Test: Shuttle XPC SP45H7

Barebones d.  10. juni. 2009, skrevet af NoNig 5 Kommentarer.  Vist: 17280 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Shuttle
DK distributør: InterData

Lidt om Teknologi

 


*kondensatorer*

 

Solid-caps, som sædvanlig. Disse skulle sikre stabilitet og længere holdbarhed/levetid under hårde vilkår. Det er efterhånden blevet til et lille kvalitetsstempel, da disse skulle være populære blandt entusiaster.

 

 
*Venstre: Shuttle XPC SP45H7 - Højre: Shuttle XPC SX58H7*

 

Det er ikke just magen til OASIS-kølingen (man fristes næsten til at bruge ordet "fesent") vi så i Shuttles XPC SX58H7, men ganske tilstrækkelig alligevel. Køleprofilerne havde en tendens til at blive en anelse varme under drift, men Ikke alarmerende meget.

Jeg kan vel godt afsløre, at vi med denne barebone ikke just er oppe i SX58H7'erens kaliber hvad angår funktioner, innovation og i særdeleshed pris. Men der er ikke sparet på noget. Man får stadigvæk optisk tilkobling af lyd og andre udvidelsesmuligheder. Dog "kun" en enkelt PCI-express port, men jeg tror at de fleste klarer sig alligevel med de givne tilslutninger.

 

*I venstre side: Tomme pins/loddeøer til skærmstik.
Øverst til højre: Floppy-disk pins*

 

*Bundkortet fra Shuttle XPC SG45H7 - tidligere anmeldt her på HwT.dk*

 

Noget kunne tyde på, at bundkortet er fra samme bånd som SG45H7'eren. Hvilket også giver fint mening, da de to produkter minder ret meget om hinanden. Alt i alt, så er layoutet gennemtænkt.

 

 

Men, som jeg før har påpeget, er jeg til dato lidt irriteret over, at der går real-estate tabt på IDE- og Floppy stikkene. Flere og flere går over til S-ATA, og et optisk drev med et sådanne stik er ikke den vildeste investering. Det står selvfølgelig folk frit for, om de vil benytte stikkene eller ej (det samme gælder kablerne), men så er det jo rart at vide, at man altid kan afmontere dem og køre S-ATA only.

 

 

Den ene halvdel, af Shuttles succesfulde køleløsning, døbt: "I.C.E. - Integrated Cooling Engine", nemlig blæseren på 92 mm. Denne på- og afmonteres vha. fire fingerskruer. Nemt og hurtigt. Desværre sidder FAN-stikket på bundkortet, og man er derfor nødt til at pille grafikkortet ud, når køleløsningen skal monteres igen - eller, det er i hvert fald svært at komme til. Blæseren er stille under brug, men kan justeres fra 10 til 100% i trin af 10%. Alternativt kan de forudindstillede muligheder benyttes.

 

 

Den anden halvdel af køleløsningen. Eftersom Shuttle designer det hele fra bunden, har de også nemmere ved at smide en køler med i handlen (modsat Silverstones SUGO SG05 - anmeldt for nylig). At fjerne varmen i så lille et kabinet kan være noget af en sag. Hvor Silverstones løsning (fornævnte artikel) var, at placere en blæser på 120 mm i fronten, har Shuttle valgt at placere en 92 mm blæser mod agter, samt en 50 mm blæser i strømforsyningen. Hvor meget sidstnævnte i regelen hjælper til, kan diskuteres.

 


 

Og chips, til de sultne nørder

 

 Jmicron P-ATA controller. Hva' den så laver i så moderne en maskine kan man jo kun gisne om. Men der er IDE-stik til dem der kan bruge det/den til noget.

 

Et par, for mig, ukendte chips.

 

Clock-generatoren.

 

Realtek lydchip.

 

  

Marvell Gb Ethernet.

 

Hovsa? Er der nogen der har vmoddet P5B, P5N eller P5W? :-P

 

FireWire/IEEE1394 chippen.

 

Til overvågning af div. input såsom temperatur, blæserhastighed osv.

 

Overclocking?

 

 

Nogen der har voltmoddet et grafikkort?

 

Anonym20219355916
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2009 09:31:19
Svar/Indlæg:
6181/270
Bundkortet ligner noget Gigabyte har produceret for shuttle.

En lækker maskine ud indvolde. :)


Rasmus66
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2009 10:08:24
Svar/Indlæg:
8762/174
God test NoNig og fed maskine Shuttle kan bare det med at lave lækre små maskiner 😀

De har en charme som ingen andre kan matche ❤


Mino
 
Overclocker
Tilføjet:
10-06-2009 10:30:45
Svar/Indlæg:
278/73
For god ordens skyld, vil jeg lige nævne at dette er vores konkurrence præmie 😉


Beaviz
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2009 10:36:13
Svar/Indlæg:
3214/18
Smækkerlækker test og fed maskine.

Lidt ærgeligt at den er totalt fail mht. OC.

Jeg ved ikke, om det er mig, som misforstår nedenstående:
Vi har jo efterhånden vænnet os til de små 400 Watt, hvor Shuttle samtidig garanterer for support af de helt store grafikkort.

Det gav mig opfattelsen, at strømforsyningen var på 400W, hvorimod der på alle andre sider står 300W.


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-06-2009 16:10:35
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #1

Du har da fuldstændig ret. Det er sgu da ikke DFI, men Gigabyte jeg skulle have henvist til, d'Oh! 🙂

-> #2

Tusind tak, og fuldstændig enig. Men nu er Shuttle jo heller ikke de eneste som laver barebones, de er bare de bedste 🤣 😛

-> #4

Mange tak.

Jeg ved ikke om jeg skal have revideret artiklen, da jeg legede lidt videre med den efterfølgende. Faktisk var den oppe og snuse til 4.0 GHz (E8400'eren). Men den var mildest talt ustabil dér. Den landede derfor på 3.6 GHz (hvor den kører nu - med en Corsair HX620W), uden at ændre Vcore.

Så jeg ved ikke om der skal nogle nye benchmarks på bordet, da det jo ville være unfair at undlade det. Men jeg kigger lidt nærmere på det og skal nok bringe en opdatering hvis der sker ændringer i tingene 🙂

Du misforstår min - måske - lidt kryptiske formulering. Den dækker over, at strømforsyningen (ganske korrekt) er på 300 Watt. Det er, synes jeg, lige i underkanten, hvis man gerne vil overclocke. Tænk på en fuldblods quad-core som hiver små 95-105 Watt (QX9770'eren hiver 137 Watt), samt et grafikkort på 100-150 Watt.

Det efterlader ikke meget plads til overclocking, da der jo også skal leveres strøm til lagerenheder, chipsæt, RAM osv.

Pt. er jeg i gang med at teste et par grafikkort, og har derfor afmonteret strømforsyningen og koblet min Corsair til. Der har, hidtil, ikke været det store problemer med overclock eller at trække de største af grafikkortene.

Som om det er strømforsyningen der taber pusten eller mig der har lavet en fejl40, kan jeg ikke rigtigt konkludere på nuværende tidspunkt 🙂