Innovation/Teknologi
Kabinettet her byder på nogle spændende tiltag eller specielle egenskaber som vi vil gennemgå en for en.
Billede af den store røde 230mm blæser på toppen af kabinettet
En af de vigtigste og mest synlige, er brugen af meget store blæsere. Der er hele to 230mm blæsere. Én monteret i siden og én monteret i toppen. Den øverste har oven i købet fået tilføjet røde LED til at give det lidt ekstra lir. Det matcher flot med den røde farve, der bl.a. går igen i fronten.
Dertil er der en 140mm blæser bagerst og en 120mm blæser i fronten. De store blæsere er med til at give godt gennemtræk i kabinettet, og man vil umiddelbart forvente at det ville være ved lavt støjniveau. Det vil jeg så afkræfte. Blæserne i sig selv støjer temmelig meget. Hver især gør de sikkert ikke, og det skal nok ses som kombinationen af, at der er hele fire meget store blæsere i kabinettet. Der er dog mulighed for at montere to 60mm og en 120mm blæser ekstra.
Herover den kontakt der tilslutter blæseren i sidepanelet med selve kabinetet, når kabinetsiden påmonteres kabinettet
I tilknytning til blæserne, er den store 230mm blæser i siden tilsluttet ganske smart. De fleste af os kender problemet med en blæser i sidepanelet. Problemet er tilknyttet en ledning, som enten er så kort at den er svær at tilslutte, eller så lang så den kommer i klemme, når man lukker kabinetsiden. Thermaltake har løst dette problem med en simpel tilslutning i selve kabinettet. Så når sidepanelet er monteret, tilsluttes blæseren ved hjælp af nogle små kontakter.
Stik og tilslutninger er smart nok placeret på toppen af kabinettet
Der er let tilgang til stik og knapper i fronten, og jeg kan ganske godt lide idéen med at de er tilgængelige fra toppen. Et så stort kabinet vil som oftest stå på gulvet, og at placere tilslutninger som de har gjort, gør dem mere tilgængelige, end hvis de havde siddet i fronten, eller som normalt, nederst i fronten.
Montering af harddisk-bay både fra fronten og fra siden
Selve tilslutningen af harddiskene er også ganske smart og simpel. Der skrues fire specielle skruer i harddiskene, og derefter glider de på plads i racket. Selve racket kan monteres på to måder; enten fra fronten eller fra siden. Frontmonteringen får harddiskene til at fylde mere i kabinettet, og levner derved mindre plads til køling og lange grafikkort. Til gængæld kan de hurtigere fjernes, hvis kabinettet er lukket inde. Det blot kræver at man afmontere fronten, hvor at sidemonteringen kræver at hele kabinetsiden afmonteres.
Nederst i kabinettet er der plads til monteringen af strømforsyning (PSU). Denne kan monteres både nedad og opad. Normalt på moderne strømforsyninger sidder blæseren i bunden. I de to tilfælde kan man så enten vælge at den trækker luft direkte udefra(fra under bunden af kabinettet) eller at den er med til at køle kabinettet ved at trække luften ud inde fra kabinettet. At monterer strømforsyningen i bunden giver ofte en del problemer. Kabelføringen skal være lang, til f.eks. 5¼" drevene og typisk også til strømkablerne på bundkortet. Dernæst er strømforysningen ofte ret varm og varme søger opad, hvilket gør at i langt de fleste tilfælde giver det mest mening at placere den øverst, hvor der i forvejen er varmt. Der er også mulighed for at montere den "gamle" type strømforsyning med blæser inde i strømforsyningen, men så trækker den under alle omstændigheder luft inde fra kabinettet.
Herover er 2½" og 3½" harddiske påmonterede. På bagsiden af pladen med 2½" disken, er der plads til endnu en 2½" disk
Nederst i kabinettet finder man også plads til montering af to 2½" diske. På den nederste plade hvor strømforsyningen monteres, er der både på forsiden og bagside skruehuller til disse diske. Det er ganske positivt da en del SSD-diske ofte er 2½". Der kan selvfølgelig også monteres 2½" harddiske, fra bl.a. bærbare computere.
Alt i alt ganske solid opbygning. Den store fleksibilitet kræver dog et stort kabinet, og de to største minusser må være placering af strømforyning samt at det støjer mere end det burde være nødvendigt.