Test: LetNet 2

Tilbehør d.  06. oktober. 2011, skrevet af Pizzadude 6 Kommentarer.  Vist: 15417 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 599,00
Produkt udlånt af: Novabook
DK distributør: Novabook

Test - fortsat

Tekstbehandling

LetNet har indbygget et skriveprogram og en PDF-læser, som tilgås via ikonet med papir og blyant på. Her fremgår alle DOC, DOCX, PDF, TXT og RTF filer, der ligger i mappen Dokumenter, eller i en undermappe til denne.

 

 

Der er inkluderet et skriveprogram så tekstfiler kan redigeres, eller man kan oprette et nyt DOCX dokument. I den nuværende version af LetNet, er skriveprogrammet ret basalt, og man kan ikke stort andet end at skrive tekst og ændre på de mest grundlæggende formateringsindstillinger som f.eks. skriftstørrelse og skrifttype.

 

 

Som med mailprogrammet er skriveprogrammet meget overskueligt, og kan det mest nødvendige. Jeg tror dog hurtigt de fleste vil savne en funktion så man også kan indsætte billeder, eller blot standardfigurer i stil med clipart som det kendes fra Word. Netop dette er LetNet dog opmærksomme på, og både mulighed for billeder samt ændring af tekstfarve vil blive implementeret.

 

Billeder

I LetNet er indbygget en billedfremviser, der understøtter syv af de mest brugte formater. Herunder billedfanen med et par billeder fra VM i landevejscykling:

 

 

Fremviseren giver mulighed for at vise billederne enkeltvist og som slideshow, samt at slette og omdøbe dem. Jeg savner umiddelbart en funktion til at rotere billederne, men efter sigende arbejdes der på at implementere dette. Efter digitalkameraets indtog, er antallet af billeder folk tager sprunget i vejret, og det kan derfor hurtigt blive uoverskueligt at holde styr på alle billeder, da der ikke er en egentlig mappestruktur. Billederne er som det var tilfældet med dokumenterne, sorteret med en overskrift for hver mappe, men de ligger alle i samme vindue. Det kan derfor være svært at finde noget specifikt, hvis man har mange billeder.

Billederne der fremgår, ligger i Windows mappen billeder og man skal derfor manuelt ind og lægge billederne netop her - med mindre billederne er modtaget på e-mail. Da LetNet er sat i verden for at folk ikke skal blive forvirrede af Windows, må man sige at der mangler en import funktion til billeder, men egentlig lige så meget til dokumenter og musik.

 

Musik og film

Der er også indbygget en afspiller til musik og film. Som standard er der desuden tilføjet tre af DR's netradiokanaler.

 

 

Igen er alt enkelt og overskueligt, og man kan selvfølgelig have musik kørende i baggrunden mens man laver andre ting. Her kunne man ønske sig, at det var muligt at sortere musik, oprette afspilningslister og måske også få en funktion til en let tilføjelse af nye netradiokanaler.

 

Backup og indstillinger

Med den indbyggede backup funktion, kan man tage en sikkerhedskopi af alle eller nogle af sine filer til et ekstern flashdrev:

 

 

Funktionen virker udmærket, men det virker måske en anelse "gammeldags" at skulle lave backup af foretrukne, kontakter, e-mails og dokumenter - noget der egentlig kunne køre via en server online. Det giver dog mening når vi snakker billeder musik og video, men her er der desværre den begrænsning i øjeblikket, at LetNet ikke genkender eksterne harddiske - kun flashhukommelse.

 

 

På den sidste side finder vi indstillingerne, hvor man kan slå advarsler før man sletter ting til og fra samt ændre ens navn, kodeord og startside. Til sidst skal også lige nævnes, at der også findes lidt underholdning, i form af den velkendte 7-kabale.

 

KinGzeDK
 
Superbruger
Tilføjet:
06-10-2011 07:17:21
Svar/Indlæg:
411/7
Product of the year!

Den må jeg ud og have! Ligesom de 80% andre ting som bliver anmeldt her 🤣


balder
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-10-2011 16:08:32
Svar/Indlæg:
367/3
Pudsigt... det får ikke topkarakter på et eneste punkt - og stadig er det årets bedste stykke software?! Eller er det mig der misforstår noget 😲


Notika
 
Superbruger
Tilføjet:
06-10-2011 16:38:13
Svar/Indlæg:
649/37
OnTopic:
Programmet ser da meget spændende ud. Men til en pris på 599,- vil de fleste nok kigge efter andre programmer af lignende slags.

OffTopic:
Fandtes der egentlig ikke en side man kunne gå ind på for at se alle de testede produkter gennem tiden, på en lang liste? Eller husker jeg forkert?

Jeg er også enig i at det virker ret så lidt gennemtænkt at give alle de testede produkter den omtalte "product of the year".


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
06-10-2011 17:56:32
Svar/Indlæg:
5363/442
#1-#3 Sådan er det nu engang her på siden, vores sølv, guld og platin awards er også en "product of the year award"..

#3 Du kan jo finde dem under artikler, men det er nok denne her side du refererer til: http://hwt.dk/Awards.aspx

🙂


Notika
 
Superbruger
Tilføjet:
06-10-2011 20:29:48
Svar/Indlæg:
649/37
#4
Det var lige netop "Award"-siden jeg tænkte på 🙂

Men har I ikke haft en side, hvor det hele står "kun" med overskrifterne, på listeform? 😀


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
11-10-2011 16:02:20
Svar/Indlæg:
5363/442
#5 Det mener jeg ikke at kunne huske vi har haft, det tætteste er nok. http://hwt.dk/Literature.aspx?... 🙂

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Pizzadude d. 11-10-2011 16:03:09.