Test: Contour RollerMouse Free

Styre-enheder d.  14. maj. 2009, skrevet af Pizzadude 3 Kommentarer.  Vist: 13935 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Contour design
DK distributør: Contour design

Introduktion

 

En større og større del af arbejdsdagen for en stor del af befolkningen foregår foran en computer. Til computeren hører naturligvis en form for pegeredskab, og i de flestes tilfælde en form for mus. Mange timers arbejde foran en computer, kan føre til belastningsskader ofte i den arm og skulder man benytter til musen. Endnu er der ingen undersøgelser der direkte beviser at arbejde med mus medfører museskader, men forskning påviser at dette kan være tilfældet under specielle forhold. Sikkert er det dog, at man bliver påvirket af måden man sidder og arbejder ved en computer, og det er derfor vigtigt at tage sine forholdsregler så man arbejder ergonomisk korrekt.

 

 

Amerikanske Contour-design er firmaet bag den alternative computermus RollerMouse. Firmaet der har hovedsæde i New Hampshire blev stiftet tilbage i 1995, og har siden da produceret produkter, der fokuserer fuldstændig på at være ergonomisk korrekt udformet. Firmaet har dog også produceret en række etuier til iPhone og iPods samt andre mindre produkter.

RollerMouse er et alternativt pegeredskab, der efter sigende skulle være mere ergonomisk korrekt udformet end en almindelig mus. På den måde skulle den altså kunne forebygge de såkaldte museskader.

@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
15-05-2009 22:20:13
Svar/Indlæg:
4033/364
Mousetrapper og rollermouse har vi mange som er glade for på arbejdet og de holder rigtig længe. De er dog langt fra specielt præcise og der er nogle ergonomiske problemstillinger som også kendes fra tommelfinger trackballs , nemlig at det ikke er sundt at bevæge den i yderstilling. Man flytter dog ikke hånden så langt som med mus og lign , medmindre man bruger pegefinger mm. Samtidig er de ikke lavet til knæktastaturer :(


[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-05-2009 15:37:51
Svar/Indlæg:
2175/21
ja alle de ulemper burde nu give en dårligere karakter i ydelse imo.


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
16-05-2009 16:06:50
Svar/Indlæg:
1317/46
Der var for nogle år siden meget fokus på musseskader, hvilket også er temaet for produktet. Jeg bruger en mus mange timer dagligt og har gjort det i mange, uden at have fået nogen skade eller smærter. Jeg tror en stor del af skaderne opstår fordi folk bruger den mus der følger med til deres computer, typisk en discount mus.

Hvis folk gad bruge nogle hundrede kroner på en ordentlig mus, så ville det gøre en stor forskel.