Layout / Design
Samsung Galaxy SIII design er på den ene side helt nyt, men alligevel er der noget bekendt over den. Mange af detaljerne har fået et lille tvist. Selve afrundingen af hjørnerne er mere ”flade” end man er vant til fra f.eks. Galaxy S og Galaxy SII.
Hjem knappen er, hvor den plejer at være i et minimalistisk design og endda med en ”metalkant”. Menuknappen og tilbageknappen er gamle kendinge fra den første S’er. En fed detalje er at de er skjult før man rører skærmen.
Selve farven vores testversion kom i er hvid, men den findes også i en blå.
Selve telefonen har en ”metal” kant rundt om hele telefonen, som er bredere på midten langs siderne. Det får Galaxy SIII til at se lidt buet ud, hvilket dog er en ren visuel effekt, da den er helt plan. Galaxy har tit fået kritik af deres plastik og SGS3 er da også helt i plastik, selv metalkanten er i plastik. SGS3 er Samsungs absolutte topmodel. Det er den mobil som alle måles efter. Prisen er da heller ikke i den lave ende. Det kan så undre at der er støbefejl på den og at man vælger plastik.
Eksempelvis HTC One X, som nok er SGS3’s nærmeste konkurrent, lavet i et stykke polycarbonate (unibody), som giver en noget højere kvalitetsfølelse. Selve bagcoveret er ultra tyndt. Desværre er det små tapper i bagsiden, som låser bagcoveret og hvis de bliver beskadiget, så sidder coveret ikke ordentlig fast. Ellers er byggekvaliteten i orden og der er ikke nogen knirkelyde, hvis man vrider telefonen.
Fronten er dækket med Gorilla Glass 2 – som er tyndere end den gamle Gorilla Glass og endda giver en bedre response på touch. Selve skærmstørrelsen imponerer og det er meget imponerende, hvor tæt at skærmen kommer på kanten.
Selve højttaleren har et lille ”metal” gitter, som stikker svagt op. Front kameraet (1,9mpixel) og sensorerne er klart tydelige. Det ville havde virket mere eksklusivt, hvis gitteret ikke var hævet lidt i forhold til resten af skærmen.
I højre side er der en lille powerknap, men desværre ikke nogen kameraknap.
I venstre side er der en volumeknap.
I toppen er der minijack stikket til øretelefonerne og et lille hul – som vi formoder er et mikrofonhul, som gør, at telefonen kan minimere støj ved samtaler.
I bunden er der et microUSB. Man har i en del år forsøgt sig med placering af USB porten alle mulige mystiske steder. Rent logisk, hvis man skal docke en telefon, om det så er i en lader eller i bilen, så giver det langt mere mening, at stikket er i bunden – som det er med SGS3.
Bag bagcoveret er der plads til microSim og microSD kortet.