Software
Samsung har kaldet deres User Interface for Touchwiz. Antallet af startskærme kan ændres og der kan maksimalt være 7.
Programmerne i bunden kan desværre ikke scrolles og umiddelbart kan genvejen til alle programmerne ikke flyttes fra højre hjørne.
I topmenuen er der funktioner, der gør det lidt nemmere i hverdagen.
Tastaturene er gamle kendinge for Samsung ejere, nemlig Samsungs egne tastaturer – der både findes i en fuld version med og uden swype (man behøver ikke at løfte fingeren for at skrive) og deres T9 tastatur, som undertegnede er super glad for, når man f.eks. går samtidig mens man skriver. Da det er android, findes der mange andre gode alternativer.
Browseren er en blandet oplevelse. Den virker hurtig og har f.eks. en læsetilstand, faner og endda mulighed for at sætte lysindstillingerne.
Desværre er den ikke altid helt god til at ombryde teksten ordentlig – især hjemmesider, som har billeder, der er for ”brede” som f.eks en test her på hwt.
Der er f.eks. Chrome noget bedre. En anden bug, som også findes på mange andre ICS browsere, er, at den propper op med ”gem password”, hvis man bruger popdown menuer – som f.eks. vælge side her på hwt.
Musikafspilleren er en af de bedre. Musiktorv er en mulighed ala mood-agent at få afspillet musik af en bestemt slags. Man kan endda vælge, hvad man vil se i menuerne, ganske smart. Et fil/mappe view er der også. Der er også mulighed for equalizer. FM-radio er der også, det kræver dog, at høretelefonerne er i (som antenne).
Samsung er en af de producenter, som har deres kontroverser med Apple – så i bedste Apple stil, så hedder en del af deres egne apps noget med S (og ikke I) S-planlægger, S-notat, S Voice og S Suggest. Det virker lidt popsmart, især da nogle er med bindestreg og andre er ikke.
S-planlægger er en ganske almindelig kalender, med lidt tricks i ærmet. Man kan f.eks. pinch for at skifte fra dag til uge til måned etc. og den anden vej også. Man kan indsætte billeder og linke til S-notat. Til dem der synkroniserer til firmanetværk eller deler deres kalender, vil det glæde, at Samsung har bibeholdt muligheden for private aftaler.
S Voice er Samsungs egen ”tale til kommando” , som har givet lidt mere funktionalitet kontra stemmestyring fra Google. Desværre kan den ikke dansk – og det kræver en ret god engelsk udtale for, at man kan styre den. En god ting er, at man kan ”vække” S voice fx ved at sige "Hi Galaxy" eller en anden sætning, man kan definere. Om det er min udtale, som den kniber med (er muligt) , men man skal prøve et par gange med de mere avancerede ting, som fx set en timer til 10 minutter (kunne ellers være smart, hvis man er i gang med grillen eller lign). Next song og andre mere simple ting virker nogenlunde, men er langt fra fejlfri.
S-Suggest er egentlig bare Samsungs forsøg på at lave noget, hvor man kan få ideer til apps, ganske som i Google Play , app brain og mange andre steder. Den linker faktisk til Google Play , så man ikke får problemer med usikre kilder.
Gamehub er lidt i samme stil.
Galleriet ligner til forveksling det almindeligt galleri man finder i stock android. Man kan sortere billederne f.eks. på personer. Den kan desværre ikke lave automatisk ansigtsgenkendelse ud fra kontakterne, så man skal manuelt tagge sine billeder. Placering, hvor billedet er taget kan den også sortere på – dog kan den godt blive lidt rundforvirret af gamle billeder. Der er lidt flere skønhedspletter, f.eks. editoren, hvis man vil ændre et billede – så er editoren slet ikke downloaded endnu.
På video siden er der en rigtig fed feature – som giver lidt Harry Potter avisbillede stemning. Den kan sættes til at køre alle filmene i de små vinduer. En fed og blæret feature.
Videoafspilleren har en ganske unik feature – man kan nemlig få afspilningen i et løst vindue , så man f.eks. lige kan følge med en den film, man ser, når man lige hurtigt skal skrive en SMS. Ganske smart – godt tænkt Samsung.
Samsung har gjort rigtig meget ved små features, som gør tingene lidt nemmere. F.eks. bevægelse som gør, at man kan gøre telefonen lydløs ved at vende den (som også bl.a. kendes fra HTC Sense), men også mange andre ting.
Fordelen er, at de mange features individuelt kan slås fra og til under indstillinger. Funktioner som Smart Stay har Samsung reklameret en del for. Ideen er, at telefonen holder øje med om, du kigger på den og hvis du kigger på skærmen, så slukkes den ikke. Det er smart! Det kræver dog, at der ikke er mørkt, da den bruger frontkameraet. Det er ikke mindre end genialt, for telefonen ”kigger” om den kan se, at vi kigger på den, når skærmen er ved at slukke efter xx antal sekunder- hvis vi kigger, så venter den.
Ikke nok med at Samsung har fyldt telefonen med mange features – der er også rigtig mange mulighed for at indstille sin Galaxy S3, som normalt kræver root eller tredjepartsprogrammer. F.eks. kan man indstille farverne, skrifttypen, hvad der skal vises med LED lyset og endda hvordan vibratoren virker og man kan faktisk lave sin egen rytme også :-)
I topmenuen, der kommer ned, når man swiper nedad fra toppen, er der mulighed for at aktivere / deaktivere GPS, WIFI, Lydløs, Skærmrotation, Strømbesparelse, underretning, mobil-data, bluetooth, køretilstand og synkronisering. Det smarte er, at den selv scroller langsomt med højre, når topmenuen aktiveres. Der er endda mulighed for at styre fx radio og musikafspilleren her.
Når skærmen er låst kan man slide ikonerne af kamera, browser, telefon og chatnow, beskeder, mistet opkald så kommer man direkte til det – det er smart.
Dropbox følger også med, og der er 48GB ekstra plads i 2 år, når man aktiverer den på telefonen. Ellers er der en del Samsung software i form af AllShare Play, der giver mulighed for dele og se indhold trådløst m.m. (DLNA) fx på dit TV.
Generelt så er der nogle perler imellem Samsung softwaren, men Samsung skulle måske fokusere på et par enkelte, da der er en del programmer som man aldrig bruger alligevel.
Softwaren kører generelt super smooth og uden problemer.