Layout / Design
Så kom vi til det lidt mere spændende afsnit, hvor vi tager et kig på, hvordan nia'en er opbygget rent fysisk.
Boksen er slet ikke så stor som man skulle tro. Jeg var helt og aldeles overbevist om at vi havde med en større klods at gøre, men det var da en positiv overraskelse. 8 cm bred, 10 cm lang og 2½ cm høj.
Selve boksen er der ikke meget at sige til. Det er den der skal sørge for at lave de neurale signaler om til digital information, som computeren så kan bearbejde. Boxen er lavet i aluminium, som er blevet malet sort, og fået stemplet et hvidt ''nia'' på toppen.
''Bagsiden'' af nia'en, hvor man putter USB-ledningen ind, og så ind i computeren med den anden ende. Jeg er ret glad for designet, da det er holdt enkelt og diskret, med et pænt strejf af modernisme.
''Forsiden'' af nia'en, hvor man isætter ''pandebåndet''. Jeg synes måske godt der kunne være en lille on/off knap placeret her, men det er der ikke, desværre.
En ting jeg ikke bryder mig om ved designet, er kanterne. Hvorfor dælen er de ikke afrundede? Hvis man har et parketgulv, og man er glad for det, så skal man virkelig være varsom. Den laver snildt et ½ cm dybt hak i gulvet. Ja, det er afprøvet. Det var lige ved at gå ud over Mads321's tå sågar.
Et blåt indikator-lys viser at boxen får strøm, ved at sende lyset ud underneden på den overflade den står på. Fin lille detalje. Lyset kan kun ses tydeligt i mørke, så det er ikke alt for kraftigt, hvilket jo er en god ting.
Så blev det tid til at kigge lidt på pandebåndet. Hvis jeg skal være helt ærlig, så ser det lidt billigt ud, og ligner mest af alt de tingester elverne i The Lord Of The Rings render rundt med om hovedet. Men når det så er sagt, så den yderst komfortabel, og man kan sagtens holde ud at have den på i længere tid ad gangen. Pandebåndet er lavet i gummi hele vejen rundt, bortset fra de 3 sensorer i fronten, de er lavet af hård plast. Dette har dog ikke noget at sige for komforten.
På næste side kigger vi lidt på hvad det er for noget software man får med til nia'en.