejer sig om. Altså må man holde sig inden for forstærkeren, og alt andet grej i lydkædens formåen for at få et reelt billede, ikke? 🙂


washburn
 
Overclocker
Tilføjet:
19-03-2009 20:21:13
Svar/Indlæg:
5/0
#9: Ja, det gør jeg og du har ganske ret.
Det bliver dog hurtigt til en kamp mod vindmøller at få ikke-audiokyndige til at holde sig nogenlunde stringent til lydgengivelse.

Prøv f.eks. tage følgende udsagn fra testen:
"Ud fra specifikationerne ser det ud til at de burde kunne spille tilforladeligt højt ved forholdsvis svag kraft. "

Der er intet i de angivne specifikationer, der siger noget om lydtryk (og dermed hvor "højt" de spiller).
Der er data for forstærkereffekt og maksimal højttalerbelastning - men intet om følsomheden af højttalerne, så enhver snak om hvor højt højttalerne kan spille alene ud fra specifikationerne er grebet ud af luften.

Der er imidlertid en så vedholdende misforståelse af at forstærkereffekt eller maksimal højttalerbelastning er et udtryk for "hvor højt" det spiller, at jeg i de 27 år, der er gået siden jeg havde elektroakustik, har valgt en flegmatisk holdning til det og efterhånden bare trækker på skulderne over det.


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-03-2009 20:59:07
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #9 + #10

Igen: Vi skriver anmeldelser til Hr. og Fru Danmark og ikke audiofile.

Hvis I har lyst til at komme med konstruktive forslag, skal I være hjertens velkomne. Mener I at kunne gøre det bedre, samtidig højne niveauet og trække flere læsere til, skal I være velkomne.

Bare smid en mail og en prøveartikel til The Boss, og så tager vi den derfra 🙂


Little_mee
 
Superbruger
Tilføjet:
19-03-2009 22:59:13
Svar/Indlæg:
96/17
Een ting som kunne mangle i bundel var en USB forlænger, så man til en laptop eller normal stationær kunne bruge de omkringsiddene USBstik...


Miccim
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-03-2009 11:33:32
Svar/Indlæg:
3233/128
#10 Endelig en der forstår hvad jeg siger, og det jeg siger er altså ret simpelt.

#11 Jeg har ikke tiden til det men når jeg kommer med små guldkorn så kunne i jo bare bruge dem. Især når det ikke koster noget ekstra men blot at testeren bruger "ørerne" og ved hvad det er han laver...

Måske skal jeg også bare begynde at trække på skuldrene fremover.... 😉