Layout / Design
Vanen tro har Asus valgt et helt igennem blåt design for at signalere, at der her er tale om et bundkort fra deres workstation serie. PCB'et er stadig holdt i mørke nuancer, som på deres high-end modeller, og generelt fremstår bundkortet som solidt og meget gennemtænkt. Pladsen er meget veldisponeret og ligheden med Asus Evolution fra den tidligere generation er ikke til at tage fejl af.
Ligesom vi kender det fra den øvrige P6-serie, har Asus monteret deres 16-fasede strømdel, så processoren får tilført en god portion strøm. Derudover er der to ekstra faser afsat til at levere strøm til i7'ernes interne vDRAM/QPI-controller, så dermed er indbygget EPU-6 strømsparefunktion retfærdiggjort.
Køleprofilen på nordbroen minder med sine stående finner unægteligt om profilen fra både P6T WS Professional og P5E64 WS Evolution. Den er ved hjælp af heatpipes forbundet med mosfet-profilen og køleprofilen på sydbroen. I RAM-området er der seks DDR3 slots til hukommelse, altså plads til to triple channel kits. Asus Revolution understøtter i skrivende stund op til 12 GB hukommelse.
Kigger vi på den modsatte ende af bundkortet, er ICH10R sydbroen meget iøjnefaldende med den store, flade profil. Her ser man også 6 SATA porte, lagt på siden, så man slipper for at de kommer i klemme mellem grafikkortene. De to sorte SATA porte er til SAS-drev (Serial Attached SCSI). Ligeledes er der godt med USB2, til gengæld er der ingen FireWire.
Nede i sokkelområdet sidder de så - hele seks styks PCIe 2.0 x16. De to øverste blå slots kan køre x16 eller x8, mens det nederste blå er låst til x16. De to sorte er låst til x8 og det hvide er som det eneste låst til x4. Dermed har du altså mulighed for at sætte 3-4 grafikkort i maskinen.
Omme på I/O-bagpladen sidder der et flot udvalg af stik. Dual Gigabit LAN, 6 USB2 porte (der er i alt 12), 2 eSATA porte, SPDIF, analog og digital lydudgang. Bemærk, at PS/2 porten er halvt grøn og halvt lilla - den kan bruges til både tastatur og mus, men det er enten eller.
Asus P6T6 WS Revolution har også en lille blå, blinkende strobe siddende rundt om Asus-logo'et nede midt i PCIe-sokkelområdet. Selvfølgelig er det smag og behag, hvem der kan li den slags - jeg synes det ser fedt ud. Og det giver da også lidt blæreeffekt? :)