Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: OCZ
DK distributør: Nordisk Distribution

Software

 

 

Når programmet er installeret, er dette vindue det første man ser. Her har man mulighed for at kalibrere enheden, så den passer til alle personer. Det er ikke meningen at den gule linie (muskelspændinger) skal hoppe sådan op og ned. Det er bare mig der laller lidt  :o) .
Linien skal ligge lige nedenunder den grønne stiplede linie, og det kan godt være MEGET svært at få den til. Derfor kommer der lige en lille historie til jer, omkring hvordan jeg har fået nia'en til at virke.

Det hele starter med, at jeg modtager nia'en af The Boss, og jeg går straks i gang med at nærstudere apparatet. Jeg får det installeret på computeren, og får sat nia'en til. Men den gule linie der skal ligge under den grønne stiplede, ligger helt oppe i toppen. Det skal den ikke, og jeg fandt så efterfølgende ud af at nia'en var meget sart overfor adaptere der sad i samme rum som nia'en. Efter alle adaptere i hele huset blev taget fra, og strømmen i alle apparater, undtagen min stationære computer, skete der stadig ingenting. Den gule linie blev stadig hængende helt oppe i toppen af vinduet, uden så meget som en pixel i udsving.
Efter en lille uges pause med testningen af nia'en, spurgte jeg Mads321 om han ikke ville hjælpe mig med at teste den, da jeg tydeligvis ikke kunne få den til at virke optimalt. Det ville han heldigvis godt, så jeg pakkede nia'en sammen, og tog ud til Mads321 i Århus. 
Desværre stødte vi på samme konkusion ved at sætte nia'en i hans computer, så ingen hjælp der. Her kom vi så på den idé, at installere softwaren til nia'en på min bærbare computer, og så gå ud i Risskov for at se om det skulle have nogen betydning.
I skal da ikke snydes for et billede af Setup'et og jeg ude i Risskov.

 

Setup'et på en bunker i Risskov

 

Setup'et og jeg i Risskov

 

Mig som H4rDC0r3!!11 Elektro-rollespiller, i rollen som elveren Holdkæftjeglignerenidiot

 

Jeg beklager den ringe billedkvalitet. De er taget med en mobil uden ordentlig belysning.
Nåh, men nia'en virkede faktisk, og det lykkedes mig at stå og spille ping-pong med den, hvilket jeg var ret overvældet over. Jeg er også helt sikker på at de forbipasserende fandt mig utrolig underholdene mens jeg stod og trippede ude i skoven.

Herefter fandt jeg ud af at den eneste måde jeg kunne teste nia'en på, var på bærbaren, uden strømforsyning sat til. PSU'en fra den stationære, eller skærmens strømforsyning, kan nia'en ikke li'.

 

 

Når man trykker på ''Run calibration'' kommer dette vindue frem, hvor man skal slappe helt af i hovedet, og fokusere på det lille gyroskop i midten. Herefter skulle nia'en gerne være tilpasset til den som nu har pandebåndet på.

 

 


Efter kalibreringen, kan man teste om den nu har gjort det ordentligt, ved at trykke på knappen ''Test calibration''. Når denne trykkes på, kommer dette vindue frem. Her kan man finjustere hvor meget man skal spænde musklerne i hovedet, før programmet registrere det. Derudover kan man også stille på følsomheden på hvor man kigger hen. Hvis man kigger til højre, så flyver den lille pil nede i ''glance joystick'' til højre, og ligeledes til venstre, hvis man kigger til dén side.

 

 

Går man ind under fanebladet ''Brainfingers'' kommer dette vindue frem. Her kan man se ens hjerneaktivitet, og som i kan se, så er der fuld knald på min :-P .
Den blå søjle helt ude til venstre, viser ens øjenaktivitet. Utroligt at nia'en kan kende forskel på øjenbevægelse og muskelbevægelse.
Den gule søjle helt ude til højre, viser ens muskelaktivitet i hovedet. Det er lettest at få denne søjle til at gå op og ned ved at bide tænderne sammen. Det kan også lade sig gøre på andre måder, men man behøver ikke ligne en større idiot end man gør i forvejen, hvis det kan undgås.
De grønne og røde søjler er faktisk dem der er mest interessante, for det er dem der indikerer hjernebølgerne. Som det kan ses på billedet, så bliver der registreret aktivitet, og det er da fantastisk. Men problemet er blot, at de hopper op og ned, fuldstændig tilfældigt og uden nogen form for sammenhæng overhovedet. Jeg har siddet med nia'en i godt og vel en måned nu, og jeg har stadig ikke fået den til at makke ret indenfor Alfa og Beta. Jeg har tænkt på ALT, for at se om det skulle have noget at sige. Men ak nej, jeg har ikke kunnet kontrollere det. Ifølge OCZ kræver den lidt tilvænning, og efter et par timer, burde man have fuld kontrol over den. Det kan jeg så konkludere, at det har man i hvert fald ikke! Jeg har ingen idé til hvordan man skulle kunne kontrollere dem. Meningen med dem er blot, at hvis man lærte at kontrollere dem, så kunne man ''keybinde'' hver og en af dem, til at gøre noget bestemt. Det kunne være venstre musetast i CS eksempelvis. Jeg har sikkerhedstjekket, og haft adskillige interesserede testere forbi for at prøve den, men lige lidt hjalp det. Heller ikke de var i stand til at styre Alfa og beta-søjlerne.

 

 

Hvis man har problemer af nogen art, så ligger der en guide integreret i selve softwaren. Derfor er manualen til nia'en overflødig. Medmindre man selvfølgelig er konservatist, og nægter at læse en manual andre steder end i et fysisk hæfte/blad/papir.

 

 

 

Jeg tænkte at det også ville være relevant at se på hvor meget af CPU'en og RAM'ene programmet tog. CPU'en er en AMD X2 Ultra mobile 2.1GHz. En af de kraftigere fra AMD. CPU-usage svingede mellem 10-25%, så en del kraft ryger altså af CPU'en mens man afvikler programmet. RAM-forbruget er dog ikke noget at bekymre sig om.

 

 

Under fanebladet ''Gameplay'' har man mulighed for at vælge nogle forprogrammerede profiler. Jeg har valgt at teste med klassikeren ''Half-Life 2'', Der stadig leverer en fornuftig grafik, selvom spillet er ved at være gammelt. Mere om det i selve testen.

 

Når man har valgt den profil man ønsker at benytte, så kommer der en menu frem, hvor man kan se hvad de forskellige ting gør. Her kan vi se, at muskelfrekvensen aktivere venstre musetast hvis den gule kurve kommer over den midterste streg. Dette er som sagt lettest ved blot at bide tænderne sammen.

 

 

Her har man mulighed for at stille på to forskellige niveau'er indenfor muskelaktivitet. Hvis man bruger musklerne lidt, så aktiveres W, som er fremad, og hvis man bruger musklerne meget, så ryger pilen op i Z4, og så aktiveres S, som er tilbage. Somsagt fik jeg ikke styr på Alfa og Beta-bølgerne. Det ville ellers være smart at sætte en af dem som venstre musetast, i stedet for at W og den knap skal ligge på den samme tast.

  

 

Som den sidste styringsmulighed, kan man bruge øjnene. Hvis man kigger til venstre, så aktiveres A, og man strejfer til venstre i spillet. Ligeledes hvis man kigger til højre, strejfer man til højre. Simpelt.

 

Man har også mulighed for selv at lave sin egen profil, men det synes jeg ikke er værd at bruge tid på da Alfa og Beta ikke vil fungere. De forprogrammerede profiler fungerer fint.

 

På den næste side kigger vi lidt på hvordan nia'en fungerer i praksis.

dasjap
 
Superbruger
Tilføjet:
29-01-2009 08:40:09
Svar/Indlæg:
2534/80
Mangler der ikke noget video?


Mr.
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2009 08:43:53
Svar/Indlæg:
4107/224
#1 Jo, det gør der. Det bliver fikset hurtigst muligt


dasjap
 
Superbruger
Tilføjet:
29-01-2009 08:57:22
Svar/Indlæg:
2534/80
Oki 🙂 Selv om anmeldelsen ikke tyder på at det er noget værd, kunne det være rart at se hvordan det virker. Det bliver jo nok videre udviklet til det bedre i fremtiden.


Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
29-01-2009 09:15:59
Svar/Indlæg:
14079/622
Fixet. Så' der film til folket. 🙂


Mr.
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2009 09:22:23
Svar/Indlæg:
4107/224
#3 Det var også det jeg sad og tænkte da jeg var færdig med at teste den. Hvis ikke der kommer noget bedre, så bliver det ikke en succes


PearsonDK
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2009 09:32:48
Svar/Indlæg:
763/46
Jeg har læst og set flere anmeldeser af Nia'en nu...

Og ud fra det samlede holding til den, må den jo erklæreres som et flop...

Men syns jeg har set flere på Youtube som havde rimelig succes med den...


anru2007
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2009 09:34:15
Svar/Indlæg:
5891/423
flotte billeder 😛 😀 !


God anmeldelse iøvrigt


dasjap
 
Superbruger
Tilføjet:
29-01-2009 09:35:23
Svar/Indlæg:
2534/80
Kunne godt have tænkt mig en video, hvor man ser hvordan du ser ud i hovedet når du har den på 🙂 Altså hvor meget man bliver nød til at bevæge ansigts musklerne samt øjnene.


Mr.
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2009 09:48:33
Svar/Indlæg:
4107/224
#8 Det er ikke så vildt meget man skal bevæge øjnene. Blot fra den ene side af skærmen til den anden. Desuden ser jeg ikke anderledes ud i hovedet end jeg gør normalt, tror jeg. FOr jeg sad bare og spændte kæben, hvilket også er det nemmeste 🙂


dasjap
 
Superbruger
Tilføjet:
29-01-2009 10:07:17
Svar/Indlæg:
2534/80
#9 Ok 🙂


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2009 12:30:16
Svar/Indlæg:
8947/160
Det er bare et eksempel på en skribent der jo tydeligt er mere eller mindre hjernedød,. Nærmest flatliner. 😀 😲 Jeg har hørt at ALLE andre sagtens kunne få det til at virke,. Men det kræver altså en form for hjerneaktivitet... 😛 😛 😉


CrazyEyes^DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2009 12:34:32
Svar/Indlæg:
2388/52
#11
Nu er Mikkel ikke helt hjernedød såvidt jeg har forstået, så den kommentar kan du da godt pakke sammen, og smide et eller andet sted hen ;)


Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
29-01-2009 12:46:06
Svar/Indlæg:
14079/622
->#11

He he, jeg har haft samme mistanke. 😛 🤣

Du ka' ta' det , Mikkel. 🤡


->#12
Tror dog Mikkel er intelligent nok til at kunne forstå en joke. 🙂


Eskimow
 
Overclocker
Tilføjet:
29-01-2009 13:22:51
Svar/Indlæg:
431/38
Hmm, jeg var lige nede og lege ved den hos Mikkel, og jeg er vist også hjernedød 😀

Der skulle komme noget lignende i fremtiden, Emotive Epoc, den læser hjernebølger og kører dermed på andre forudsætninger, google den!


DuckHunter
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2009 14:40:43
Svar/Indlæg:
1889/115
Det var skuffene. 🙂

Men go' anmeldelse, og godt med lidt film.


saiot
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2009 15:55:34
Svar/Indlæg:
7111/480
syns ikke det er overraskene også den holdning jeg have til den og vi må jo tro på det er nia den er gal med og ikke testeren når han sriger det 😉 😛 pasonlig gleder jeg mig til emotiv lansere deres den er mere prof og er blive demostraert på forsklige universiteter prisen er også lidt højer men betaler jeg gerne vis den holoer hvad den lover http://www.emotiv.com/


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2009 16:29:42
Svar/Indlæg:
7263/260
God test, og flot fyr 😀 ❤


Mr.
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-01-2009 18:15:02
Svar/Indlæg:
4107/224
#11 Du ville jo ikke engang kunne få muskel-søjlen til at give udsving 😎

#12 ❤

#13 Se #11 🤡

#14 Den skal jeg teste! 😀

#15 Jeg kunne ikke være mere enig, og takker 🙂

#17 Jeg er H4rdC0r3 elver! 😲


Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
29-01-2009 20:27:31
Svar/Indlæg:
15982/637
Interessant, men Track IR er win ❤


Shutdown
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-01-2009 23:33:51
Svar/Indlæg:
8947/160
12# Du kan så overhovedet ikke få den til nogetsomhelst. Hvis du ikke engang kan se en oplagt joke.... 😉 😳 🤣


freak1
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-02-2009 12:03:42
Svar/Indlæg:
216/43
Hvis nogen vil prøve sådan en så har jeg 3 stk. til salg :)