Test
I det følgende gennemgås hvad programmet kan, og selvfølgelig også hvilke funktioner der kunne tilføjes eller forbedres. Da testen er foretaget på en Novabook bærbar med LetNet installeret, kan vi komme i gang med det samme, uden at skulle downloade og installere noget først. Der er dog ikke noget i vejen for at installere LetNet på enhver anden PC, og både download og installation af programmet er ret ligetil.
Første opstart
Første gang man starter programmet op, skal man vælge det ønskede sprog. Der er mulighed for dansk, engelsk eller tysk. Vi vælger selvfølgelig dansk:
For at komme rigtig i gang, skal man bruge en LetNet konto, hvis man ikke har en i forvejen kan man ret let oprette sig direkte via LetNet. Denne mulighed skal der selvfølgelig være, når målgruppen netop er nye computerbrugere. Oprettelsen af konto/e-mail går noget nemmere end mange andre e-mail systemer, hvor man skal udfylde en masse informationer. Her er det blot navn, ønsket e-mail samt telefon nr:
Når man har fået oprettet sin konto logges man ind i selve LetNet, man modtager senere en adgangskode til kontoen på mail, senere kan man så under indstillinger ændre denne kode, til noget der er lettere at huske. Hvis man glemmer login oplysningerne, kan man desuden få dem tilsendt på SMS.
Når man er kommet ind i selve LetNet har man ikoner til navigation i programmet nederst, hvor de forskellige funktioner er lette at gætte sig til ud fra billederne. Den første side man ser er siden til internet, og kort sagt er dette en meget simplificeret browser.
Internet
For at starte med det første man møder, så er det som sagt en browser. Som standard er startsiden LetNets egen, hvor man kan vælge at gå til en vejledning til brug af programmet eller at gå direkte til Google. Noget af det første jeg som almindelig computerbruger lægger mærke til var, at selve LetNet programmet fylder en del, og derfor begrænser hvor meget der kan vises. Prøv selv at sammenligne LetNet til venstre, med Internet Explorer til højre. For nye brugere er det dog nok ikke noget man vil lægge mærke til, eller noget der betyder det store. Det skal dog lige bemærkes, at det ikke kan læses ved at zoome ud, da browseren kun understøtter den almindelige tekststørrelse samt zoom. Zoom er ret stor for mine øjne, men god hvis brugerens syn er begrænset.
Avancerede browser funktioner er der selvsagt ingen af, men mulighederne for foretrukne og for at printe er der dog. I forhold til målgruppen er det nok egentlig også nok.
E-mail
Når man opretter sig som bruger, følger der en e-mail adresse med i købet, der slutter på @letnetmail.com. Igen er programmet ret basalt, med en indbakke og udbakke og muligheden for at sende en e-mail. Når man vil sende en e-mail, dukker der to nye faner op, hvor man kan se og tilføje kontaktpersoner og vedhæfte en fil.
En fin lille detalje omkring de vedhæftede filer er, at man får et lille preview af det når man har valgt en fil der skal vedhæftes eller selv modtager en e-mail f.eks. med et vedhæftet billede. Hvis der er tale om en fil som LetNet kan læse, kan man direkte i LetNet åbne denne og i så fald bliver den automatisk gemt. Det er desuden let at vedhæfte en fil, da man blot skal vælge imellem de forskellige faner, der kategoriserer filerne under dokumenter, billeder, musik og video.
Selv om e-mail programmet ikke kan meget, kan det mere eller mindre hvad det skal det skal kunne for at det er brugbart. Det eneste jeg måske kunne have ønsket mig, var en mulighed for at sortere e-mails i mapper og kategorisere kontakter, og eventuelt også en mulighed for at formatere teksten med farver, skrifttype med videre. Overordnet set er e-mail programmet dog meget overskueligt og let at bruge, og der er ikke meget at tage fejl af, selv for en der aldrig har prøvet det før.