Layout / Design
Lad mig starte med at sige at Logitech Harmony One ligger intet mindre end perfekt i hånden. Det lækre ergonomiske design som Logitech har udviklet fungerer 100 % efter hensigten. Man føler at man går i ét med fjernbetjeningen der automatisk begynder at lyse op når man løfter den fra bordet.
Der er ingen tvivl om at Logitech har fokuseret mere på hvordan brugeren holder på fjenbetjeningen, end som vi så det på Logitech Harmony 555, og også hos Logitech Harmony 1000 for den sags skyld.
Men lige for at ridse hurtigt op hvordan Harmony One ser ud, så er den i den klassiske "bar-form". Den er altså formet som vi normalt ser det hos fjernbetjeninger til TV, DVD-afspillere osv. Og så er One fjernbetjeningen lidt længere end vi normalt ser det, og dette skyldes selfølgelig at der sidder et 2" trykfølsomt display øverst på fjenbetjeningen. Dette display vil jeg komme mere ind på under testen.
Hvis vi kigger nedenunder displayet finder vi en lang række vigtige taster. F.eks. Activities-tasten der er den tast der let og nemt sørger for at brugeren kan komme tilbage til menuen hvor der vælges om det er TV'et, DVD'en eller anlægget som fjernbetjeningen skal fungere med. Desuden sidder hjælp, menu og exit knapperne også i denne "sektion" på fjernbetjeningen.
Ca. midt på remoten sidder volume og channel-change knapperne der er delt af op/ned + ok tasten der bruges i menuen når fjernbetjeningen skal indstilles. Dette er nok den mest smarte position for disse knapper da tommeltotten ligger naturligt der på fjernbetjeningen når man holder den normalt i hånden. Lige under disse pil-taster som er vist på billedet overnover sidder tasterne som man normalt kender fra DVD-og HDD fjernbetjeningen. På Logitech Harmony One bruges disse knapper til det samme, og desuden fungerer de til at skifte frekvens når man høre radio.
Nederst på remoten finder vi de oblikatoriske knapper som vi ser på enhver fjernbetjening, nemlig nummer tasterne. Det sjove ved disse er at ligesom på en mobiltelefon er der små bogstaver nedenunder hver tast. Under tast 2 ser vi: ABC, under tast 3 server: DEF osv. præcist som vi kender det fra vores egen mobiltelefon. Disse bogstaver kan bruges til at f.eks. skrive forkortelser for de TV kanaler man ser når man indstiller TV'et.
Sidst men ikke mindst skal vi kigge lidt på bagsiden af remoten. Hovededelen af bagsiden er dækket af et tyndt lag gummiagtig materiale. Dette gør at fjernbetjeningen bliver utrolig lækker at holde på og at den ikke glider ud af hånden så let. Øverst oppe på bagsiden finder vi de 2 connectorer der bruges til at oplade batteriet i den medfølgende dockingstation. Og hvis vi kigger ned i bunden, så finder vi batteridækslet der kun skal bruges én gang, nemlig når man sætter batteriet i remoten. Desuden finder vi også et en lille knap hvorpå man kan stille på lyset i fjernbetjeningen. En yderst smart lille funktion der er placeret korrekt bag på remoten, hvor den ikke så kønne knap bliver gemt væk
Den lille lysstyringsknap