Test
Vi har testet Morotola RAZR som hverdagstelefon, hvilket i dette tilfælde er som underholdning under pendling (ca 3 timer dagligt) og som arbejdstelefon.
Samtalekvalitet er ganske god. Motorola har da også to mikrofoner for at minimere omkringlæggende støj, men desværre ingen understøttelse af HD Voice.
Hvis man bruger GPS meget, så kan Motorola RAZR blive lidt halvlun, men ikke noget kriminelt.
XT910 er en rimelig bred telefon, hvilket selvfølgelig gør det til en udfordring hvis man har små hænder. Bulen ved kameraet gør at man faktisk får et godt greb, da pegefingeren hvilker på denne, samtidig er kevlar bagsiden lidt gummiagtigt hvilket gør den skridsikker.
Selve systemet virker rigtigt flydende og skærmen reagerer også hurtigt på touch. Skærmen står rigtig skarp og der er en god lysstyrke og farvegengivelse pga. Super AMOLED skærmen. Lysstyrken i Galaxy SII virker dog en tand bedre end på RAZR - der dog kan prale med en højere opløsning.
Om man decideret savner Ice Cream Sandwich, tja der er en del som har problemer med deres Galaxy SII og denne – og RAZR virker hurtig og generelt gennemtænkt. Det eneste som måske er lidt øv, er at en del af Motorolas software skal man ramme felt i stedet for en bar i hele bredden. Det kan f.eks. være ved SMS når man skal lave en ny SMS.
Kamera
Vi har testet kamera, imod en anden android telefon som også har et 8Mpixel kamera, nemlig SonyEricsson Arc S. Som reference billede har vi taget samme billede med et Canon IXUS 970 IS (10mpixel) digital kamera.
udendørs billeder
Arc S 6mpixel
RAZR 6 mpixel
Arc S 8 mpixel
RAZR 8 mpixel
C970 10 mpixel
Canonen har overeksponeret himlen i baggrunden, hvor RAZR egentlig har fanget det godt. Ellers er RAZR billedet noget mere uskarpt, hegnet i højre øverste hjørne kan man ikke se, ej heller det grønne hønsenet i bunden af træhegnet. Med 6 megapixel billedet får man lidt mere skarphed, men ikke helt. Mod Arc S er RAZR faktisk godt med - men der er en tydelig forskel i farvenuancen. RAZR har et meget koldt billede. Desværre er fokus helt det samme, men RAZR får en god skarphed i fugerne i huset bagved, hvor omvendt trået er noget mere sløret.
Makro
Arc S
RAZR
C970
RAZR leverer et virkeligt godt resultat og selv med meget zoom er der ikke meget forskel på et decideret digital kamera. Arc S har ikke en makrofunktion, men laver et pænt billede alligevel.
Indendørs billeder
Arc S - beskåret
RAZR - beskåret
C970 - beskåret
Der er noget mere skarphed i 970eren, f.eks. er strukturen i væggen noget mere skarp, men alligevel ikke et dårligt resultat fra RAZR. Arc S billedet er desværre ikke i fokus, så det er svært at sammenligne.
Man kan bruge GSMArenas fremragende sammenligningstool for at få en idé om billedkvaliteten.
Billede med virkelig dårligt lys. Under koncert med Christian Brøns (fed koncert btw) og Patrik Isaksson blev der taget billede med Arc S og RAZR - og selvom ingen af billederne ligefrem kan siges at være gode - så var Arc S en klasse bedre end Motorolaen.
Så samlet set, så har RAZR et fornuftigt kamera, men det kan ikke hamle op med decideret kameratelefoner som f.eks. ARC S når lysforholdene bliver dårlige. Der mangler også lidt skarphed i billederne overordnet set. Macrobilleder er RAZR rigtig god.
Strømforbrug
Vi ville have testet telefonen med Antutu battery test, men Motorola har et program som advarer imod at et program bruger alt batteriet – hvilket jo egentlig er fint , men det gør at battery testen stopper.
Derfor afspillede vi en MP4 fil med hardware decodning og det tog 8 timer og 40 minutter før at den gik død. Alt efter netværk mm. Kan dette dog ændre sig, hvis man f.eks. ser film på vej på ferie.
Telefonen har dagligt været brugt til musik i 2 timer, video i 1 og opkald , sms, Internet surf og den holder cirka en dag til (meget) kraftigt brug , min daglige Galaxy S holder ikke engang en hel dag med samme brug.
En dag med musik via bluetooth, samtale via bluetooth headset (cirka 1,5 time), samt navigation i godt 2 timer, så kunne RAZR ikke holde batteriet – så hvis man skal bruge den meget i bilen, bør man nok have en billader.